Biometrist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Biometrist? Lees de functieomschrijving.

De werkzaamheden van een biometrist bestaan vooral uit het uitvoeren van metingen op het menselijk lichaam, het analyseren van meetgegevens en het omzetten van deze gegevens in technische adviezen. De biometrist komt in de praktijk het vaakst terecht in een medische omgeving, maar ook sporters worden soms ondersteund door biometristen. Een belangrijk deel van het beroep van biometrist beslaat het technische aspect: het kunnen gebruiken van de meetapparatuur en mogelijk het ontwikkelen van nieuwe apparatuur. Contact met patiënten speelt echter vaak ook een grote rol. De biometrist heeft verstand van het menselijk lichaam, maar specialiseert zich in het interpreteren van de meetgegevens, en kan van daaruit ook praktische adviezen geven, bijvoorbeeld aan de artsen die een operatie gaan uitvoeren. Het beroep kan zowel uitgeoefend worden in de medische wereld als in de sport, maar de aard van het werk blijft hetzelfde: de biometrist koppelt de kennis van het menselijk lichaam aan de kennis van techniek.
Je bevoegdheden zijn niet zo ver reikend als die van de uitvoerend arts, je staat daarentegen wat dichter bij de patiënt. Je bent echter wel bevoegd tot het gebruik van de apparatuur in kwestie.
De verantwoordelijkheden betreffen dan vooral het correct uitvoeren van medische metingen. In het geval dat je medische meetapparatuur gaat ontwikkelen liggen je verantwoordelijkheden bij het zorgen voor effectief en correct werkende apparatuur.

Wil je werken als Biometrist?

Werk je al als Biometrist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Biometrist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Biometrist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Biometrist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Chirurg
 • Biomedisch analyst
 • Fysiotherapeut
 • Arts
 • Laborant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2350 tot €3550

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Biometrist

Wat verdient een Biometrist?

Het startsalaris van een biometrist ligt rond de 2350,-. Uiteindelijk kan dit richting de 3550,- gaan. Ook kan een biometrist een zelfstandige praktijk oprichten, waarmee het salaris een stuk variabeler wordt.

Salarisschaal Biometrist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Biometrist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Biometrist

Hoe goed is de toekomst voor de Biometrist? 

Biometrist is nog geen oud beroep, er is daarom nog weinig bekend over de precieze werkgelegenheid, maar volgens aanbieders van de opleiding is er momenteel een goed arbeidsperspectief. Qua doorgroeimogelijkheden is voor biometristen altijd de stap naar het bedrijfsleven mogelijk, vanwege de combinatie tussen sterke analytische vaardigheden, medische kennis en mogelijk goede communicatieve vaardigheden.

Baankans Biometrist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Biometrist worden: Opleidingen tot Biometrist

Hoe word je een Biometrist? 

Wie in de medische sector terecht komt via een universitaire studie heeft in principe vaak al genoeg kennis om taken van de biometrist te vervullen, maar de HBO-opleiding biometrie is de enige opleiding die direct opleidt tot het beroep van biometrist, en die biometristen voorziet van brede kennis op het gebied van de medische meetapparatuur. Binnen de HBO-opleiding kan een specificatie gekozen worden, wat als het goed is dan ook aansluit bij de beroepspraktijk. Aansluitend op de opleiding kan een master biomedische technologie gedaan worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Biometrist

Meer opleidingen Biometrist

Weet je nog niet of je Biometrist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Biometrist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Biometrist

Met wie werkt een Biometrist samen? 

Het netwerk van een biometrist kan vooral bestaan uit artsen, chirurgen en laboranten wanneer deze in een ziekenhuis werkt, maar evengoed uit fysiotherapeuten en dergelijke wanneer deze in een sportgerelateerde omgeving werkt. In het merendeel van de gevallen werkt de biometrist echter toch in een ziekenhuis. Hier komt hij of zij intern mogelijk in aanraking met artsen, chirurgen en verpleegkundigen van alle verschillende afdelingen. Een biometrist werkt vaak met iemand samen, vaak is dit een arts die aan de slag gaat met de door jou gemeten gegevens. Biometristen hebben weinig contact met externe beroepen (beroepen buiten hun eigen organisatie).


 • Chirurg
 • Biomedisch analyst
 • Fysiotherapeut
 • Arts
 • Laborant
Biometrist


Organisaties waar een Biometrist werkzaam is

Waar werkt een Biometrist meestal? 

Een biometrist is doorgaans werkzaam in ziekenhuizen of voor bedrijven die medische apparatuur ontwikkelen. Een biometrist kan ook een eigen praktijk oprichten.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Biometrist

Waar kun je het beste werken als Biometrist? Hieronder vindt je de best door de Biometrist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Biometrist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Biometrist:

Welke competenties heeft een een Biometrist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Biometrist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Biometrist nodig? 

Een biometrist gaat veel om met gegevens over patiënten, en moet hierom verantwoordelijk en betrouwbaar zijn. (Loyalist)

Een biometrist werkt veel met meetresultaten. Hierom moet deze analytisch, precies en inzichtelijk zijn. (Waarnemer)

Bekijk de persoonstypen voor Biometrist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Biometrist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Biometrist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Biometrist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Biometrist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Biometrist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Biometrist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Biometrist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Biometrist iets voor je?

Zou je graag Biometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Biometrist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Biometrist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar