Boekbinder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Boekbinder? Lees de functieomschrijving.

De Boekbinder zorgt ervoor dat een boek, tijdschrift of ander leesmateriaal ingebonden wordt en voorzien van een kaft. Vroeger werd dit exclusief met de hand gedaan, maar tegenwoordig worden de meeste boeken met behulp van een machine ingebonden.

Boeken kunnen op meerdere manieren ingebonden worden, en voor elk boek is weer een andere werkmethode nodig. Eerst worden de bladzijden samengenaaid of geniet, daarna wordt de kaft eromheen gelijmd. Soms kan ook de kaft bij de bladzijden ingenaaid worden, of de bladzijden in de kaft gelijmd. Voor elk boek moet ingeschat worden wat de beste methode is, en hoeveel het boek waard is. Als men boeken op de oude stijl inbindt, kan men natuurlijk veel meer geld vragen dan wanneer een machine alles aan elkaar lijmt.

Een Boekbinder moet goed met het materiaal en de apparatuur om kunnen gaan, en aan kunnen voelen welke methode de beste is. Dit is vooral belangrijk als men oude boeken gaat restaureren. Hierbij moet de Boekbinder heel nauwkeurig de oude stijl van boekbinden in ere herstellen. Voor zulk werk is naast de handarbeid ook een passie voor oude werken nodig.

Wil je werken als Boekbinder?

Werk je al als Boekbinder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Boekbinder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Boekbinder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Boekbinder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klant
  • Boekbinder
  • Drukker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boekbinder

Wat verdient een Boekbinder?

De Boekbinder kan een salaris van gemiddeld tussen de €1400 en €2500 bruto per maand verwachten. Als men oude werken restaureert, of met de hand werkt, is het eerder mogelijk om hogere prijzen te rekenen en dus meer betaald te krijgen. Aan de andere kand is het boekbinderswerk met een machine wel veel gestructureerder en kan men zeker zijn van een vast loon en arbeidsvoorwaarden waar een freelance (Hand)Boekbinder niet op kan rekenen, zoals een ongelvallenverzekering.

Salarisschaal Boekbinder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Boekbinder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Boekbinder

Hoe goed is de toekomst voor de Boekbinder? 

Het meeste werk wordt tegenwoordig door machines gedaan, waardoor het werk van een Boekbinder steeds meer gespecialiseerd wordt, en vooral betrekking heeft op oude of kostbare boekwerken. Hierin is over het algemeen niet veel werk te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van zelfstandig ondernemerschap, als men een hele goede reputatie heeft opgebouwd, of als eigenaar van een boekbinderij.

Baankans Boekbinder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Boekbinder worden: Opleidingen tot Boekbinder

Hoe word je een Boekbinder? 

Er bestaat geen officiële opleiding voor Boekbinders, maar er zijn wel een aantal cursussen of trainingen die men kan volgen (in binnen- en buitenland) in boekbinden. In het handbindwerk is er daarnaast ook nog een officiële vereniging, waarbij men na het behalen van een examen ingeschreven kan worden als Handboekbinder.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Boekbinder

Meer opleidingen Boekbinder

Weet je nog niet of je Boekbinder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Boekbinder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Boekbinder

Met wie werkt een Boekbinder samen? 

De Boekbinder praat met de klant over wat die precies wil, qua inbinding en qua kaft, en hoeveel alles kost. Met andere Boekbinders wordt vooral informatie uitgewisseld en op een sociaal niveau gepraat. Een Boekbinder in vaste dienst werkt meestal voor een drukker en krijgt daarvan opdrachten.


  • Klant
  • Boekbinder
  • Drukker
Boekbinder


Organisaties waar een Boekbinder werkzaam is

Waar werkt een Boekbinder meestal? 

Een Boekbinder werkt zelfstandig, in een boekbinderij of in een drukkerij. Gebonden boeken gaan naar verkooppunten, dus de Boekbinder is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Boekbinder

Waar kun je het beste werken als Boekbinder? Hieronder vindt je de best door de Boekbinder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Boekbinder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Boekbinder:

Welke competenties heeft een een Boekbinder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Boekbinder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Boekbinder nodig? 

Een Boekbinder wil een zo hoog mogelijk resultaat bereiken, en werkt daarom zo nauwkeurig mogelijk (Perfectionist). Inbinden is door het precieze handwerk een echte kunst, waardoor de boekbinder vaak ook een romantische ziel nodig heeft om het werk goed te kunnen appreciëren (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Boekbinder


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Boekbinder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Boekbinder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Boekbinder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Boekbinder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boekbinder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boekbinder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boekbinder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boekbinder iets voor je?

Zou je graag Boekbinder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boekbinder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Boekbinder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar