Bouwkundig Ingenieur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bouwkundig Ingenieur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bouwkundig ingenieur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bouwkundig ingenieur wordt.

 

Wat is een Bouwkundig Ingenieur?

De Bouwkundig Ingenieur houdt zich bezig met de planning en overzicht van (onderhouds)werkzaamheden aan bouwwerken. Het is de taak van de Bouwkundig Ingenieur om te werken met wat er is, en van daaruit iets nieuws te ontwerpen. Hierbij houdt hij rekening met de bestaande infrastructuur en met het milieu. Met de benodigde informatie gaat de Bouwkundig Ingenieur aan de slag om een optimaal ontwerp te maken, waarin alle berekeningen en specificaties duidelijk zijn opgesteld. Zo kan het gebouw op verantwoordelijke wijze tot stand komen.

De Bouwkundig Ingenieur moet zowel voor, tijdens als na een opdracht de verschillende factoren die in een bouwproject aan de orde komen zorgvuldig in de gaten houden, zodat het bouwwerk zo duurzaam mogelijk in elkaar wordt gezet. De Bouwkundig Ingenieur moet heel nauwkeurig werken in zowel het ontwerpen van een gebouw als het controleren van de vorderingen. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben. De Bouwkundig Ingenieur speelt een cruciale rol in het bouwproces.Wil je werken als Bouwkundig Ingenieur?

Werk je al als Bouwkundig Ingenieur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bouwkundig Ingenieur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bouwkundig Ingenieur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bouwkundig Ingenieur in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klant
 • Ingenieur
 • Aannemer
 • Bouwvakker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2323 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bouwkundig Ingenieur

Wat verdient een Bouwkundig Ingenieur?

Het salaris van een Bouwkundig Ingenieur ligt ongeveer tussen de €2323 en €2800. Dit bedrag kan hoger worden als men meer ervaring opdoet, of wanneer de economische situatie (van na de economische crisis) bijtrekt.

Salarisschaal Bouwkundig Ingenieur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bouwkundig Ingenieur

Op zoek naar een nieuwe baan als Bouwkundig Ingenieur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bouwkundig Ingenieur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bouwkundig Ingenieur vacatures

Bouwkundig ingenieur
Eminent Groep
Opstellen van technische vraagspecificaties Kostenraming Uitvoeren constructieve inspecties van bestaande werken Uitvoeringsbegeleiding
Waterbouwkundig ingenieur
Witteveen+Bos
Heb jij affiniteit met constructieve waterbouw en/of geotechniek en vind je het leuk om in teamverband aan uitdagende en internationale projecten te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou. …
Werktuigbouwkundig ingenieur infrastructuur
Witteveen+Bos
Heb je altijd al uitdagende werktuigbouwkundige oplossingen willen bedenken voor complexe en maatschappelijk relevante infrastructurele vraagstukken? Als werktuigbouwkundig ingenieur werk je in multidisciplinaire projectteams met civiel en elektrotechnisch ingenieurs aan …
Werktuigbouwkundig ingenieur water
Witteveen+Bos
Ontwikkel je je bij ons als werktuigbouwkundig ingenieur en werk mee aan uitdagende waterprojecten. Als werktuigbouwkundig ingenieur lever je in uitdagende waterprojecten de werktuigbouwkundige en proces input in een multidisciplinair …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bouwkundig Ingenieur

Wat is de toekomst van Bouwkundig Ingenieur?

Er zijn op het moment maar weinig banen voor Bouwkundig Ingenieurs, omdat de economische crisis bouwwerkzaamheden heeft afgeremd. Eenmaal aan de slag is het wel mogelijk om met toenemende ervaring steeds in hogere salarisschalen te komen en meer verantwoordelijkheden te krijgen.

Baankans Bouwkundig Ingenieur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bouwkundig Ingenieur worden: Opleidingen tot Bouwkundig Ingenieur

Wil je bouwkundig ingenieur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bouwkundig Ingenieur? 

De Bouwkundig Ingenieur heeft meestal een achtergrond in Bouwkunde, welke studie op HBO en WO niveau gevolgd kan worden.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bouwkundig Ingenieur

Revit MEP Basis
De cursus duurt 4 dagen en kost €1095,-. Revit MEP is de oplossing voor ontwerp- en constructiedocumentatie voor mechanische, elektrische en sanitaire (MEP) engineering. Naadloos samenwerken met architecten met Revit …
Meer opleidingen Bouwkundig Ingenieur

Weet je nog niet of je Bouwkundig Ingenieur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bouwkundig Ingenieur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bouwkundig Ingenieur

Met wie werkt een Bouwkundig Ingenieur samen? 

De Bouwkundig Ingenieur overlegt met de klant over zijn taken en gaat dan aan de slag om deze taken te volbrengen. Dit kan alleen of samen met andere Ingenieurs, afhankelijk van de opdracht. Verder kan er nog gesproken worden met de aannemer die aan het gebouw werkt en indien nodig ook nog met de werklui die aan het gebouw aan het werken zijn.


 • Klant
 • Ingenieur
 • Aannemer
 • Bouwvakker
Bouwkundig Ingenieur


Organisaties waar een Bouwkundig Ingenieur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bouwkundig Ingenieur meestal werkt.

Waar werkt een Bouwkundig Ingenieur?

De Bouwkundig Ingenieur werkt in de bouw, voor aannemersbedrijven, ingenieursbureaus, en andere organisaties in de profit sector.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Bouwkundig Ingenieur

Waar kun je het beste werken als Bouwkundig Ingenieur? Hieronder vind je de best door de Bouwkundig Ingenieur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bouwkundig Ingenieur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bouwkundig Ingenieur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bouwkundig Ingenieur.

Welke competenties heeft een Bouwkundig Ingenieur nodig?

Een Bouwkundig Ingenieur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bouwkundig Ingenieur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bouwkundig Ingenieur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bouwkundig Ingenieur nodig? 

De Bouwkundig Ingenieur stelt hoge eisen ten aanzien van de kwaliteit en houdbaarheid van het gebouw en de beperking milieuvervuiling. De Bouwkundig Ingenieur werkt zo vanuit persoonlijke idealen die in zijn beroep goed naar voren kunnen komen (Perfectionist). Om succesvol te zijn moet de Bouwkundig Ingenieur goed op details letten en alles nauwkeurig analyseren om de goede beslissingen te kunnen nemen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bouwkundig Ingenieur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bouwkundig Ingenieur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bouwkundig Ingenieur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bouwkundig Ingenieur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bouwkundig Ingenieur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bouwkundig Ingenieur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bouwkundig Ingenieur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bouwkundig Ingenieur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bouwkundig Ingenieur iets voor je?

Zou je graag Bouwkundig Ingenieur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bouwkundig Ingenieur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bouwkundig Ingenieur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar