Drukker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Drukker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Drukker. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Drukker nodig heeft.Wat doet een Drukker? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Drukker?

Een Drukker zorgt ervoor dat er een afbeelding of tekst op een voorwerp, boek of drukwerk wordt gedrukt. Hij of zij is degene die ervoor zorgt dat het product dat een ontwerper of uitgever hebben bedacht ook op de goede manier gerealiseerd wordt.

In veel gevallen is een Drukker de bediener van de drukinstallatie of drukpers. Zodoende is een Drukker eigenlijk een gespecialiseerde Machine-operator. Een veelvoorkomende naam is dan ook Operator Drukkerij.

Past het beroep Drukker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Drukker?

De Drukker is er verantwoordelijk voor dat een project op precies de wijze waarop het aangeleverd werd omgezet wordt naar een fysiek product. Hiervoor moet een Drukker routinematig kunnen werken. Aangezien er verschillende soorten drukpersen en druktechnieken bestaan, kan er een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten Drukkers. Men kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om mechanisch of handmatig te drukken. Vaak ontwikkelt de Drukker een specialisme in het drukken en kan hij hierin verder gaan. Ook is het mogelijk om als zelfstandig Drukker aan de slag te gaan, en zo ook bedrijfsleider te worden.

Hoewel routine de drukwerkzaamheden kenmerkt, zal een Drukker vaak bij verschillende projecten betrokken zijn en diverse producten af moeten leveren. Hij zal voortdurend op de hoogte moeten blijven van ontwikkelingen op (de markt in) zijn vakgebied en kennis moeten hebben van alle mogelijkheden. Zo kan hij een opdrachtgever adviseren over welke drukmethode het beste resultaat op zal leveren. Bovendien is deze kennis nodig om een beeld te kunnen vormen van hoe het ontwerp er uit moet komen te zien. De Drukker zal heel precies moeten werken om telkens het gewenste product te kunnen leveren en moet hierbij nauw samenwerken met de opdrachtgever.

Meer praktisch zal de Drukker zijn technisch inzicht soms moeten gebruiken om machines te repareren of af te stellen naar een bepaald ontwerp.

Andere namen het beroep Drukker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Operator Drukkerij


Vacatures Drukker

Op zoek naar een nieuwe baan als Drukker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Drukker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Drukker per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Drukker op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Drukker in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Drukker per stad

Vacatures Drukker Alkmaar

Vacatures Drukker Almelo

Vacatures Drukker Almere

Vacatures Drukker Alphen aan den Rijn

Vacatures Drukker Amersfoort

Vacatures Drukker Amstelveen

Vacatures Drukker Amsterdam

Vacatures Drukker Apeldoorn

Vacatures Drukker Arnhem

Vacatures Drukker Assen

Vacatures Drukker Bergen op Zoom

Vacatures Drukker Breda

Vacatures Drukker Capelle aan den IJssel

Vacatures Drukker Delft

Vacatures Drukker Den Bosch

Vacatures Drukker Den Haag

Vacatures Drukker Den Helder

Vacatures Drukker Deventer

Vacatures Drukker Doetinchem

Vacatures Drukker Dordrecht

Vacatures Drukker Ede

Vacatures Drukker Eindhoven

Vacatures Drukker Emmen

Vacatures Drukker Enschede

Vacatures Drukker Gouda

Vacatures Drukker Groningen

Vacatures Drukker Haarlem

Vacatures Drukker Haarlemmermeer

Vacatures Drukker Heerlen

Vacatures Drukker Helmond

Vacatures Drukker Hengelo

Vacatures Drukker Hilversum

Vacatures Drukker Hoogeveen

Vacatures Drukker Hoorn

Vacatures Drukker Katwijk

Vacatures Drukker Leeuwarden

Vacatures Drukker Leiden

Vacatures Drukker Lelystad

Vacatures Drukker Maastricht

Vacatures Drukker Middelburg

Vacatures Drukker Nieuwegein

Vacatures Drukker Nijmegen

Vacatures Drukker Oss

Vacatures Drukker Purmerend

Vacatures Drukker Roermond

Vacatures Drukker Roosendaal

Vacatures Drukker Rotterdam

Vacatures Drukker Schiedam

Vacatures Drukker Spijkenisse

Vacatures Drukker Terneuzen

Vacatures Drukker Tilburg

Vacatures Drukker Utrecht

Vacatures Drukker Veenendaal

Vacatures Drukker Venlo

Vacatures Drukker Vlaardingen

Vacatures Drukker Westland

Vacatures Drukker Zaanstad

Vacatures Drukker Zeist

Vacatures Drukker Zoetermeer

Vacatures Drukker Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drukker

Wat verdient een Drukker?

Het salaris van een Drukker ligt ongeveer tussen de €2100 en €2800 bruto per maand.

Veel drukkers, of Operators Drukkerij werken in ploegendiensten en ontvangen hierdoor ook ploegentoeslagen. Deze toeslagen liggen tussen de 17,5% tot zelfs 125% van het uurloon. De zeer hoge toeslagen komen voor bij weekendnachtdiensten of feestdagen. Inclusief toeslagen kan het salaris van de drukker nog een stuk hoger uitvallen.

De verdere arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor de grafische sector.

Salarisschaal Drukker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Drukker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Drukker


Bekijk het salaris Drukker per ervaringsniveau

Salaris junior Drukker Wat verdient een startend Drukker? Wat is het loon senior Drukker? beginnend Drukker salaris Maximaal salaris trainee Drukker Hoeveel verdient een leidinggevend Drukker? Wat is het salaris van een medior Drukker? Salaris aankomend Drukker Wat verdient een ervaren Drukker? Welk salaris krijgt een leerling Drukker?


Drukker worden: Opleidingen tot Drukker

Wil je Drukker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Drukker.

Hoe word je een Drukker? 

Om Drukker te worden is een opleiding nodig op MBO niveau 2. Hiervoor kan je terecht bij een Grafisch Lyceum of een avondopleiding. Verdere specialisatie is ook mogelijk in vakopleidingen, onder andere voor het snijden of binden van producten.

Opleidingen Drukker

InDesign Basis (2 dagen)
InDesign Basis (2 dagen) In de cursus InDesign basis leer je drukwerk als flyers, bro­chu­res en boeken te maken. Centraal staan de funda­men­tele principes van dit opmaak­pro­gram­ma zoals kaders en
InDesign Basis (2 dagen)
Grafische Kennis (DTP)
Hoeveel rillijnen zitten er in je folder? Wil je spotvernis op het titelblad? Welke hechting kies je voor je brochure? Deze vragen kan een drukker stellen wanneer je je grafisch
Grafische Kennis (DTP)
Effectief tijdbeheer: Nooit meer te druk
Volg nu Effectief tijdbeheer: Nooit meer te druk en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Nooit …
Effectief tijdbeheer: Nooit meer te druk
Effectief tijdbeheer: Nooit meer te druk
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Nooit meer te druk. Krijg praktische handvatten om je tijd effectief en efficiënt te gebruiken. Sta …
Effectief tijdbeheer: Nooit meer te druk
Adobe InDesign CS6 Vervolg DTP grafische opmaak
Met het Desk Top Publishing (DTP)-pakket Adobe InDesign voegt u tekst en beeld samen tot professionele publicaties. Adobe InDesign is het opmaakprogramma voor folders, nieuwsbrieven, tijdschriften, flyers, boeken etc. U …
Adobe InDesign CS6 Vervolg DTP grafische opmaakDrukker worden: Omscholen tot Drukker

Als je je wilt omscholen tot Drukker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Drukker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Drukker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Drukker

Vacature Drukker - Leerling
Artiflex
Artiflex is op zoek naar een enthousiaste leerling drukker voor deze vacature in de regio van Bergen op Zoom. Jij hebt voor deze functie nog geen ervaring nodig met drukken …
Vacature Leerling Operator Flexodrukker
Artiflex
Wij zoeken een leerling operator voor onze vacature in de regio Rijssen! Het is belangrijk dat jij ambitieus bent en door wil groeien. Als leerling operator ga jij …
Vacature Drukker - Leerling
Artiflex
Artiflex is op zoek naar een enthousiaste leerling drukker voor deze vacature in de regio van Bergen op Zoom. Jij hebt voor deze functie nog geen ervaring nodig met …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Drukker

Als je Drukker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Drukker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Drukker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Drukker?


Interview met een Drukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Competenties en Vaardigheden Drukker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Drukker.

Welke competenties heeft een Drukker nodig?

Een Drukker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Drukker

 • Vasthoudendheid
 • Doelgericht
 • Methodisch werken
 • Zelfmanagement
 • Ambitie
 • Proactief
 • Wendbaarheid
 • Analytisch vermogen
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend

Persoonlijkheid en Eigenschappen Drukker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Drukker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Drukker nodig? 

De Drukker staat in dienst van de opdrachtgever. Het is essentieel om een luisterende houding aan te nemen, het ontwerp goed te bekijken en de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren (Loyalist). Daarnaast moet een Drukker nauwkeurig werken en het hele drukproces overzien. Alles moet tot in detail kloppen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Drukker


Eigenschappen Drukker

 • Punctueel
 • Trouw
 • Integriteit
 • Idealistisch
 • GedisciplineerdArbeidsmarktperspectief Drukker

Wat zijn de baankansen voor een Drukker?

De vraag naar Drukkers op de arbeidsmarkt is gemiddeld. Drukkers zijn altijd wel ergens nodig. Er is wel meer vraag naar Drukkers met bepaalde specialisaties. Bij een bedrijf kan iemand zich opwerken tot opzichter en daarmee leiding krijgen over andere Drukkers. Als een Drukker ervoor kiest om voor zichzelf te beginnen kan hij een drukkerij op proberen te zetten.

De actuele kans op werk voor een Drukker

Het beroep Drukker is onderdeel van de beroepsfamilie Drukkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Drukkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

90

Baankans Drukker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Organisaties waar een Drukker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Drukker meestal werkt.

Waar werkt een Drukker?

Drukkerijen zijn er in verschillende groottes en hebben vaak verscheidene specialisaties. Over het algemeen werkt men als Drukker voor een groot bedrijf, met meerdere Drukkers op een plek, tenzij de Drukker ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden.


In welke sector werkt een Drukker?

Een Drukker werkt in de sector Algemeen

In de sector Algemeen tref je beroepen aan die niet onder één sector vallen. D.w.z., dit zijn 'generieke' beroepen die je in elke organisatie wel aantreft. Het zijn functies die elk bedrijf, maar soms ook non-profit organisaties, nodig heeft om de organisatie in stand te houden. Denk dan aan directeuren, managers en accountmanagers. Onder treft u alle algemene functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures. 

Wat wordt er verdiend binnen Algemene beroepen?

Omdat we het hier niet echt over een sector hebben is het lastig daar een gemiddelde op te vinden. De functies komen bovendien terug in allerlei bedrijven, waardoor er veel variëteit onderling is in salarissen. De ene manager verdient veel meer dan de ander, afhankelijk van de sector, het type bedrijf, de plaats enzovoort.

Meer weten over werken in de sector Algemeen?

Bekijk werken in de sector Algemeen

In welke beroepsgroep werkt een Drukker?

Een Drukker werkt in de beroepsgroep Productie

In de beroepsgroep Productie & Fabricage staat de vervaardiging van producten centraal. Het gaat dan ook vooral om werk dat met de hand of met behulp van een machine gebeurt, om zo een grondstof in een verkoopbaar product te veranderen. Voor verschillende fabricageprocessen gelden verschillende niveaus van vakmanschap. Naast de beroepen waarin men zelf producten fabriceert, vallen ook de beroepen die toezicht houden op dit proces onder de beroepsgroep Productie & Fabricage. 

Wil je weten of de beroepsgroep Productie bij jou past?

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt daarmee inspiratie op doen en kijken welke beroepsgroep bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Wat wordt er verdiend in de beroepsgroep Productie?

Voor mensen die daadwerkelijk de producten vervaardigen ligt het salaris rond of onder het modaal inkomen (ongeveer 2500 euro per maand). Voor de managers, opzichters en leiders van het productieproces kan het salaris boven dit gemiddelde uitkomen. Deze beroepsgroep wordt ook wel op de volgende wijze benoemd: afdeling productie, afdeling fabricage, productieafdeling, fabricageafdeling  

Meer weten over werken in de beroepsgroep Productie?

Bekijk werken in de beroepsgroep Productie

Netwerk Drukker

Met wie werkt een Drukker samen? 

Een Drukker werkt vaak samen met de uitgever aan een opdracht. Daarnaast zijn er in de meeste drukkerijen andere Drukkers werkzaam, alsmede personen in verwante functies zoals binders. Voor een Drukker die zelfstandig werkt is er ook direct contact nodig met de particulieren die iets willen laten drukken.


 • Uitgever
 • Drukker
 • Binder
Drukker

Verwante beroepen Drukker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Drukker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Drukker?

De beroepen die verwant zijn aan Drukker zijn:
Boekbinder
Salaris: €1400 tot €2500
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Drukker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Uitgever
 • Drukker
 • Binder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

90


Solliciteren op de functie Drukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drukker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drukker iets voor je?

Zou je graag Drukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drukker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar