Bondscoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bondscoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bondscoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bondscoach wordt.

Wat is een Bondscoach?

 

Als bondscoach draag je de verantwoordelijkheid voor het wel en wee van een nationaal voetbalelftal. Je zorgt voor allerhande zaken om een zo goed mogelijk resultaat uit een wedstrijd te halen. De bondscoach bepaalt welke spelers worden opgeroepen voor hun nationale elftal, welke posities zij mogen bekleden in het veld en welke wissels er tijdens de wedstrijden plaats gaan vinden. Ook de tactiek is in handen van de bondscoach, hij bepaalt of er aanvallend of verdedigend en in welke formatie er gespeeld gaat worden, en hoe het trainingsschema en -programma eruit ziet. De bondscoach heeft daarnaast ook invloed op de staf rondom de spelersgroep. Zo kan hij bepalen wie er in de technische en medische staf zitten.

Een bondscoach is niet gebonden aan het land van zijn eigen nationaliteit. De populariteit van Nederlandse coaches bij nationale teams van andere landen is erg gegroeid na het succes van Guus Hiddink met Zuid-Korea tijdens het Wereldkampioenschap in 2002. In 2006, tijdens het WK in Duitsland, stonden er dan naast de bondscoach van Nederland nog drie Nederlandse bondscoaches langs de lijn bij andere landen. Landen met een opkomende voetbalcultuur zoeken nog steeds vaak naar een ervaren bondscoach uit een ander land.

Het beroep van bondscoach is vaak erg zwaar, omdat er bij hooggespannen verwachtingen in de media veel over de eindverantwoordelijke heen komt. In Engeland, waar de tabloidpers erg sterk vertegenwoordigd is, wordt de functie ook wel 'the impossible job' (de onmogelijke baan) genoemd.

Wil je werken als Bondscoach?

Werk je al als Bondscoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bondscoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bondscoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bondscoach in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bondscoach

Wat verdient een Bondscoach?

 

De verdiensten van een bondscoach verschillen per land. De huidige bondscoach van Nederland, Bert van Marwijk, verdient jaarlijks 1.850.628,00 Euro. Dick Advocaat, die onlangs het Belgisch nationaal elftal trainde, verdiende daar 600.000,00 Euro. De ex-bondscoach van Engeland, Fabio Capello, verdiende 8,5 miljoen per jaar.

Salarisschaal Bondscoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bondscoach

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bondscoach

Wat is de toekomst van Bondscoach?

 

Bondscoach is een zeer prestigieus beroep, en als je het tot bondscoach geschopt hebt ben je in ieder geval al een erg goede coach, hoe het vervolgens ook uitpakt met het gecoachte team. De mogelijkheden na het bondscoachschap zijn eindeloos, en er zullen veel clubs staan te popelen om je als trainer te krijgen als je bondscoach geweest bent. 

Baankans Bondscoach

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bondscoach worden: Opleidingen tot Bondscoach

Wil je bondscoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bondscoach? 

 

Over het algemeen is de functie van bondscoach voorbehouden aan mensen die al veel affinitieit met en verstand van voetbal hebben. De meeste bondscoaches zijn dan ook ex-profvoetballers, hoewel dit geen noodzakelijke vereiste is. Ook zij moeten namelijk trainingen en cursussen doorlopen om als bondscoach aan de slag te gaan. In Nederland kun je bij de KNVB de nodige cursussen volgen om coach te worden. Je krijgt dan ook een licentie om trainer te zijn, die iedere drie jaar moet worden verlengd. Als je bondscoach wilt worden, moet je vervolgens een opleiding bij de UEFA volgen. Een jury beoordeelt je dan op ervaring, diploma's en competentie. Om daarna bondscoach te worden, kun je solliciteren of gevraagd worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bondscoach

Meer opleidingen Bondscoach

Weet je nog niet of je Bondscoach wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bondscoach of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bondscoach

Met wie werkt een Bondscoach samen? 

 

Een bondscoach onderhoudt contact met de voetbalbond, zijn technische en medische staf, de pers en met de spelers die hij op wil roepen voor een interland. Ook de spelers die hij teleur moet stellen moet hij daar op wijzen, en daarbij redenen geven waarom zij niet opgeroepen worden voor hun nationaal elftal. Daarnaast onderhoudt de bondscoach contacten met clubs waar zijn spelers in de competitie voor spelen.


Bondscoach


Organisaties waar een Bondscoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bondscoach meestal werkt.

Waar werkt een Bondscoach?

 

De bondscoach is werkzaam voor en bij de voetbalbond van het land dat hij coacht. Daarnaast is het goed mogelijk dat de bondscoach daarnaast nog een clubteam ergens coacht. Dat is niet louter voor het geld, maar soms zijn er een tijdje geen interlands om mee bezig te zijn. Hij is louter werkzaam in de profit-sector, in een industrie waar zeer veel geld mee gemoeid is.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Bondscoach

Waar kun je het beste werken als Bondscoach? Hieronder vind je de best door de Bondscoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bondscoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bondscoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bondscoach.

Welke competenties heeft een Bondscoach nodig?

Een Bondscoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bondscoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bondscoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bondscoach nodig? 

 

De bondscoach moet goed in de gaten welke spelers opvallen bij hun club, en kunnen inschatten wanneer ze klaar zijn om hun debuut te maken in het nationale elftal. Hetzelfde geldt voor de oudere spelers die eigenlijk het niveau niet meer aan kunnen maar nog teren op hun oude naam. Daarnaast moet de bondscoach tactisch inzicht hebben om te kunnen zien op welke positie een speler het best tot zijn recht komt, en hoe het elftal tactisch functioneert (Waarnemer).

Ook moet een bondscoach erg goed kunnen tegen druk van buitenaf. Zowel pers als bevolking heeft vaak hoge verwachtingen van een voetbaleftal - omdat voetbal de grootste sport ter wereld is, hangen veel mensen hun chauvinisme vaak aan een voetbalelftal. In Nederland kleden veel mensen zich in het Oranje tijdens een groot voetbaltoernooi. Als het slecht gaat vliegt de bondscoach er als eindverantwoordelijke als eerste uit. Dit vraagt om stressbestendigheid en een persoon die in staat is louter succesvol te zijn (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bondscoach


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bondscoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bondscoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bondscoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bondscoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bondscoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bondscoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bondscoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bondscoach iets voor je?

Zou je graag Bondscoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bondscoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bondscoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar