Drukker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Drukker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep drukker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je drukker wordt.

 

Wat is een Drukker?

De Drukker is degene die ervoor zorgt dat het product dat een ontwerper of uitgever hebben bedacht ook op de goede manier gerealiseerd wordt. De Drukker is er verantwoordelijk voor dat een project op precies de wijze waarop het aangeleverd werd omgezet wordt naar een fysiek product. Hiervoor moet een Drukker routinematig kunnen werken. Aangezien er verschillende soorten drukpersen en druktechnieken bestaan, kan er een onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten Drukkers. Men kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om mechanisch of handmatig te drukken. Vaak ontwikkelt de Drukker een specialisme in het drukken en kan hij hierin verder gaan. Ook is het mogelijk om als zelfstandig Drukker aan de slag te gaan, en zo ook bedrijfsleider te worden.

Hoewel routine de drukwerkzaamheden kenmerkt, zal een Drukker vaak bij verschillende projecten betrokken zijn en diverse producten af moeten leveren. Hij zal voortdurend op de hoogte moeten blijven van ontwikkelingen op (de markt in) zijn vakgebied en kennis moeten hebben van alle mogelijkheden. Zo kan hij een opdrachtgever adviseren over welke drukmethode het beste resultaat op zal leveren. Bovendien is deze kennis nodig om een beeld te kunnen vormen van hoe het ontwerp er uit moet komen te zien. De Drukker zal heel precies moeten werken om telkens het gewenste product te kunnen leveren en moet hierbij nauw samenwerken met de opdrachtgever.

Meer praktisch zal de Drukker zijn technisch inzicht soms moeten gebruiken om machines te repareren of af te stellen naar een bepaald ontwerp.Wil je werken als Drukker?

Werk je al als Drukker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Drukker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Drukker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Drukker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Uitgever
  • Drukker
  • Binder

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drukker

Wat verdient een Drukker?

Het salaris van een Drukker zonder specialisatie ligt ongeveer tussen de €1400 en €2000. Verder specialisatie geeft kans op hoger loon. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor de grafische sector (zie bronnen).

Salarisschaal Drukker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Drukker

Op zoek naar een nieuwe baan als Drukker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Drukker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Drukker vacatures

Drukker
Pro Industry
Als drukker ga jij aan de slag bij een zeer aansprekende werkgever in de regio West Brabant. Bij deze organisatie staan de medewerkers centraal en zijn er ruime mogelijkheden om …
Flexodrukker 3 ploegen Zwolle leerling flexo drukker
Carrierebaas Uitzendbureau
•Drukkerij van flexibele verpakkingsmaterialen •Het werk wordt uitgevoerd op twee 8-kleuren flexo-persen van F&K en een Uteco Crystal 8-kleuren flexopers Bedrijf is gevestigd in Zwolle •Technische opleiding en/of grafische kennis …
Assistent drukker
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls assistent drukker controleer je de aangeleverde inkt, beelddragers en basismaterialen. Tijdens het drukproces controleer je op de gevraagde drukkwaliteit en geef je eventueel terugkoppeling. Daarnaast assisteer je …
Leerling drukker
Detaservice
Vind jij het leuk om bezig te zijn met het drukken van labels en etiketten? Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen: secuur werken, servicegericht en heb jij affiniteit met
Offset rotatiedrukker in Doetinchem
Procestechniek.nl
Ligt jouw hart in de grafische sector? Dan hebben wij de baan voor jou!Voor onze rotatiedrukkerij zoeken we een ervaren drukker om ons team mee uit te breiden.Je komt te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Drukker

Wat is de toekomst van Drukker?

De vraag naar Drukkers op de arbeidsmarkt is gemiddeld. Drukkers zijn altijd wel ergens nodig. Er is wel meer vraag naar Drukkers met bepaalde specialisaties. Bij een bedrijf kan iemand zich opwerken tot opzichter en daarmee leiding krijgen over andere Drukkers. Als een Drukker ervoor kiest om voor zichzelf te beginnen kan hij een drukkerij op proberen te zetten.

Huidige aantal vacatures

25


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Drukker worden: Opleidingen tot Drukker

Wil je drukker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Drukker? 

Om Drukker te worden is een opleiding nodig op MBO niveau 2. Hiervoor kan je terecht bij een Grafisch Lyceum of een avondopleiding. Verdere specialisatie is ook mogelijk in vakopleidingen, onder andere voor het snijden of binden van producten.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Drukker

Timemanagement: werk-privébalans
Heb jij GRIP op je werk en privé balans? Maak je persoonlijke InBalans-Script®! ‘Grip hebben op je werk en privé-activiteiten, wie wil dat nou niet?’ De wereld wordt steeds ingewikkelder …
Werkstress wandelcoachingreis: Walk & Talk Algarve
We zijn drukker en worden meer geleefd dan ooit tevoren. Onze verplichtingen en verwachtingen stapelen zich torenhoog op. Het water staat velen tot aan onze lippen. Ons lichaam slaat keer …
Time Management Thuisstudie
Tijd tekort? Neem regie over tijd en volg de cursus Time Management Meer klussen van je to-do-list afvinken. Efficiënter zakendoen en sneller je werkzaamheden afronden. De beloning? Meer rust. En …
Time Management E-Learning
Tijd tekort? Neem regie over tijd en volg de cursus Time Management Meer klussen van je to-do-list afvinken. Efficiënter zakendoen en sneller je werkzaamheden afronden. De beloning? Meer rust. En …
Eigen Boek Uitgeven
Wie droomt er niet van een eigen boek? Het schrijven is één ding, het uitgeven een tweede. Deze thuisstudie bereid je zo goed mogelijk voor. Wie droomt er niet van …
Meer opleidingen Drukker

Weet je nog niet of je Drukker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Drukker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Drukker

Met wie werkt een Drukker samen? 

Een Drukker werkt vaak samen met de uitgever aan een opdracht. Daarnaast zijn er in de meeste drukkerijen andere Drukkers werkzaam, alsmede personen in verwante functies zoals binders. Voor een Drukker die zelfstandig werkt is er ook direct contact nodig met de particulieren die iets willen laten drukken.


  • Uitgever
  • Drukker
  • Binder
Drukker


Organisaties waar een Drukker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Drukker meestal werkt.

Waar werkt een Drukker?

Drukkerijen zijn er in verschillende groottes en hebben vaak verscheidene specialisaties. Over het algemeen werkt men als Drukker voor een groot bedrijf, met meerdere Drukkers op een plek, tenzij de Drukker ervoor kiest om zelfstandig ondernemer te worden.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Drukker

Waar kun je het beste werken als Drukker? Hieronder vind je de best door de Drukker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Drukker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Drukker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Drukker.

Welke competenties heeft een Drukker nodig?

Een Drukker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Drukker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Drukker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Drukker nodig? 

De Drukker staat in dienst van de opdrachtgever. Het is essentieel om een luisterende houding aan te nemen, het ontwerp goed te bekijken en de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren (Loyalist). Daarnaast moet een Drukker nauwkeurig werken en het hele drukproces overzien. Alles moet tot in detail kloppen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Drukker


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Drukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Drukker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Drukker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Drukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drukker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drukker iets voor je?

Zou je graag Drukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drukker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Drukker

Wim

Ik heb via de NationaleVacaturebank,weer een(tijdelijke)baan gevonden met kans op een vast dienstverband.Gr.

Ben

Is het alleen somberheid?

Johan

Drukker zijn is een mooi beroep. Als je iets wil maken van kwaliteit, Alleen is door de overcapaciteit van drukkerijen weinig tot geen toekomst om dit tot je pesioen te doen. En doordat er weinig  winst wordt gemaakt hebben de Nederlandse bedrijven het zwaar, en wordt hierdoor gereorganiseerd met uiteindelijk falliesement als gevolg. En daar zit je dan als 50 plusser zonder werk  

klaas

er zijn veel drukkerijen failliet gegaan, met name door de oost-europese landen waar je niet mee kan concurreren. Ze hebben daar werknemers in dienst die voor 300 euro per maand drukwerk maken daar kan je in Nederland nog niet het papier voor inkopen. Wil je de grafische industrie in dan moet je online gaan maar dan nog heb je last van concurentie wordt allemaal in het buitenland gedrukt.

Wim

Prachtig beroep.Maar helaas,zie hierboven.Gr.

ed

wordt geen drukker uitstervend beroep.slechte werk tijden en slechte werkomgeving ,

ed

wordt geen drukker uitstervend beroep.slechte werk tijden en slechte werkomgeving ,

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar