Baliemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Baliemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep baliemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je baliemedewerker wordt.

 

Wat is een Baliemedewerker?

De Baliemedewerker is het eerste aanspreekpunt voor klanten of bezoekers van een organisatie. Een Baliemedewerker kan in een aantal verschillende sectoren aan het werk. In de verschillende sectoren, zoals de zorg of de overheid, heeft men een andere manier van werken en zijn de taken van de Baliemedewerker dus ook anders. Echter voor elke sector geldt dat de Baliemedewerker een ondersteunende kracht is die mensen ontvangt en op weg helt en allerhande zaken regelt, meestal administratief van aard.

Een Baliemedewerker zit bijna altijd achter de computer, tegenover de klant. Er zijn een aantal dingen die de klant kan vragen, waarvoor de Baliemedewerker alle protocollen moet weten. Als een vraag buiten deze protocollen valt, zal de Baliemedewerker eerst alleen, en daarna pas met hulp van anderen, het probleem proberen op te lossen. Het is belangrijk om zelfstandig te kunnen werken, om met de kennis over de procedures de klant te kunnen helpen.

Tegenover de klant stelt de Baliemedewerker zich behulpzaam en professioneel op. Sommige klanten kunnen wat minder geduldig zijn, en het is dus belangrijk dat de Baliemedewerker met mensen om kan gaan, en goed uit kan leggen wat er aan de hand is of wat er moet gebeuren. Hierbij moet hij stressbestendig zijn en zorgvuldig te werk gaan om geen fouten te maken en de klant zo goed mogelijk te helpen. De zwaarte van dit aspect van het werk zal per functie verschillen.Wil je werken als Baliemedewerker?

Werk je al als Baliemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Baliemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Baliemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Baliemedewerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Klant
  • Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1208 tot €2068

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

31


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Baliemedewerker

Wat verdient een Baliemedewerker?

Het salaris van een Baliemedewerker kan verschillen van €1208 tot €2068 per maand, waarbij iemand met meer ervaring meer verdient dan iemand zonder ervaring. De arbeidsvoorwaarden die een Baliemedewerker kan verwachten zijn afhankelijk van de branche waarin men terechtkomt en zijn dus moeilijk te voorspellen.

Salarisschaal Baliemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Baliemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Baliemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Baliemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Baliemedewerker vacatures

Vacature Baliemedewerker
Olympia
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging waarbij klantencontact centraal staat? Ben jij een echte salestopper en heb je affiniteit met de bouw? Dan zijn wij op zoek naar jou! …
Vacature Baliemedewerker
Olympia
Ben jij klantvriendelijk en heb jij een passie & drive voor techniek? Dan is deze vacature iets voor jou! Voor onze opdrachtgever in Amersfoort zoeken wij een klantvriendelijke baliemedewerker/baliemedewerkster die …
Vacature Technisch baliemedewerker
Olympia
Zoek jij een baan in de omgeving van Maastricht? Lees dan snel verder. Wij zijn namelijk op zoek naar een baliemedewerker met technische kennis. Heb jij bijvoorbeeld al in een …
Vacature Baliemedewerker
UBN Uitzendbureau
Heb jij technisch inzicht en ben je daarnaast ook nog commercieel in je doen en laten? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou! Voor onze opdrachtgever in Ede zijn …
Vacature Tandartsassistente/ baliemedewerker gezocht
Tandarts Zaandam
Wij zijn per direct op zoek naar een tandartsassistente en of baliemedewerker.Werkzaamheden:Assisteren aan de stoel tijdens de behandelingKlaarmaken, opruimen en schoonmaken van de behandelkamers en de instrumentenVastleggen van behandelgegevens in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Baliemedewerker

Wat is de toekomst van Baliemedewerker?

Er zijn veel mogelijkheden voor een Baliemedewerker om aan werk te komen, omdat er in zo veel verschillende sectoren Baliemedewerkers nodig zijn. Vooral met de goede achtergrond voor de sector is het niet moeilijk om een baan te vinden. Vanuit de functie als Baliemedewerker kan men zich opwerken tot een leidinggevende of coördinator van Baliemedewerkers, of op een andere manier de expertise leren te gebruiken.

Baankans Baliemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

31


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Baliemedewerker worden: Opleidingen tot Baliemedewerker

Wil je Baliemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Baliemedewerker.

Hoe word je een Baliemedewerker? 

De Baliemedewerker heeft vaak een MBO diploma nodig, liefst in Administratie, maar ervaring als Baliemedewerker of in een soortgelijke functie kan soms al voldoende zijn voor een baan. Zolang men maar op minimaal MBO niveau werkt en denkt maakt het hebben van een diploma over het algemeen niet veel uit.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Baliemedewerker

Receptioniste opleiding
Receptioniste opleiding voor receptionistes met baan! Jij leert hoe je de perfecte receptioniste bij de receptie en aan de telefoon wordt. In drie dagen, lekker interactief en elke minuut denk
Receptioniste opleiding
Telefoniste/Receptioniste Vught/Den Bosch
Als telefoniste/receptioniste bent u letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van uw bedrijf. U staat klanten en bezoekers persoonlijk en telefonisch te woord en u verricht voorkomende administratieve werkzaamheden. Voor u?
Telefoniste/Receptioniste Vught/Den Bosch
Receptioniste
Als receptionist(e) bent u hét visitekaartje van het bedrijf. U bent hoogstwaarschijnlijk de eerste persoon die de klant of relatie ziet wanneer ze bij het bedrijf langskomen. Zoals het spreekwoord …
Receptioniste
Klantvriendelijk telefoneren - klantgericht telefoneren - Hospitality aan de telefoon - telefoniste en receptioniste training
Voor wie? Alle functies, die regelmatig telefonisch contact hebben met klanten. Van KCC medewerkers tot verzekeringsadviseurs, van secretariaat tot facilitaire medewerkers. Trainingstraject Een trainingstraject bestaat doorgaans uit de volgende onderdelen: …
Klantvriendelijk telefoneren - klantgericht telefoneren - Hospitality aan de telefoon - telefoniste en receptioniste training
Telefoniste-receptioniste
Een eerste indruk maak je maar één keer. En dat geldt zeker voor bedrijven. Klanten die een goede eerste ervaring met een bedrijf hebben, komen vaker terug. Als telefoniste/receptioniste speel …
Telefoniste-receptioniste

Omscholen of doorgroeien tot Baliemedewerker

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Baliemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Baliemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Baliemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Baliemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Baliemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Baliemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Baliemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Baliemedewerker

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Baliemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Baliemedewerker. Als Baliemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Baliemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Baliemedewerker

Vakkennis voor een Baliemedewerker

Het is voor een Baliemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Baliemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Baliemedewerker

Telefoniste/receptioniste
Telefonist/Receptionist Als telefonist/receptionist ben je het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt. Je ontvangt bezoekers aan de balie van een bedrijf of instelling. Je communiceert telefonisch en mondeling met klanten
Telefoniste/receptioniste
MBO Parts-/Baliemedewerker (niveau 2)
Als parts-/baliemedewerker werk je in een magazijn. Je doet het logistieke werk en je verkoopt producten. Je komt veel in contact met klanten en je stelt het helpen van klanten …
MBO Parts-/Baliemedewerker (niveau 2)
Medisch Secretaresse E-Learning
Secretaresse worden in een ziekenhuis? Volg de opleiding Medisch SecretaresseIn slechts een jaar tijd je volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, polikliniek of huisartsenpraktijk? Dat kan. …
Medisch Secretaresse E-Learning
Receptionist(e) / Telefonist(e) E-Learning
Word receptionist(e) / telefonist(e): je bent hét gezicht en dé stem van het bedrijfBen je graag onder de mensen en wil je een baan waarbij elke dag anders is? Volg …
Receptionist(e) / Telefonist(e) E-Learning

Werkervaring Baliemedewerker

Het is voor een startend Baliemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Baliemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Helpdeskmedewerker, Receptionist .

Iets anders leren?

Is Baliemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Baliemedewerker

Met wie werkt een Baliemedewerker samen? 

De Baliemedewerker praat vooral met de klanten die aan de balie komen, maar ook met de andere medewerkers in het bedrijf. Dit vooral als het werk van de Baliemedewerker ook het doorsturen of opvangen van mensen betreft. Hoeveel contact er is, en met welke soort personen, is afhankelijk van de positie.


  • Klant
  • Medewerkers
Baliemedewerker


Organisaties waar een Baliemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Baliemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Baliemedewerker?

Een Baliemedewerker kan bijna overal terecht waar contact is tussen bezoeker en organisatie. Dit kan dus bij de gemeente zijn, in de zorg, maar ook in een groothandel. Er zijn vele verschillende organisaties die een Baliemedewerker nodig hebben, en die hebben allemaal een andere werkmethode en sfeer.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Baliemedewerker

Waar kun je het beste werken als Baliemedewerker? Hieronder vind je de best door de Baliemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Baliemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Baliemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Baliemedewerker.

Welke competenties heeft een Baliemedewerker nodig?

Een Baliemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Baliemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Baliemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Baliemedewerker nodig? 

De Baliemedewerker staat tussen de klant en de ondernemer in, en moet daarom tussen de twee partijen kunnen bemiddelen, om zo de beste oplossing te kunnen vinden (Bemiddelaar). Verder gaat het er om dat de klant bij de balie zo snel en goed mogelijk wordt geholpen door de Baliemedewerker en daarmee tevreden zijn weg kan vervolgen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Baliemedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Baliemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Baliemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Baliemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Baliemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Baliemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Baliemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Baliemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Baliemedewerker iets voor je?

Zou je graag Baliemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Baliemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Baliemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Baliemedewerker

Vacature Balie medewerker bouwmaterialen
Olympia
Je bent de centrale schakel tussen de klanten en je collega's. Als medewerker bouwmaterialen ondersteun je de verkoop van de buitendienst, binnendienst en logistiek. Je bent het gezicht van het …
Vacature Baliemedewerker Bouwmaterialen
Olympia
Vind jij het leuk om met veel verschillende mensen te werken? Kun jij alles verkopen behalve ‘nee’? Word dan de beste vriend van de bouw als Baliemedewerker. Dit wordt jouw …
Vacature Parttime verkoopmedewerker
Olympia
Ben jij klantgericht en op zoek naar een part time baan? Lees dan snel verder! Voor een technische winkel in Gouda zijn wij op zoek naar een enthousiaste weekendhulp! Samen …
Vacature Baliemedewerker
Olympia
Vind jij het leuk om met veel verschillende mensen in contact te komen? Kun jij alles verkopen behalve ‘nee’? Kom dan werken op de bouw als baliemedewerker in Nijverdal. Voor …
Vacature Baliemedewerker bouwmaterialen
Timing Uitzendteam
Als centrale schakel tussen onze klanten en je collega’s van verkoop buitendienst, binnendienst en logistiek maak jij het onmogelijke mogelijk en zie je het als jouw uitdaging om de beste …

Actuele blogposts


reacties op Baliemedewerker

berie

Zou dit beroep ook als zzp-er kunnen worden uitgeoefend?

Alberg Rita

Ik heb dit vak heel lang uitgeoefend in Nederland en hb het met plezier gedaan. in het bedrijf Akjax Brandbeveiliging. Woon momenteel in Suriname hier hb ik t ook met heel veel plezier gedaan. Groetjes, Rita  

Ronnie

Hallo Rita,ik denk dat je goed met mensen om kan gaan en positief ingesteld ben.Heel belangrijk voor de functie.Gr.Ronnie

Katja

Ik ben het volledig eens met Ronnie..M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar