Bookmaker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bookmaker? Lees de functieomschrijving.

‘Bookmaker’ is een Engelse term voor iemand die gokken op een wedstrijd of andersoortige gebeurtenis met nog onbekende uitkomst mogelijk maakt. Het beroep is ontstaan bij paardenraces, maar bestaat nu praktisch voor alle sporten waar mensen geld op willen inzetten. Ook zijn er soms bookmakers voor politieke verkiezingen, televisieshows (bijvoorbeeld talentenshows zoals The Voice of … of Idols) of prijsuitreikingen (bijvoorbeeld de Oscars). Een bookmaker kan zowel een persoon als een bedrijf zijn.

De bookmaker bepaalt de verhouding tussen inzet en uitbetaling. Voor waarschijnlijke uitslagen is dit meestal een kleiner percentage, terwijl voor onwaarschijnlijke uitslagen de winstmarges enorm kunnen zijn. Deze verhouding is vooraf vastgesteld, het precieze bedrag dat deelnemers uitbetaald krijgen (of niet) later. Bij de berekening van de verhoudingen komen ingewikkelde wiskundige berekeningen kijken, en er zijn veel verschillende manieren voor een bookmaker om geld te verdienen aan een wedstrijd of gebeurtenis.

Het beroep van bookmaker is niet in alle landen toegestaan. Sommige landen staan het toe (Nederland bijvoorbeeld), anderen helemaal niet (bijvoorbeeld de Verenigde Staten), en in weer andere landen mag alleen (een afgevaardigde van) de overheid optreden als bookmaker (Canada en Zweden zijn hier voorbeelden van). Wanneer bookmaking toegestaan is bestaan daar vaak wel specifieke regels voor (met name in Europa). In de Verenigde Staten wordt er alsnog illegaal veel geld verdiend aan het gokken op sporten.

Met de groei van gokken op internet zijn landsgrenzen daarbij minder belangrijk geworden, en is het beroep van bookmaker (in zijn nieuwe vorm) veel gegroeid. Veel goksites verbieden wel gokken wanneer de bezoeker van de site in een land woont waar gokken verboden is, maar dit maakt gokken daar niet onmogelijk. Ook op internet floreert de illegale bookmaking.

Wil je werken als Bookmaker?

Werk je al als Bookmaker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bookmaker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bookmaker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bookmaker in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bookmaker

Wat verdient een Bookmaker?

Het beroep van bookmaker ligt aan tal van juridische banden zodat er niet ten onrechte bakken met geld kunnen worden verdiend. Desondanks kúnnen er bakken met geld worden verdiend, door een slimme berekening van de verhoudingen en een groot aantal deelnemers dat ook veel geld inzet. Bij bookmakers die in dienst zijn bij een bookmaker (een bedrijf) zal dit salaris beperkt zijn, hoewel er waarschijnlijk vaak sprake is van prestatiegerichte bonussen. Voor een bookmaker die zelfstandig werkt is er echter geen grens. Pakt hij het slim aan, en heeft hij veel bieders met veel inzet, dan kan hij naar huis gaan met duizenden euro’s. Doet hij dit meermalen per maand, dan is een royaal maandsalaris het resultaat.

Salarisschaal Bookmaker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bookmaker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bookmaker

Hoe goed is de toekomst voor de Bookmaker? 

Voor bookmaker zijn nauwelijks vacatures te vinden, en dat heeft een duidelijke reden/oorzaak. Bookmakers beginnen met hun werk uit eigen initiatief of groeien in het beroep vanuit een ander beroep, bijvoorbeeld in de sportwereld of de financiële sector. Samen met het feit dat de goksector niet de meest transparante van het Nederlandse carrièrelandschap is, geeft dit redelijk duidelijk aan waarom er voor bookmaker geen vacatures in de krant te vinden zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn ook niet echt relevant. Met het beroep van bookmaker kan veel geld verdiend worden, en zekerheid is er meestal sowieso niet.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bookmaker worden: Opleidingen tot Bookmaker

Hoe word je een Bookmaker? 

Voor het beroep van bookmaker is in principe geen opleiding nodig. Bepaalde vaardigheden zijn natuurlijk wel van belang, maar deze kunnen met meerdere opleidingen alsmede met zelfstudie opgedaan worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bookmaker

Meer opleidingen Bookmaker

Weet je nog niet of je Bookmaker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bookmaker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bookmaker

Met wie werkt een Bookmaker samen? 

Een bookmaker werkt of alleen, of voor een bookmaker (bedrijf). In het eerste geval staat de bookmaker vooral in contact met klanten (mogelijk heeft hij een financieel netwerk, maar dit zal hij buiten zijn werk om moeten aanleggen), in het tweede geval zijn alle collega’s die de bookmaker heeft simpelweg ook bookmakers. Waar een netwerk zeker van belang is in de gokwereld en bookmakers vaak ook een netwerk zullen aanleggen zijn er moeilijk beroepen te geven die hier deel van zouden uitmaken.


Bookmaker


Organisaties waar een Bookmaker werkzaam is

Waar werkt een Bookmaker meestal? 

De bookmaker werkt voor een bookmaker (een bedrijf), of zelfstandig als bookmaker. In sommige landen kan een bookmaker dus ook in dienst zijn van de overheid (zie het kopje beschrijving).

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Bookmaker

Waar kun je het beste werken als Bookmaker? Hieronder vindt je de best door de Bookmaker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bookmaker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bookmaker:

Welke competenties heeft een een Bookmaker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bookmaker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bookmaker nodig? 

Het traditionele idee van de bookmaker is iemand die optimistisch en energiek is (Levensgenieter) en ter plekke mensen aanspoort hun geld te zetten op een bepaalde deelnemer. Deze soort bookmaker kan goed overtuigen, presenteren maar heeft ondertussen zijn zaakjes uitstekend op orde, en komt altijd als beste uit de deal. Hiermee heeft deze een combinatie van eigenschappen van de Baas, de Bemiddelaar en de Perfectionist. Het moderne beroep van bookmaker vereist het persoonlijke contact vaak niet meer, maar het belang van een zakeninstinct zal nooit verdwijnen.

Bekijk de persoonstypen voor Bookmaker


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Bookmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bookmaker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bookmaker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bookmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bookmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bookmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bookmaker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bookmaker iets voor je?

Zou je graag Bookmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bookmaker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bookmaker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar