Business Intelligence Developer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Business Intelligence Developer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Business Intelligence Developer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Business Intelligence Developer nodig heeft.Wat doet een Business Intelligence Developer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Business Intelligence Developer?

Een Business Intelligence Developer is de persoon binnen een BI-team die de BI-oplossingen daadwerkelijk ontwikkelt naar de behoeften van de (interne of externe) klant en deze implementeert.

Een Business Intelligence team houdt zich bezig met de informatiestromen binnen een organisatie. Dit houdt onder meer in het bij elkaar brengen en standaardiseren van informatie met als doel het helpen te voorzien van de organisatie van de juiste informatie.  Vaak hebben deze teams een adviserende rol en heeft elk onderdeel van het team zijn eigen takenpakket.

Binnen het BI-team is de Developer degene die zich het meest bezighoudt met de technische kant.

Past het beroep Business Intelligence Developer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Business Intelligence Developer?

Een BI Developer gebruikt verschillende software tools om de informatie die de (interne of externe) klant heeft zo te vormen dat dit tot nuttige inzichten leidt. In de praktijk komt dit neer op het werken met de data. De BI Developer is verantwoordelijk voor het daadwerkelijk bouwen van rapportages en dashboards. Ook is de BI Developer vaak betrokken bij het inrichten en opbouwen van het datawarehouse.
 

De taken van een BI Developer zijn:

 • In kaart brengen van de informatiebehoeften binnen een organisatie.
 • Opzetten en ontwikkelen van rapportages en dashboards.
 • De algoritmes opzetten die informatie uit de data halen.
 • Kennis delen en adviseren van collega’s binnen het BI-team.
 • Het opstellen van adviezen voor het management.

 

Andere namen het beroep Business Intelligence Developer

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: BI Developer, BI Consultant


Vacatures Business Intelligence Developer

Op zoek naar een nieuwe baan als Business Intelligence Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Business Intelligence Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Business Intelligence Developer per ervaringsniveau

junior Business Intelligence Developer vacatures startend Business Intelligence Developer vacatures senior Business Intelligence Developer vacatures beginnend Business Intelligence Developer vacatures trainee Business Intelligence Developer vacatures leidinggevend Business Intelligence Developer vacatures medior Business Intelligence Developer vacatures aankomend Business Intelligence Developer vacatures ervaren Business Intelligence Developer vacatures leerling Business Intelligence Developer vacatures vacatures omscholen tot Business Intelligence Developer vacatures opleiding tot Business Intelligence Developer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Business Intelligence Developer

Wat verdient een Business Intelligence Developer?

Een BI Developer is binnen het BI-team de specialist. Dit houdt in dat je meestal pas de kans krijgt om deze functie te vervullen na een aantal jaar als trainee in het BI-team te hebben gewerkt.

Na een jaar of 5 ervaring met BI-tools kun je als BI Developer rekenen op een salaris tussen de €4000 en €5000 bruto per maand. Als je veel ervaring hebt en waardevol bent voor je werkgever kan dit nog verder oplopen.

Ook is het gebruikelijk dat de werkgever kansen aanbiedt om jezelf verder te ontwikkelen, zoals trainingen en cursussen.

Salarisschaal Business Intelligence Developer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Business Intelligence Developer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Business Intelligence Developer


Bekijk het salaris Business Intelligence Developer per ervaringsniveau

Salaris junior Business Intelligence Developer Wat verdient een startend Business Intelligence Developer? Wat is het loon senior Business Intelligence Developer? beginnend Business Intelligence Developer salaris Maximaal salaris trainee Business Intelligence Developer Hoeveel verdient een leidinggevend Business Intelligence Developer? Wat is het salaris van een medior Business Intelligence Developer? Salaris aankomend Business Intelligence Developer Wat verdient een ervaren Business Intelligence Developer? Welk salaris krijgt een leerling Business Intelligence Developer?


Business Intelligence Developer worden: Opleidingen tot Business Intelligence Developer

Wil je Business Intelligence Developer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Business Intelligence Developer.

Hoe word je een Business Intelligence Developer? 

BI Developers hebben vaak een HBO of WO-opleidingsachtergrond in informatica of bedrijfskunde. Als Developer is het belangrijk dat je aanleg hebt voor de informatica onderdelen van de werkzaamheden. Het is niet ongebruikelijk dat Developers daar inrollen vanuit een bedrijfskunde achtergrond. Ook kunnen mensen soms intern doorgroeien via cursussen die door de werkgever worden aangeboden.

1.     WO-opleidingen; Business Analytics of Kunstmatige Intelligentie
2.     Hbo-opleidingen; Technische bedrijfskunde of Business IT & Management
3.     Verder worden er talloze opleidingen en cursussen aangeboden voor de verschillende tools waar een BI Developer gebruik van maakt. Veel consultancy bedrijven bieden ook hun eigen traineeships aan waarbij je wordt opgeleid tot BI Developer.

Opleidingen Business Intelligence Developer

Business Intelligence Concepten
Business Intelligence (BI) is een onontkoombaar fenomeen voor iedere organisatie. Zonder Business Intelligence bent u niet in staat om de concurrentie aan te gaan. Is dit nu echt zo, of …
Business Intelligence Concepten
BI & Datawarehousing Essentials
Door deze tweedaagse cursus krijg je inzicht in de mogelijkheden van BI & Datawarehousing en verbreed je je algemene en actuele kennis waarbij je een fundament creëert om verder te …
BI & Datawarehousing Essentials
Informatie Analyse voor BI Professionals & Informatieanalist
Weet jij wat erbij komt kijken om een goede informatieanalyse voor te bereiden, uit te voeren en terug te koppelen naar de uiteindelijke gebruikers? Je resultaten na Informatieanalyse voor BI:
Informatie Analyse voor BI Professionals & Informatieanalist
Business Intelligence Professional - schriftelijke cursus
Business Intelligence Professional Deze Business Intelligence (BI) cursus is actueel, diepgaand en een aanrader voor elke business intelligence en data professional! Business Intelligence Professional – opleidingsmogelijkheden Optie 1: Schriftelijke cursus …
Business Intelligence Professional - schriftelijke cursus
Business Intelligence concepten
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : Business Intelligence (BI) lijkt wel een onontkoombaar fenomeen voor iedere organisatie. Zonder BI tel je niet meer mee, ben je niet in staat om de …
Business Intelligence conceptenBusiness Intelligence Developer worden: Omscholen tot Business Intelligence Developer

Als je je wilt omscholen tot Business Intelligence Developer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Business Intelligence Developer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Business Intelligence Developer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Business Intelligence Developer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Business Intelligence Developer

Als je Business Intelligence Developer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Business Intelligence Developer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Business Intelligence Developer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Business Intelligence Developer?


Competenties en Vaardigheden Business Intelligence Developer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Business Intelligence Developer.

Welke competenties heeft een Business Intelligence Developer nodig?

Een Business Intelligence Developer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Business Intelligence Developer

 • Methodisch werken
 • Doelgericht
 • Creatief denken
 • Methodisch ontwerpen
 • Proactief
 • Ambitie
 • Vasthoudendheid
 • Controleren
 • Aandacht voor details
 • Wendbaarheid
 • Verbeeldingskracht
 • Vernieuwend
 • Verbanden leggen
 • Kritisch denken
 • Analytisch vermogen
 • Durf
 • Out of the box denken
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Zelfontwikkeling
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Business Intelligence Developer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Business Intelligence Developer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Business Intelligence Developer nodig? 

Wat het werk van een BI Developer voornamelijk inhoudt is het analyseren van data. Om deze reden is het voor een BI Developer belangrijk dat je analytisch bent en inzichten kunt vinden in de data. Deze eigenschappen passen perfect bij de Waarnemer.

Het is ook belangrijk dat je je bevindingen kunt toepassen op de behoeftes van de opdrachtgever en duidelijk en opbouwend advies kunt geven. Een persoonstype dat hier goed bij past is de Bemiddelaar.

Als Developer ben je medeverantwoordelijk voor de inrichting van het datawarehouse en de algoritmes die gebruikt worden. Een gezonde dosis perfectionisme is nodig om tot het beste resultaat te komen. Om deze reden is nog een persoonstype dat hier goed bij past de Perfectionist.

Bekijk de persoonstypen voor Business Intelligence Developer


Eigenschappen Business Intelligence Developer

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Business Intelligence Developer

Wat zijn de baankansen voor een Business Intelligence Developer?

Zoals eerdergenoemd begin je eerst in het BI-team als trainee of consultant voordat je je specialiseert naar Developer. Dit is voornamelijk als je zelf meer interesse en aanleg hebt voor de technische kant van Business Intelligence.

De actuele kans op werk voor een Business Intelligence Developer

Het beroep Business Intelligence Developer is onderdeel van de beroepsfamilie BI (business intelligence) experts. De kans op werk voor de beroepsfamilie BI (business intelligence) experts is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

67

Baankans Business Intelligence Developer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Business Intelligence Developer

Je kunt als Business Intelligence Developer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Business Intelligence Developer is onderdeel van de beroepsfamilie BI (business intelligence) experts. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Business Intelligence Developer

Verwante beroepen Business Intelligence Developer

Mogelijke specialisaties voor een Business Intelligence Developer

Doorgroei beroepen voor een Business Intelligence Developer

Auditor kwaliteitszorg

auditor haccp/iso

auditor haccp

auditor iso

External Audit Manager

Internal Auditor

External Auditor

Organisatieadviseur (technisch)

junior organisatieadviseur (technisch)

management consultant (technisch)

senior organisatieadviseur (technisch)

technisch bedrijfskundige (adviseren)

operations engineer

system engineer (operations)

manufacturing engineer

Technisch Consultant

Kwaliteitsmanager

hoofd kwaliteitsdienst

chef kwaliteitsdienst

quality systems officer

Internal Audit Manager

Audit Director

Business consultant

business adviseur

Strategie Consultant

Crisismanager

Procesontwerper / -beheerder

werkprocesbeheerder

werkprocesbeschrijver

Supply chain Engineer

Supply Chain Consultant

Business Architect

Business Process Modeler

Lean Consultant

Procesmanager

Organisatieadviseur

adviseur personeelsorganisatie

junior organisatieadviseur

management consultant

senior organisatieadviseur

verandermanager

bedrijfskundige (adviseren)

manager maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)

adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo)

Teamcoach

Bedrijfskundige

Huishoudwetenschapper

DBC/EPD adviseur

dbc consultant

epd consultant

Business analist

business analist ict

lean six sigma expert

lean six sigma consultant

business procesmanager

Requirements Analist

Requirements Engineer

Wetenschappelijk onderzoeker bedrijfs- en consumentenwetenschappen

onderzoeker in opleiding (oio) bedrijfs- en consumentenwetenschappen

assistent in opleiding (aio) bedrijfs- en consumentenwetenschappen

huishoudwetenschapper (onderzoeken/publiceren)

assistent in opleiding (aio) huishoudwetenschappen

onderzoeker in opleiding (oio) huishoudwetenschappen

promovendus bedrijfs- en consumentenwetenschappen

Wetenschappelijk onderzoeker bestuurskunde

onderzoeker in opleiding (oio) bestuurskunde

assistent in opleiding (aio) bestuurskunde

promovendus bestuurskunde

Wetenschappelijk onderzoeker bedrijfskunde

onderzoeker in opleiding (oio) bedrijfskunde

assistent in opleiding (aio) bedrijfskunde

promovendus bedrijfskunde

Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Business Intelligence Developer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Business Intelligence Developer meestal werkt.

Waar werkt een Business Intelligence Developer?

De meeste BI Developers werken vanuit consultancy bedrijven. Ze werken op projectbasis voor verschillende bedrijven. Steeds vaker is het zo dat grote bedrijven hun eigen Business Intelligence afdeling hebben en ook Business Intelligence Developers in vaste dienst nemen.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Netwerk Business Intelligence Developer

Met wie werkt een Business Intelligence Developer samen? 

Een BI Developer werkt vaak in een BI-team waarin hij/ zij rapporteert aan de lead BI Developer. Vaak is er ook direct contact met andere mensen in de organisatie. Collega’s die helpen met de analyse van de data zijn bijvoorbeeld data scientists en business analisten.


 • Business Intelligence Consultant
Business Intelligence Developer

Interview met een Business Intelligence Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Business Intelligence Developer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Business Intelligence Developer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Business Intelligence Developer?

De beroepen die verwant zijn aan Business Intelligence Developer zijn:
Business Intelligence Consultant
Salaris: €2500 tot €6000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Data-analist
Salaris: €2000 tot €5500
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Big Data Engineer
Salaris: €2500 tot €5800
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Data Scientist
Salaris: €2800 tot €4500
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Machine Learning Engineer
Salaris: €2600 tot €6000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Artificial Intelligence Engineer
Salaris: €2600 tot €7000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Business Intelligence Developer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Business Intelligence Consultant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

67Ga direct naar