Boekbinder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Boekbinder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Boekbinder. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Boekbinder nodig heeft.Wat doet een Boekbinder? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Boekbinder?

De Boekbinder zorgt ervoor dat een boek, tijdschrift of ander leesmateriaal ingebonden wordt en voorzien van een kaft. Vroeger werd dit exclusief met de hand gedaan, maar tegenwoordig worden de meeste boeken met behulp van een machine ingebonden.

Boeken kunnen op meerdere manieren ingebonden worden, en voor elk boek is weer een andere werkmethode nodig. Eerst worden de bladzijden samengenaaid of geniet, daarna wordt de kaft eromheen gelijmd. Soms kan ook de kaft bij de bladzijden ingenaaid worden, of de bladzijden in de kaft gelijmd. Voor elk boek moet ingeschat worden wat de beste methode is, en hoeveel het boek waard is. Als men boeken op de oude stijl inbindt, kan men natuurlijk veel meer geld vragen dan wanneer een machine alles aan elkaar lijmt.

Een Boekbinder moet goed met het materiaal en de apparatuur om kunnen gaan, en aan kunnen voelen welke methode de beste is. Dit is vooral belangrijk als men oude boeken gaat restaureren. Hierbij moet de Boekbinder heel nauwkeurig de oude stijl van boekbinden in ere herstellen. Voor zulk werk is naast de handarbeid ook een passie voor oude werken nodig.

Past het beroep Boekbinder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Boekbinder

Op zoek naar een nieuwe baan als Boekbinder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Boekbinder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Boekbinder per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Boekbinder op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Boekbinder in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Boekbinder per stad

Vacatures Boekbinder Alkmaar

Vacatures Boekbinder Almelo

Vacatures Boekbinder Almere

Vacatures Boekbinder Alphen aan den Rijn

Vacatures Boekbinder Amersfoort

Vacatures Boekbinder Amstelveen

Vacatures Boekbinder Amsterdam

Vacatures Boekbinder Apeldoorn

Vacatures Boekbinder Arnhem

Vacatures Boekbinder Assen

Vacatures Boekbinder Bergen op Zoom

Vacatures Boekbinder Breda

Vacatures Boekbinder Capelle aan den IJssel

Vacatures Boekbinder Delft

Vacatures Boekbinder Den Bosch

Vacatures Boekbinder Den Haag

Vacatures Boekbinder Den Helder

Vacatures Boekbinder Deventer

Vacatures Boekbinder Doetinchem

Vacatures Boekbinder Dordrecht

Vacatures Boekbinder Ede

Vacatures Boekbinder Eindhoven

Vacatures Boekbinder Emmen

Vacatures Boekbinder Enschede

Vacatures Boekbinder Gouda

Vacatures Boekbinder Groningen

Vacatures Boekbinder Haarlem

Vacatures Boekbinder Haarlemmermeer

Vacatures Boekbinder Heerlen

Vacatures Boekbinder Helmond

Vacatures Boekbinder Hengelo

Vacatures Boekbinder Hilversum

Vacatures Boekbinder Hoogeveen

Vacatures Boekbinder Hoorn

Vacatures Boekbinder Katwijk

Vacatures Boekbinder Leeuwarden

Vacatures Boekbinder Leiden

Vacatures Boekbinder Lelystad

Vacatures Boekbinder Maastricht

Vacatures Boekbinder Middelburg

Vacatures Boekbinder Nieuwegein

Vacatures Boekbinder Nijmegen

Vacatures Boekbinder Oss

Vacatures Boekbinder Purmerend

Vacatures Boekbinder Roermond

Vacatures Boekbinder Roosendaal

Vacatures Boekbinder Rotterdam

Vacatures Boekbinder Schiedam

Vacatures Boekbinder Spijkenisse

Vacatures Boekbinder Terneuzen

Vacatures Boekbinder Tilburg

Vacatures Boekbinder Utrecht

Vacatures Boekbinder Veenendaal

Vacatures Boekbinder Venlo

Vacatures Boekbinder Vlaardingen

Vacatures Boekbinder Westland

Vacatures Boekbinder Zaanstad

Vacatures Boekbinder Zeist

Vacatures Boekbinder Zoetermeer

Vacatures Boekbinder Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Boekbinder

Wat verdient een Boekbinder?

De Boekbinder kan een salaris van gemiddeld tussen de €1400 en €2500 bruto per maand verwachten. Als men oude werken restaureert, of met de hand werkt, is het eerder mogelijk om hogere prijzen te rekenen en dus meer betaald te krijgen. Aan de andere kand is het boekbinderswerk met een machine wel veel gestructureerder en kan men zeker zijn van een vast loon en arbeidsvoorwaarden waar een freelance (Hand)Boekbinder niet op kan rekenen, zoals een ongelvallenverzekering.

Salarisschaal Boekbinder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Boekbinder

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Boekbinder


Bekijk het salaris Boekbinder per ervaringsniveau

Salaris junior Boekbinder Wat verdient een startend Boekbinder? Wat is het loon senior Boekbinder? beginnend Boekbinder salaris Maximaal salaris trainee Boekbinder Hoeveel verdient een leidinggevend Boekbinder? Wat is het salaris van een medior Boekbinder? Salaris aankomend Boekbinder Wat verdient een ervaren Boekbinder? Welk salaris krijgt een leerling Boekbinder?


Boekbinder worden: Opleidingen tot Boekbinder

Wil je Boekbinder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Boekbinder.

Hoe word je een Boekbinder? 

Er bestaat geen officiële opleiding voor Boekbinders, maar er zijn wel een aantal cursussen of trainingen die men kan volgen (in binnen- en buitenland) in boekbinden. In het handbindwerk is er daarnaast ook nog een officiële vereniging, waarbij men na het behalen van een examen ingeschreven kan worden als Handboekbinder.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Boekbinder

Er zijn geen opleidingen Boekbinder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Boekbinder in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Boekbinder worden: Omscholen tot Boekbinder

Als je je wilt omscholen tot Boekbinder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Boekbinder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Boekbinder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Boekbinder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Boekbinder

Als je Boekbinder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Boekbinder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Boekbinder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Boekbinder?


Interview met een Boekbinder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Boekbinder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Boekbinder.

Welke competenties heeft een Boekbinder nodig?

Een Boekbinder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Boekbinder

 • Methodisch werken
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Vasthoudendheid
 • Zelfmanagement
 • Controleren
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Proactief
 • Doelgericht
 • Wendbaarheid

Persoonlijkheid en Eigenschappen Boekbinder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Boekbinder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Boekbinder nodig? 

Een Boekbinder wil een zo hoog mogelijk resultaat bereiken, en werkt daarom zo nauwkeurig mogelijk (Perfectionist). Inbinden is door het precieze handwerk een echte kunst, waardoor de boekbinder vaak ook een romantische ziel nodig heeft om het werk goed te kunnen appreciëren (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Boekbinder


Eigenschappen Boekbinder

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Originaliteit
 • Creativiteit
 • GepassioneerdArbeidsmarktperspectief Boekbinder

Wat zijn de baankansen voor een Boekbinder?

Het meeste werk wordt tegenwoordig door machines gedaan, waardoor het werk van een Boekbinder steeds meer gespecialiseerd wordt, en vooral betrekking heeft op oude of kostbare boekwerken. Hierin is over het algemeen niet veel werk te vinden. Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van zelfstandig ondernemerschap, als men een hele goede reputatie heeft opgebouwd, of als eigenaar van een boekbinderij.


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Boekbinder

Je kunt als Boekbinder een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Boekbinder is onderdeel van de beroepsfamilie Boekbinders en -restaurateurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Boekbinder

Verwante beroepen Boekbinder

Doorgroei beroepen voor een Boekbinder

Afwerker grafische industrie

Nabewerker

Vellenbewerker (grafisch)

papiersnijder

materialensnijder

machinevouwer

vouwmachinebediener

assistent vellenbewerker

etikettensnijder

planosnijder

vergaarder boekbinderij

Grafisch assistent

grafisch assistent verpakkingsbedrijf

grafisch assistent nabewerkingsbedrijf

grafisch assistent drukkerij

hulpvakarbeider grafische industrie

Brocheerder

bediener boekenproductielijn

sealer (grafisch)

assistent brocheerder

bediener kripfolieverpakkingsmachine

bindstraatbediener

brochure-inhanger boekbinderij

indexer boekbinderij

boekruglijmer

krimpfolieverpakker (grafisch)

bediener verzamelhechter

papierboorder boekbinderij

boekblokvervaardiger

boekperser binderij

boekstikker binderij

doubleerder boekbinderij

brocheerder gelijmd/genaaid

hechter (grafisch)

katernvergaarmachinebediener

machinaal boekennaaier

papierponser boekbinderij

verzamelaar katernen boekbinderij

alfabetinmaker boekbinderij

bediener grafische naaimachine

bandeerder (grafisch)

bediener rondzet/kneepmachine

boeksneebewerker

driesnijder (grafisch)

brocheerder geniet

kaartenplakker boekbinderij

kneepinbrander boekbinderij

machinevoerder bindstraat

nummeraar boekbinderij

papierkrammer boekbinderij

papieropstoter boekbinderij

papierperforeerder boekbinderij

Voorman binderij

meewerkend voorman binderij

werkmeester binderij

Uitgaafbinder

assistent uitgaafbinder

bandenmaker grafisch

foliedrukker

inhanger (bandzetter)

marmeraar boekbinderij

spiraleerder binderij

bandzetter (machinaal)

bediener bandzetmachine

boekbandbedrukker

persvergulder

Papierveredelaar grafisch

lamineerder/cacheerder grafisch

cacheerder grafisch

gommeerder grafisch

paraffineerder grafisch

vernisser grafisch

coater/lakker grafisch

Meer steden Minder steden

Organisaties waar een Boekbinder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Boekbinder meestal werkt.

Waar werkt een Boekbinder?

Een Boekbinder werkt zelfstandig, in een boekbinderij of in een drukkerij. Gebonden boeken gaan naar verkooppunten, dus de Boekbinder is werkzaam in de profit sector.


In welke sector werkt een Boekbinder?

Een Boekbinder werkt in de sector Industrie & Productie

Industrie betreft de fabricage van goederen uit grondstoffen (aardgas, olie). Naast deze zware industrie bestaat ook het produceren van goederen. Produceren betekent het toevoegen van waarde aan producten. Het betreft eigenlijk alle producten die je als consument kunt kopen, dus haarshampoo, een fles cola of een mobiele telefoon. Met name de fabricage van grondstoffen kan belangrijk zijn voor de economie van een land. Is een bepaalde grondstof in eigen land niet beschikbaar, dan moet dit geïmporteerd worden. Dit kan de prijs van een product flink opdrijven. Er is dan ook veel concurrentie binnen deze sector en als gevolg van de internationalisering wordt innovativiteit steeds belangrijker. Onder treft u alle industriële functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Industrie/Productie?

De verdiensten binnen deze sector lopen behoorlijk uiteen. Iemand die uitvoerend werk verricht, verdient aanzienlijk minder dan iemand die werkt op het gebied van ontwikkeling of onderzoek. Over het algemeen moeten mensen binnen deze sector hard werken, ze maken lange dagen en het is vaak lichamelijk zware arbeid. Deze sector wordt ook wel genoemd: industriesector, productiesector, industriewereld, productiebranche, werken in de industrie, werken in de productie

Meer weten over werken in de sector Industrie & Productie?

Bekijk werken in de sector Industrie & Productie

In welke beroepsgroep werkt een Boekbinder?

Een Boekbinder werkt in de beroepsgroep Productie

In de beroepsgroep Productie & Fabricage staat de vervaardiging van producten centraal. Het gaat dan ook vooral om werk dat met de hand of met behulp van een machine gebeurt, om zo een grondstof in een verkoopbaar product te veranderen. Voor verschillende fabricageprocessen gelden verschillende niveaus van vakmanschap. Naast de beroepen waarin men zelf producten fabriceert, vallen ook de beroepen die toezicht houden op dit proces onder de beroepsgroep Productie & Fabricage. 

Wil je weten of de beroepsgroep Productie bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Productie?

Voor mensen die daadwerkelijk de producten vervaardigen ligt het salaris rond of onder het modaal inkomen (ongeveer 2500 euro per maand). Voor de managers, opzichters en leiders van het productieproces kan het salaris boven dit gemiddelde uitkomen. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling productie, afdeling fabricage, productieafdeling, fabricageafdeling  

Meer weten over werken in de beroepsgroep Productie?

Bekijk werken in de beroepsgroep Productie

Netwerk Boekbinder

Met wie werkt een Boekbinder samen? 

De Boekbinder praat met de klant over wat die precies wil, qua inbinding en qua kaft, en hoeveel alles kost. Met andere Boekbinders wordt vooral informatie uitgewisseld en op een sociaal niveau gepraat. Een Boekbinder in vaste dienst werkt meestal voor een drukker en krijgt daarvan opdrachten.


 • Klant
 • Boekbinder
 • Drukker
Boekbinder

Verwante beroepen Boekbinder:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Boekbinder verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Boekbinder?

De beroepen die verwant zijn aan Boekbinder zijn:
Drukker
Salaris: €2100 tot €2800
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Boekbinder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Boekbinder
 • Drukker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Solliciteren op de functie Boekbinder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Boekbinder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Boekbinder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Boekbinder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Boekbinder iets voor je?

Zou je graag Boekbinder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Boekbinder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar