Baliemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Baliemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep baliemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je baliemedewerker wordt.

 

Wat is een Baliemedewerker?

De Baliemedewerker is het eerste aanspreekpunt voor klanten of bezoekers van een organisatie. Een Baliemedewerker kan in een aantal verschillende sectoren aan het werk. In de verschillende sectoren, zoals de zorg of de overheid, heeft men een andere manier van werken en zijn de taken van de Baliemedewerker dus ook anders. Echter voor elke sector geldt dat de Baliemedewerker een ondersteunende kracht is die mensen ontvangt en op weg helt en allerhande zaken regelt, meestal administratief van aard.

Een Baliemedewerker zit bijna altijd achter de computer, tegenover de klant. Er zijn een aantal dingen die de klant kan vragen, waarvoor de Baliemedewerker alle protocollen moet weten. Als een vraag buiten deze protocollen valt, zal de Baliemedewerker eerst alleen, en daarna pas met hulp van anderen, het probleem proberen op te lossen. Het is belangrijk om zelfstandig te kunnen werken, om met de kennis over de procedures de klant te kunnen helpen.

Tegenover de klant stelt de Baliemedewerker zich behulpzaam en professioneel op. Sommige klanten kunnen wat minder geduldig zijn, en het is dus belangrijk dat de Baliemedewerker met mensen om kan gaan, en goed uit kan leggen wat er aan de hand is of wat er moet gebeuren. Hierbij moet hij stressbestendig zijn en zorgvuldig te werk gaan om geen fouten te maken en de klant zo goed mogelijk te helpen. De zwaarte van dit aspect van het werk zal per functie verschillen.

Wil je werken als Baliemedewerker?

Werk je al als Baliemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Baliemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Baliemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Baliemedewerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Klant
  • Medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1208 tot €2068

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Baliemedewerker

Wat verdient een Baliemedewerker?

Het salaris van een Baliemedewerker kan verschillen van €1208 tot €2068 per maand, waarbij iemand met meer ervaring meer verdient dan iemand zonder ervaring. De arbeidsvoorwaarden die een Baliemedewerker kan verwachten zijn afhankelijk van de branche waarin men terechtkomt en zijn dus moeilijk te voorspellen.

Salarisschaal Baliemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Baliemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Baliemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Baliemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Baliemedewerker vacatures

Verkoopmedewerker
UBN Uitzendbureau
Ben jij degene die altijd wordt opgebeld als er iets opgehangen moet worden of in elkaar gezet moet worden en weet jij de weg wel te vinden binnen bouwmarkten? Ben …
Baliemedewerk(st)er
Bureau In 't Maasland
In deze brede en uitdagende functie ben je, binnen een enthousiast team en na een ruime inwerkperiode, samen verantwoordelijk voor de advisering en verkoop van het totale assortiment van Automaterialen …
Balie Medewerker Groupage
Life Recruitment
Voor één van de grotere logistieke dienstverleners in omgeving Europoort zijn wij op zoek naar een Balie Medewerker Groupage. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het accepteren en …
(Junior) Showroom/ balieverkoper
Bureau In 't Maasland
Het betreft hier een uitdagende (fulltime) functie waarbij je, binnen een klein team van enthousiaste collega’s, verantwoordelijk bent voor een breed en afwisselend takenpakket. Na een gedegen inwerkperiode ga je …
Verhuurmedewerker / baliemedewerker (Amsterdam)
Linked2Work
Je hebt affiniteit met de bouw industrieMet jouw productkennis en commerciële werkhouding ben je instaat om de vraag / wens van de klant te begrijpen en te vertalen naar concrete …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Baliemedewerker

Wat is de toekomst van Baliemedewerker?

Er zijn veel mogelijkheden voor een Baliemedewerker om aan werk te komen, omdat er in zo veel verschillende sectoren Baliemedewerkers nodig zijn. Vooral met de goede achtergrond voor de sector is het niet moeilijk om een baan te vinden. Vanuit de functie als Baliemedewerker kan men zich opwerken tot een leidinggevende of coördinator van Baliemedewerkers, of op een andere manier de expertise leren te gebruiken.

Baankans Baliemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Baliemedewerker worden: Opleidingen tot Baliemedewerker

Wil je baliemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Baliemedewerker? 

De Baliemedewerker heeft vaak een MBO diploma nodig, liefst in Administratie, maar ervaring als Baliemedewerker of in een soortgelijke functie kan soms al voldoende zijn voor een baan. Zolang men maar op minimaal MBO niveau werkt en denkt maakt het hebben van een diploma over het algemeen niet veel uit.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Baliemedewerker

Receptioniste opleiding
Receptioniste opleiding Jij leert hoe je de perfecte receptioniste bij de receptie en aan de telefoon wordt. In drie dagen, lekker interactief en elke minuut denk je ja, daar heb
Receptioniste
Als receptionist(e) bent u hét visitekaartje van het bedrijf. U bent hoogstwaarschijnlijk de eerste persoon die de klant of relatie ziet wanneer ze bij het bedrijf langskomen. Zoals het spreekwoord …
Training Klantgericht Telefoneren
De training Klantgericht Telefoneren Hoe voer je klantgericht en professioneel een telefoongesprek? Wat is de invloed van jouw stemgebruik op jouw gesprekspartner? Hoe breng je structuur aan in een gesprek? …
Telefoniste/Receptioniste Vught/Den Bosch
Als telefoniste/receptioniste bent u letterlijk en figuurlijk het visitekaartje van uw bedrijf. U staat klanten en bezoekers persoonlijk en telefonisch te woord en u verricht voorkomende administratieve werkzaamheden. Voor u?
Telefoniste-receptioniste
Een eerste indruk maak je maar één keer. En dat geldt zeker voor bedrijven. Klanten die een goede eerste ervaring met een bedrijf hebben, komen vaker terug. Als telefoniste/receptioniste speel …
Meer opleidingen Baliemedewerker

Weet je nog niet of je Baliemedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Baliemedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Baliemedewerker

Met wie werkt een Baliemedewerker samen? 

De Baliemedewerker praat vooral met de klanten die aan de balie komen, maar ook met de andere medewerkers in het bedrijf. Dit vooral als het werk van de Baliemedewerker ook het doorsturen of opvangen van mensen betreft. Hoeveel contact er is, en met welke soort personen, is afhankelijk van de positie.


  • Klant
  • Medewerkers
Baliemedewerker


Organisaties waar een Baliemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Baliemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Baliemedewerker?

Een Baliemedewerker kan bijna overal terecht waar contact is tussen bezoeker en organisatie. Dit kan dus bij de gemeente zijn, in de zorg, maar ook in een groothandel. Er zijn vele verschillende organisaties die een Baliemedewerker nodig hebben, en die hebben allemaal een andere werkmethode en sfeer.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Baliemedewerker

Waar kun je het beste werken als Baliemedewerker? Hieronder vind je de best door de Baliemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Baliemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Baliemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Baliemedewerker.

Welke competenties heeft een Baliemedewerker nodig?

Een Baliemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Baliemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Baliemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Baliemedewerker nodig? 

De Baliemedewerker staat tussen de klant en de ondernemer in, en moet daarom tussen de twee partijen kunnen bemiddelen, om zo de beste oplossing te kunnen vinden (Bemiddelaar). Verder gaat het er om dat de klant bij de balie zo snel en goed mogelijk wordt geholpen door de Baliemedewerker en daarmee tevreden zijn weg kan vervolgen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Baliemedewerker


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Baliemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Baliemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Baliemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Baliemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Baliemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Baliemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Baliemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Baliemedewerker iets voor je?

Zou je graag Baliemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Baliemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Baliemedewerker

berie

Zou dit beroep ook als zzp-er kunnen worden uitgeoefend?

Alberg Rita

Ik heb dit vak heel lang uitgeoefend in Nederland en hb het met plezier gedaan. in het bedrijf Akjax Brandbeveiliging. Woon momenteel in Suriname hier hb ik t ook met heel veel plezier gedaan. Groetjes, Rita  

Ronnie

Hallo Rita,ik denk dat je goed met mensen om kan gaan en positief ingesteld ben.Heel belangrijk voor de functie.Gr.Ronnie

Katja

Ik ben het volledig eens met Ronnie..M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar