Brandweercommandant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Brandweercommandant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep brandweercommandant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je brandweercommandant wordt.

 

Wat is een Brandweercommandant?

Een Brandweercommandant heeft de leiding over alle brandweerlieden binnen een bepaald gebied. Hij is dus hoofdverantwoordelijk voor de bestrijding van vuren. Ook moet hij ervoor zorgen voor zo min mogelijke schadelijke effecten voor de omgeving. Tevens brengt de Brandweercommandant verslag uit bij het beleidsteam. Op basis van zijn advies neemt dit team politieke en strategische beslissingen.
 Wil je werken als Brandweercommandant?

Werk je al als Brandweercommandant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Brandweercommandant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Brandweercommandant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Brandweercommandant in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Brandweerman
 • Beleidsteam
 • Slachtoffers
 • Ambulancepersoneel
 • Politieman

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Brandweercommandant

Wat verdient een Brandweercommandant?

Een Brandweercommandant verdient zo tussen de €2100,- en €3500,- bruto per maand. Het salaris hangt met name af van zijn ervaring en verantwoordelijkheden.

Eén van de secundaire voorwaarden is een brandweertoeslag van minimaal zo’n €245,- per maand. Deze toeslag geldt bij afronding van de basisopleiding en plaatsing in de 24-uursdienst. Andere secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld een werktelefoon en doorbetaling bij ziekte.

Salarisschaal Brandweercommandant

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Brandweercommandant

Er zijn geen vacatures Brandweercommandant aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Brandweercommandant in werkt.

Meer weten over de sector waar een Brandweercommandant in werkt

Bekijk werken in Overheid & Semi-overheid

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Brandweercommandant

Wat is de toekomst van Brandweercommandant?

Het brandgevaar van gebouwen en huizen neemt af door minder houtgebruik en dergelijke. Toch zijn Brandweermannen altijd nodig. Er is ook altijd veel vraag naar mensen met een Officiersopleiding. De Brandweercommandant zal dus vrij gemakkelijk werk vinden.

Aangezien de Brandweercommandant al zo’n hoge functie heeft, zijn de doorgroeimogelijkheden beperkt. Wellicht krijgt hij bij goed functioneren steeds meer verantwoordelijkheden en kan hij extra aanvullende cursussen volgen.

Baankans Brandweercommandant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Brandweercommandant worden: Opleidingen tot Brandweercommandant

Wil je brandweercommandant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Brandweercommandant? 

Een aspirant Brandweercommandant doet eerst de basisopleiding tot Brandweerman. Vervolgens volgt hij een tweejarige master ‘Master of Fire and Crises Management’, die wordt georganiseerd door het Nederlandse Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra) in samenwerking met de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en De Utrechtse School (DUS).

Tevens moet de Brandweercommandant een medische verklaring hebben en een verklaring van goed gedrag.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Brandweercommandant

Er zijn geen opleidingen Brandweercommandant aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Brandweercommandant in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid


Netwerk Brandweercommandant

Met wie werkt een Brandweercommandant samen? 

Natuurlijk heeft de Brandweercommandant veel contact met Brandweermannen en andere Officieren. Ook houdt hij het beleidsteam van de regio op de hoogte en geeft het advies. Ook komt hij in aanraking met slachtoffers van branden, Ambulancepersoneel en Politiemensen.


 • Brandweerman
 • Beleidsteam
 • Slachtoffers
 • Ambulancepersoneel
 • Politieman
Brandweercommandant


Organisaties waar een Brandweercommandant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Brandweercommandant meestal werkt.

Waar werkt een Brandweercommandant?

Een Brandweercommandeur werkt bij een brandwacht. Dit is een onderdeel van de gemeente, wat de organisatie non-profit maakt.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Brandweercommandant

Waar kun je het beste werken als Brandweercommandant? Hieronder vind je de best door de Brandweercommandant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Brandweercommandant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Brandweercommandant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Brandweercommandant.

Welke competenties heeft een Brandweercommandant nodig?

Een Brandweercommandant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Brandweercommandant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Brandweercommandant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Brandweercommandant nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Brandweercommandant zijn Gever en Baas.

De Brandweercommandant heeft een hulpverlenende functie: hij helpt mensen en is empatisch (Gever). Hij heeft de leiding over een team, dus hij moet stevig in zijn schoenen staan, goed kunnen communiceren en beslissingen durven nemen (Baas).

 

Bekijk de persoonstypen voor Brandweercommandant


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Brandweercommandant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Brandweercommandant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Brandweercommandant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Brandweercommandant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Brandweercommandant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Brandweercommandant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Brandweercommandant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Brandweercommandant iets voor je?

Zou je graag Brandweercommandant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Brandweercommandant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Brandweercommandant

Adrie Moerkerke

Hallo.Sinds een tijdje woond er iemand naast me die hast niet meer kan lopen bij hem achter van de rommel.Hout,ijzer leer en noem maar op.Nu staat meneer ook zijn ijzer waren te slopen en de vonken vliegen om je oren.Mag en kan dat nu zomaar???Hier om me heen is alles van hout en niet alleen bij mij.Ik heb foto,s gestuurd naar de woningbouw maar die laten tot nu toe niets van zich horen.Ik vraag me af als hier naast brand uit zou breken wat er nog te redden viel.Kan iemand mij daar antwoordt(raad) over geven? Alvast bedankt    

Marcel

Zoals je de situatie omschtijft mag dit zeker niet.Als de woningcorp.geen actie neemt,bewandel andere wegen,bv.wethouder of de brandweer.Er zijn ongetwijfeld meer mensen die zich hieraan storen..Betrek deze mensen er bij.Sucses,Gr.

Krijn Kraakman

Wat voor vooropleiding moet je hebben?

John

Hierboven,staat het heel goed omschreven.Dus minimaal HBO.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar