Bouwdeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Als Bouwdeskundige houd je zelfstandig toezicht op de naveling van bouw- en gebruiksvergunningen. Hierbij maak je gebruik van de verband houdende regelgeving zoals bestemmingsplannen van de desbetreffende gemeente, het Bouwbesluit en bouwverordeningen. Je stelt rapporten op over de bevindingen van de situatie en zorgt voor de correspondentie met de betrokken partijen.

Verder verstrek je informatie aan burgers en behandel je binnengekomen klachten die te maken hebben met jouw werkgebied. Je draagt ook nog zelfstandige zorg voor de bewaking van de gestelde begunstigingstermijnen.  

 


 

Wil je werken als Bouwdeskundige?

Werk je al als Bouwdeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwdeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bouwdeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwdeskundige in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burgers
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwdeskundige

Wat verdient een Bouwdeskundige?

De opleiding tot Bouwdeskundige is er op verschillende niveaus (MBO, HBO en WO). Het startsalaris verschilt daarom (ook) bij een beginnende Bouwkundige. Een WO'er verdient als beginnende Bouwkundige vaak meer dan een MBO'er. Het salaris van een Bouwkundige ligt tussen de €1500 en €3800.

Ook de arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van je opleidingsniveau en de werkgever.  

Salarisschaal Bouwdeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bouwdeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwdeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwdeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bouwdeskundige vacatures

Inspecteur/ Adviseur
Eminent Groep
Wij op zoek naar een inspecteur-adviseur (m/v) in afbouw en gevelsystemen. Voor deze functie beschik je  herken je technische aandachtspunten in het spanningsveld tussen projectpartijen. Als inspecteur neem je werksituaties …
Bouwhulp
APS Personeelservices
Die mooie grote huizen met een super gaaf design, daar mag jij mee aan de slag! Door middel van jouw motivatie en technische kennis weet jij een goede oplevering te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwdeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Bouwdeskundige? 

In de bouw is vaak veel vraag naar Bouwdeskundigen en kan je vaak al snel na je afstuderen beginnen met werken. Dit kan voor veel verschillende werkgevers zijn.

Als je een bouwkundige opleiding hebt gevolgd op MBO niveau zou je na een aantal jaren werkervaring kunnen kiezen voor een bouwkundige opleiding op HBO of WO niveau. Het aantal werkgevers waar je dan terecht kan wordt dan groter, je gaat meer verdienen en vergroot je kennis.

Baankans Bouwdeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bouwdeskundige worden: Opleidingen tot Bouwdeskundige

Hoe word je een Bouwdeskundige? 

Er zijn verschillende opleiding op verschillende niveaus die het mogelijk maken om als Bouwdeskundige aan de slag te gaan, bijvoorbeeld Bouwkunde (WO) of Bouwtechnische Bedrijfskunde (HBO). Ervaring met soortgelijke werkzaamheden en een goede kennis van het vakgebied zijn wenselijk.
Bij sommige bedrijven krijg je als Bouwdeskundige nog extra scholing en cursussen aangeboden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bouwdeskundige

Meer opleidingen Bouwdeskundige

Weet je nog niet of je Bouwdeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bouwdeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bouwdeskundige

Met wie werkt een Bouwdeskundige samen? 

Als Bouwdeskundige sta je vaak in direct contact met de burgers. Besluiten die je als Bouwkundige neemt raken burgers vaak direct en dit is niet altijd positief hen. Je moet dus vaak communiceren met de burgers.

Verder heb je ook veel contact met je werkgever, dit kan bijvoorbeeld een gemeente zijn maar ook een particulier bedrijf.


  • Burgers
  • Werkgever
Bouwdeskundige


Organisaties waar een Bouwdeskundige werkzaam is

Waar werkt een Bouwdeskundige meestal? 

Het type organisatie waar je als Bouwdeskundige aan verbonden bent kan zowel een non-profit organisatie zijn - als een gemeente - als een profit organisatie als een particulier bedrijf.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Bouwdeskundige

Waar kun je het beste werken als Bouwdeskundige? Hieronder vindt je de best door de Bouwdeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwdeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwdeskundige:

Welke competenties heeft een een Bouwdeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bouwdeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bouwdeskundige nodig? 

Als Bouwdeskundige moet je erg klantgericht zijn en hiervoor moet je de omgeving goed kennen en begrijpen. Je moet dus inzicht krijgen in de omgeving. Deze is erg veranderlijk en dit vraagt dus ook om enige flexibiliteit. Iedere situatie is anders waardoor je goed moet plannen en organiseren (Waarnemer).
Ook moet je goed je besluiten naar buiten kunnen brengen, ook al zijn deze besluiten niet voor alle partijen positief. Je moet daarom in sommige gevallen erg direct zijn en in andere gevallen juist weer heel beschermend. Je moet zaken, besluiten, situaties, etc. dus goed kunnen uitdrukken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bouwdeskundige


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bouwdeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwdeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwdeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwdeskundige iets voor je?

Zou je graag Bouwdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwdeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar