Bode bij een Rechtbank Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bode bij een Rechtbank? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bode bij een rechtbank. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bode bij een rechtbank wordt.

 

Wat is een Bode bij een Rechtbank?

De Bode bij een Rechtbank draagt zorg voor de orde en structuur tijdens een rechtzitting. Aan het begin van de rechtzitting doet hij de deuren open, noemt de namen op van mensen die naar binnen mogen en wijst hen waar ze moeten gaan zitten. Ook zorgt hij ervoor dat het publiek een plek krijgt op de publieke tribune. Als iedereen zit en de rechters komen binnen roept de Bode hardop: 'de rechtbank', waarop iedereen moet gaan staan.

Ook kan het zijn dat de Bode tijdens de rechtzitting zorgdraagt voor het contact tussen de rechters onderling of met bijvoorbeeld de advocaten. Verder heeft hij een belangrijke taak in het bewaren van de rust en orde tijdens een rechtzitting. Hij onderhoudt hiertoe vaak contact met de beveiligers tijdens een rechtzitting.Wil je werken als Bode bij een Rechtbank?

Werk je al als Bode bij een Rechtbank en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bode bij een Rechtbank worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bode bij een Rechtbank, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bode bij een Rechtbank in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Rechter
 • Advocaat
 • Officier van Justitie
 • Griffier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1497 tot €1992

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bode bij een Rechtbank

Wat verdient een Bode bij een Rechtbank?

Als Bode bij een Rechtbank verdien je zo tussen de €1497 en de €1992 bruto per maand. Dit is afhankelijk van ervaring en van de rechtbank waarvoor je werkt. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder is er weinig bekend over de arbeidsvoorwaarden van een Bode bij een Rechtbank.

Salarisschaal Bode bij een Rechtbank

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bode bij een Rechtbank

Er zijn geen vacatures Bode bij een Rechtbank aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bode bij een Rechtbank in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bode bij een Rechtbank in werkt

Bekijk werken in Juridisch

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bode bij een Rechtbank

Wat is de toekomst van Bode bij een Rechtbank?

Over het arbeidsmarktperspectief van de Bode is weinig bekend. Dit zal vaak afhankelijk zijn van de vraag die op dat moment bestaat bij een rechterlijke instantie. De doorgroeimogelijkheden zijn ook niet erg uitgebreid, want je moet vaak eerst opleiding volgen wil je bijvoorbeeld als juridisch medewerker of griffier aan de slag kunnen. Deze opleidingen kun je wel vaak binnen de organisatie volgen en ook naast je werk als Bode.

Baankans Bode bij een Rechtbank

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bode bij een Rechtbank worden: Opleidingen tot Bode bij een Rechtbank

Wil je Bode bij een Rechtbank worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bode bij een Rechtbank.

Hoe word je een Bode bij een Rechtbank? 

Voor de functie van Bode bij een Rechtbank is geen specifieke opleiding vereist. Vaak is een afgerondeVMBO opleiding al voldoende om aan te slag te gaan. Uiteraard is een juridische achtergrond een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bode bij een Rechtbank

Er zijn geen opleidingen Bode bij een Rechtbank aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bode bij een Rechtbank in werkt

Bekijk alle opleidingen Juridisch

Omscholen of doorgroeien tot Bode bij een Rechtbank

Als je Bode bij een Rechtbank wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bode bij een Rechtbank zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bode bij een Rechtbank

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bode bij een Rechtbank?

Competenties en Vaardigheden Bode bij een Rechtbank

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bode bij een Rechtbank nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bode bij een Rechtbank nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bode bij een Rechtbank

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Bode bij een Rechtbank

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bode bij een Rechtbank. Als Bode bij een Rechtbank wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bode bij een Rechtbank:


zie volledige beschrijving persoonstype Bode bij een Rechtbank

Vakkennis voor een Bode bij een Rechtbank

Het is voor een Bode bij een Rechtbank ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bode bij een Rechtbank zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bode bij een Rechtbank


Werkervaring Bode bij een Rechtbank

Het is voor een startend Bode bij een Rechtbank die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bode bij een Rechtbank is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Pedel .

Iets anders leren?

Is Bode bij een Rechtbank het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bode bij een Rechtbank

Met wie werkt een Bode bij een Rechtbank samen? 

Als Bode werk je meestal bij een van de gerechterlijke instanties zoals een rechtbank of een gerechtshof. Je komt vaak in contact met de rechters maar ook met bijvoorbeeld de verdachten en de getuigen of andere partijen die bij een zitting betrokken zijn. Vaak onderhoud je ook contact met andere juridische medewerkers binnen de rechtbank zoals bijvoorbeeld de griffier. Ook sta je vaak in contact met de beveiligers van de rechtbank om te zorgen dat alles tijdens een zitting goed verloopt. Verder kun je nog denken aan advocaten, Officieren van Justitie en het publiek waarmee je te maken hebt tijdens je werk.


 • Rechter
 • Advocaat
 • Officier van Justitie
 • Griffier
Bode bij een Rechtbank


Organisaties waar een Bode bij een Rechtbank werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bode bij een Rechtbank meestal werkt.

Waar werkt een Bode bij een Rechtbank?

Als Bode werk je bij één van de rechterlijke instanties en dus voor de overheid die binnen de non-profit sector valt.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Bode bij een Rechtbank

Waar kun je het beste werken als Bode bij een Rechtbank? Hieronder vind je de best door de Bode bij een Rechtbank beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bode bij een Rechtbank.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bode bij een Rechtbank:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bode bij een Rechtbank.

Welke competenties heeft een Bode bij een Rechtbank nodig?

Een Bode bij een Rechtbank heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bode bij een Rechtbank

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bode bij een Rechtbank passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bode bij een Rechtbank nodig? 

Als bode is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Je werk moet namelijk secuur worden uitgevoerd en vergt inspanning. Ook is het belangrijk dat je energiek bent ingesteld omdat je vaak van hot naar her moet lopen tijdens een rechtzitting en daarvoor (Succesvolle werker). Loyaal zijn is ook belangrijk omdat je goed contact moet kunnen leggen met de personen die betrokken zijn bij een rechtzitting en eigenlijk de Rechtbank vertegenwoordigt (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Bode bij een Rechtbank


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bode bij een Rechtbank

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bode bij een Rechtbank

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bode bij een Rechtbank

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bode bij een Rechtbank

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bode bij een Rechtbank dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bode bij een Rechtbank belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bode bij een Rechtbank. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bode bij een Rechtbank iets voor je?

Zou je graag Bode bij een Rechtbank willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bode bij een Rechtbank bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bode bij een Rechtbank

Rikhakoemarie

In het verleden gewerkt bij de beveiliging Paleis van Justitie in Den-Bosch, nu werkzaam in het ziekenhuis als beveiliger , veel ervaringen opgedaan in de loop der jaren.U kunt mij bereiken via rikha1@live.nl

roy van breda

In het verleden werkzaam geweest als medewerker parketpolitie en daardoor regelmatig samen gewerkt met collega's van de bodedienst. Ik ben zeer bekend met de werkzaamheden van een bode. U kunt mij bereiken via e-mail: rgvanbreda@gmail.com of via mijn mobiele telefoonnummer 06 11362610.  

Genevieve Soekhoe

Ik ben student aan de Hogeschool van Amsterdam en ik studeer HBO-rechten. Graag zou ik als bijbaan in de schoenen willen staan van een bode. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen : Soekhoe.g@gmail.com

Danny Wattimena

Ik ben nu werkzaam als teamleider logistiek in Capelle Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere baan .Dit lijkt me een uitdaging als Bode.ik ben te bereiken via mijn hotmail titasomi80@hotmail.com  

Keisrie W.

Ik ben nu nog werkzaam als fiscaalhandhaver voor de gemeente Delft . Nu mijn contract 1 Mei 2011 afloop na 2 jaar, vind ik dit beroep wel heel erg intressant u kunt mij bereiken via e-mail : wallykeisrie@hotmail.com of via mijn mobilenummer : 06-44659443. Wanneer u nog meer info van mij wenst dan hoor ik graag van u . Dit was van mijn kant uit een reactie op de vacature van Bode bij de rechtbank.

Genevieve Soekhoe

Ik ben student aan de Hogeschool van Amsterdam en ik studeer HBO-rechten. Graag zou ik als bijbaan in de schoenen willen staan van een bode. Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen : Soekhoe.g@gmail.com

Keisrie W.

Ik ben nu nog werkzaam als fiscaalhandhaver voor de gemeente Delft . Nu mijn contract 1 Mei 2011 afloop na 2 jaar, vind ik dit beroep wel heel erg intressant u kunt mij bereiken via e-mail : wallykeisrie@hotmail.com of via mijn mobilenummer : 06-44659443. Wanneer u nog meer info van mij wenst dan hoor ik graag van u . Dit was van mijn kant uit een reactie op de vacature van Bode bij de rechtbank.

Danny Wattimena

Ik ben nu werkzaam als teamleider logistiek in Capelle Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere baan .Dit lijkt me een uitdaging als Bode.ik ben te bereiken via mijn hotmail titasomi80@hotmail.com  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar