Drukker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Drukker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep drukker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je drukker wordt.

 

Wat is een Drukker?

De Drukker is degene die ervoor zorgt dat het product dat een ontwerper of uitgever hebben bedacht ook op de goede manier gerealiseerd wordt. De Drukker is er verantwoordelijk voor dat een project op precies de wijze waarop het aangeleverd werd omgezet wordt naar een fysiek product. Hiervoor moet een Drukker routinematig kunnen werken. Aangezien er verschillende soorten drukpersen en druktechnieken bestaan, kan er een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten Drukkers. Men kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om mechanisch of handmatig te drukken. Vaak ontwikkelt de Drukker een specialisme in het drukken en kan hij hierin verder gaan. Ook is het mogelijk om als zelfstandig Drukker aan de slag te gaan, en zo ook bedrijfsleider te worden.

Hoewel routine de drukwerkzaamheden kenmerkt, zal een Drukker vaak bij verschillende projecten betrokken zijn en diverse producten af moeten leveren. Hij zal voortdurend op de hoogte moeten blijven van ontwikkelingen op (de markt in) zijn vakgebied en kennis moeten hebben van alle mogelijkheden. Zo kan hij een opdrachtgever adviseren over welke drukmethode het beste resultaat op zal leveren. Bovendien is deze kennis nodig om een beeld te kunnen vormen van hoe het ontwerp er uit moet komen te zien. De Drukker zal heel precies moeten werken om telkens het gewenste product te kunnen leveren en moet hierbij nauw samenwerken met de opdrachtgever.

Meer praktisch zal de Drukker zijn technisch inzicht soms moeten gebruiken om machines te repareren of af te stellen naar een bepaald ontwerp.Wil je werken als Drukker?

Werk je al als Drukker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Drukker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Drukker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Drukker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Uitgever
  • Drukker
  • Binder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

26


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drukker

Wat verdient een Drukker?

Het salaris van een Drukker zonder specialisatie ligt ongeveer tussen de €1400 en €2000. Verder specialisatie geeft kans op hoger loon. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor de grafische sector (zie bronnen).

Salarisschaal Drukker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Drukker

Op zoek naar een nieuwe baan als Drukker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Drukker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Drukker vacatures

Vacature Rotatiezeefdrukker
Actief Werkt! Uitzendbureau
Voor onze opdrachtgever zoeken wij voor een tijdelijk project een ervaren Rotatiezeefdrukker. Je gaat voor een periode van ongeveer maanden aan het werk in ploegen.
Vacature Drukkerij medewerker
Luba
Over de functie Jij assisteert bij de drukkerij en helpt daar waar nodig is. Wat jij doet is het zorgen voor de aan- en afvoer van producten en grondstoffen. Hiernaast …
Vacature Eerste Drukker Diepdruk
Drukkerij Zwart
Eerste Drukker voor Drukkerij Zwart in Amersfoort Wij zijn op zoek naar een eerste drukke r diepdruk voor ons team in Amersfoort. Solliciteer nu! Drukkerij Zwart ( ) is gespecialiseerd …
Vacature Eerste Drukker Diepdruk
Drukkerij Zwart
Eerste Drukker voor Drukkerij Zwart in Amersfoort Wij zijn op zoek naar een eerste drukke r diepdruk voor ons team in Amersfoort. Solliciteer nu! Drukkerij Zwart ( ) is gespecialiseerd …
Vacature Offset drukker
Pro-Industry
• Je maakt een proefdruk en beoordeelt deze, bij twijfel overleg je met je leidinggevende. • Je analyseert storingen en lost deze op. • Je stelt de pers in voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Drukker

Wat is de toekomst van Drukker?

De vraag naar Drukkers op de arbeidsmarkt is gemiddeld. Drukkers zijn altijd wel ergens nodig. Er is wel meer vraag naar Drukkers met bepaalde specialisaties. Bij een bedrijf kan iemand zich opwerken tot opzichter en daarmee leiding krijgen over andere Drukkers. Als een Drukker ervoor kiest om voor zichzelf te beginnen kan hij een drukkerij op proberen te zetten.

Huidige aantal vacatures

26


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Drukker worden: Opleidingen tot Drukker

Wil je Drukker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Drukker.

Hoe word je een Drukker? 

Om Drukker te worden is een opleiding nodig op MBO niveau 2. Hiervoor kan je terecht bij een Grafisch Lyceum of een avondopleiding. Verdere specialisatie is ook mogelijk in vakopleidingen, onder andere voor het snijden of binden van producten.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Drukker

Adobe InDesign [NL of EN]
ALTERNATIEF: Ook mogelijk als avondcursus Bekijk de website van Creatie Nest voor meer informatie over de avondcursussen. Also available in english Check out our website for more information in English. …
Adobe InDesign [NL of EN]
InDesign Basis (2 dagen)
InDesign Basis (2 dagen) In de cursus InDesign basis leer je drukwerk als flyers, bro­chu­res en boeken te maken. Centraal staan de funda­men­tele principes van dit opmaak­pro­gram­ma zoals kaders en
InDesign Basis (2 dagen)
Grafische Kennis (DTP)
Hoeveel rillijnen zitten er in je folder? Wil je spotvernis op het titelblad? Welke hechting kies je voor je brochure? Deze vragen kan een drukker stellen wanneer je je grafisch
Grafische Kennis (DTP)
Affinity Publisher [NL of EN]
Also available in english Check out my website for more information in English. Deze cursus is beschikbaar van augustus 2019. In deze Affinity Publisher cursus behandelen we de lesstof in …
Affinity Publisher [NL of EN]
Rust in je Kop - ONLINE TRAINING - time management, focus, stressbestendig en mindfulness
Leer mindful werken door time management en focus.  Druk zijn werkt verslavend, maar is niet productief en zelfs ongezond. Een overload aan informatie, strakkere deadlines en minder rusttijd zorgen ervoor dat we …
Rust in je Kop - ONLINE TRAINING - time management, focus, stressbestendig en mindfulness

Omscholen of doorgroeien tot Drukker

Als je Drukker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Drukker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Drukker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Drukker?

Competenties en Vaardigheden Drukker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Drukker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Drukker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Drukker

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Drukker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Drukker. Als Drukker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Drukker:


zie volledige beschrijving persoonstype Drukker

Vakkennis voor een Drukker

Het is voor een Drukker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Drukker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Drukker

Time Management E-Learning
Tijd tekort? Neem regie over tijd en volg de cursus Time Management Meer klussen van je to-do-list afvinken. Efficiënter zakendoen en sneller je werkzaamheden afronden. De beloning? Meer rust. En …
Time Management E-Learning

Werkervaring Drukker

Het is voor een startend Drukker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Drukker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Boekbinder .

Iets anders leren?

Is Drukker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Drukker

Met wie werkt een Drukker samen? 

Een Drukker werkt vaak samen met de uitgever aan een opdracht. Daarnaast zijn er in de meeste drukkerijen andere Drukkers werkzaam, alsmede personen in verwante functies zoals binders. Voor een Drukker die zelfstandig werkt is er ook direct contact nodig met de particulieren die iets willen laten drukken.


  • Uitgever
  • Drukker
  • Binder
Drukker


Organisaties waar een Drukker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Drukker meestal werkt.

Waar werkt een Drukker?

Drukkerijen zijn er in verschillende groottes en hebben vaak verscheidene specialisaties. Over het algemeen werkt men als Drukker voor een groot bedrijf, met meerdere Drukkers op een plek, tenzij de Drukker ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Drukker

Waar kun je het beste werken als Drukker? Hieronder vind je de best door de Drukker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Drukker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Drukker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Drukker.

Welke competenties heeft een Drukker nodig?

Een Drukker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Drukker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Drukker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Drukker nodig? 

De Drukker staat in dienst van de opdrachtgever. Het is essentieel om een luisterende houding aan te nemen, het ontwerp goed te bekijken en de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren (Loyalist). Daarnaast moet een Drukker nauwkeurig werken en het hele drukproces overzien. Alles moet tot in detail kloppen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Drukker


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Drukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Drukker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Drukker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Drukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drukker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drukker iets voor je?

Zou je graag Drukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drukker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Drukker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Drukker

Vacature Leerling Drukker
Actief Werkt! Uitzendbureau
Wij bieden jou een vaste baan bij een mooie, groeiende organisatie! Je komt te werken in een leuk team met een no-nonsense mentaliteit. Ben jij leergierig en wil je intern …
Vacature Allround medewerker drukkerij
Timing Uitzendbureau
Jij zorgt voor een juiste organisatie van het opslagmagazijn en helpt op de productievloer als dat nodig is. Jij bent de helpende hand die de drukkers ondersteunt. Vind je het …
Vacature Operator nieuwe drukkerij
WerkTalent
Ter ondersteuning van het team op de drukkerij van een groot productiebedrijf zijn wij op zoek naar een operator/productiemedewerker die het drukproces wil begeleiden. De afgelopen jaren is dit bedrijf …
Vacature Offsetdrukker
Pro Industry
Als offsetdrukker leer jij iedere dag weer iets anders en druk je duizenden vellen per uur af. Wij zoeken iemand die zelfstandig goed uit de voeten kan, technisch is aangelegd …
Vacature Flexo drukker
BR Flex Uitzendbureau
Beschrijving Ben jij technisch en heb je ervaring in de grafische sector? Voor onze opdrachtgever, die zich richt op drukwerk, zoeken wij een fulltime flexo drukker in een ploegensysteem. Wat …

Actuele blogposts


reacties op Drukker

Wim

Ik heb via de NationaleVacaturebank,weer een(tijdelijke)baan gevonden met kans op een vast dienstverband.Gr.

Ben

Is het alleen somberheid?

Johan

Drukker zijn is een mooi beroep. Als je iets wil maken van kwaliteit, Alleen is door de overcapaciteit van drukkerijen weinig tot geen toekomst om dit tot je pesioen te doen. En doordat er weinig  winst wordt gemaakt hebben de Nederlandse bedrijven het zwaar, en wordt hierdoor gereorganiseerd met uiteindelijk falliesement als gevolg. En daar zit je dan als 50 plusser zonder werk  

klaas

er zijn veel drukkerijen failliet gegaan, met name door de oost-europese landen waar je niet mee kan concurreren. Ze hebben daar werknemers in dienst die voor 300 euro per maand drukwerk maken daar kan je in Nederland nog niet het papier voor inkopen. Wil je de grafische industrie in dan moet je online gaan maar dan nog heb je last van concurentie wordt allemaal in het buitenland gedrukt.

Wim

Prachtig beroep.Maar helaas,zie hierboven.Gr.

ed

wordt geen drukker uitstervend beroep.slechte werk tijden en slechte werkomgeving ,

ed

wordt geen drukker uitstervend beroep.slechte werk tijden en slechte werkomgeving ,

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar