Chocolatier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chocolatier? Lees de functieomschrijving.

Een Chocolatier is een chocolade-expert en houdt zich bezig met het verwerken van chocola tot verschillende producten bedoeld voor consumptie. Zo maakt een Chocolatier bijvoorbeeld bonbons, chocoladeletters en truffels. Een Chocolatier is veelal werkzaam bij een grote banketbakkerij of fabriek, maar kan ook werken bij een chocolaterie. Vaak bewerkt een Chocolatier reeds bestaande producten door deze te vervormen of decoreren, maar het komt ook voor dat de Chocolatier bij de basis begint en zelf met behulp van grondstoffen zoals cacaoboter en suiker chocolade(producten) maakt. Zo bereidt een Chocolatier bijvoorbeeld crèmesoorten en amandelwerk.

Voor de bereiding van de chocoladeproducten is een grote hoeveelheid kennis nodig. Zo moet een Chocolatier weten welke ingrediënten er nodig zijn en welke technieken toegepast moeten worden om producten op ambachtelijke wijze te bereiden of om gedetailleerde decoraties te maken. Bij zijn werkzaamheden maakt de Chocolatier gebruik van speciale machines en gereedschappen, zoals een glaceermachine of  spuitzak. Ook bepaalt hij, vaak samen met een leidinggevende, voor welke producten een markt is en welke in het assortiment worden opgenomen. Rond de feestdagen kunnen dit speciale producten zijn, zoals paaseitjes of chocoladeletters.

Het bedenken en vervaardigen van nieuwe chocoladebewerkingen kan ook tot het takenpakket van de Chocolatier horen. Sommige Chocolatiers hebben hun beroep tot een kunst verheven en creëeren hele (miniatuur) gebouwen, kleding of 80-meter lange bonbons. Wanneer de Chocolatier een eigen chocolaterie bezit houdt hij zich ook bezig met administratie, marketing en personeelsbeleid.

Wil je werken als Chocolatier?

Werk je al als Chocolatier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chocolatier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Chocolatier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Chocolatier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1550 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chocolatier

Wat verdient een Chocolatier?

Wanneer een Chocolatier in dienst is bij een banketbakkersbedrijf gelden hiervoor dezelfde arbeidsvoorwaarden als voor een (banket)bakker. Dit salaris, van €1550 tot €1700, is vaak afhankelijk van het aantal functiejaren. Hoe langer iemand werkzaam is, hoe hoger het salaris zal zijn. Daarnaast bestaan er verschillende toeslagen, zoals bedrijfskledingtoeslag of toeslag voor het werken op bepaalde uren.

Salarisschaal Chocolatier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chocolatier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chocolatier

Hoe goed is de toekomst voor de Chocolatier? 

Als Chocolatier heb je niet veel doorgroeimogelijkheden. Wel is het altijd mogelijk om een eigen chocolaterie te beginnen en dus ondernemer te worden. De arbeidsmarkt voor (banket)bakkers is relatief goed. Bij grotere banketbakkerijen zijn vaak ook Chocolatiers in dienst.

Baankans Chocolatier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chocolatier worden: Opleidingen tot Chocolatier

Hoe word je een Chocolatier? 

Voor het beroep Chocolatier bestaat in Nederland geen specifieke opleiding. De meest voor de hand liggende opleiding voor dit beroep is een MBO opleiding als Allround Banketbakker (niveau 3) of Specialist Banketbakker (niveau 4). Deze opleidingen richten zich vooral op het werk in een ambachtelijke banketbakkerij. De opleiding Specialist Banketbakker is voor een groot deel gericht op het ontwerpen van nieuwe producten en decoraties. Door werkervaring op te doen en eventueel in de leer te gaan bij een Chocolatier kan men zich uiteindelijk specialiseren in chocola en een echte Chocolatier te worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chocolatier

Meer opleidingen Chocolatier

Weet je nog niet of je Chocolatier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chocolatier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chocolatier

Met wie werkt een Chocolatier samen? 

Een Chocolatier werkt vaak zelfstandig. Wanneer hij werkzaam is in een banketbakkerij werkt hij samen met de banketbakker. Samen stellen zij, vaak ook nog in overleg met een leidinggevende of eigenaar, het assortiment van de winkel samen. Wanneer een Chocolatier een eigen chocolaterie bezit doet hij dit alleen.


Chocolatier


Organisaties waar een Chocolatier werkzaam is

Waar werkt een Chocolatier meestal? 

De Chocolatier is werkzaam in een chocoladeatelier van een fabriek of banketbakkerij. Ook is het mogelijk dat een Chocolatier zelfstandig werkt in bijvoorbeeld een chocolaterie. De organisatie waarvoor hij werkt loopt dus uiteen en kan een klein bedrijf zijn of een grote productiehal.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Chocolatier

Waar kun je het beste werken als Chocolatier? Hieronder vindt je de best door de Chocolatier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chocolatier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chocolatier:

Welke competenties heeft een een Chocolatier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Chocolatier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Chocolatier nodig? 

Precisie en nauwkeurigheid zijn belangrijke eingenschappen voor een Chocolatier. De perfectionist is erg kritisch en wil zijn werk zo goed mogelijk uitvoeren. Voor een Chocolatier is dit belangrijk omdat het werk vraagt om een grote mate van vakmanschap en in veel gevallen grote hoeveelheden identieke producten moeten worden afgeleverd (Perfectionist).

Verder is het voor een Chocolatier belangrijk om een breed en gevarieerd assortiment te hebben. Vernieuwing en visie is hierbij belangrijk. De Chocolatier is creatief en kijkt verder dan de gebaande paden (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Chocolatier


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Chocolatier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chocolatier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chocolatier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chocolatier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chocolatier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chocolatier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chocolatier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chocolatier iets voor je?

Zou je graag Chocolatier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chocolatier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chocolatier

DE CHOCOLADEBOL

Deze werk is een aanrader stel je voor je bent 24 jaar en je werkt in een chocoladefabriek, en je krijgt 1.790 euro netto en je denkt vast dat is weinig maar als je goed werkt zegt de baas mischien wel jij krijgt 300 euro loonsverhoging hvl heb je dan 2000 loon in de pocket dus deze werk echt goeie shit en trouwens goeie website Groetjes De CHOCOLADEBOL Uit De Fabriek Mars De Beste

robert

Ik wil U aanraden eens om de site www.chocolate-academy.com te bezoeken.Veel sucses

Mw. Lazar

Waar wordt een chocolatier opleiding gevolgd? En hoe lang duurt het deze opleiding? En hoeveel kost deze opleiding? Aan het eind van de opleiding, krijg  ik een diploma (een erkende diploma, geschikt ook voor in het buitenland een eigen zaak te beginnen?) met vriendelijke groet,   

Christiaen Alonzo De Marechal

Als ik zo eens zie wat het te verwachten loon gaat worden zal ik mijn zoon maar aanraden goed zijn best te doen op school. Wat kun je nu toch aanvangen met 1.500€ bruto zeg????! En dan nog eerst jaren je best doen want anders wordt het helemaal niks. pfffff...voor jonge mensen is het om alle moed te verliezen.......  

Christiaen Alonzo De Marechal

Als ik zo eens zie wat het te verwachten loon gaat worden zal ik mijn zoon maar aanraden goed zijn best te doen op school. Wat kun je nu toch aanvangen met 1.500€ bruto zeg????! En dan nog eerst jaren je best doen want anders wordt het helemaal niks. pfffff...voor jonge mensen is het om alle moed te verliezen.......  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar