Caféhouder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Caféhouder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep caféhouder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je caféhouder wordt.

Wat is een Caféhouder?

 

Een Caféhouder is eigenaar van een café en is eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. De precieze bezigheden van de Caféhouder hangen af van de grootte van zijn bedrijf. Heeft de Caféhouder een klein bedrijf, dan zal hij weinig personeel in dienst hebben en bijna alles zelf doen. Heeft de Caféhouder een groter bedrijf, dan kan hij bepaalde taken overlaten aan bijvoorbeeld barpersoneel en kan hij zich voornamelijk toeleggen op leidinggevende taken.

Een Caféhouder houdt zijn doelen altijd voor ogen. De Caféhouder streeft naar zo veel mogelijk winst en stemt zijn beleid daarop af. De Caféhouder zorgt er dus voor dat de doelstellingen die hij in een ondernemingsplan heeft vastgesteld, worden nageleefd. De Caféhouder bewaakt zowel commerciële, financiële en operationele doelen. Ook voert hij een bepaald personeelsbeleid.

Voornamelijk in kleine bedrijven zal de Caféhouder vaak zelf achter de bar staan. Met name in grote cafés heeft de Caféhouder tevens managementfuncties. Hij houdt toezicht en stuurt bij waar nodig. De Caféhouder heeft een brede kennis over alle processen en werkzaamheden binnen zijn bedrijf. Hij ziet waar zich problemen voordoen en lost deze op.

De Caféhouder bepaalt hoeveel personeel hij nodig heeft, gaat naar hen op zoek en stelt hen aan. Ook ontslaat hij personeelsleden als dat nodig is. De Caféhouder is ook verantwoordelijk voor een juiste administratie. Als de Caféhouder een klein bedrijf heeft, bestelt hij bovendien zelf nieuwe voorraden. 

Wil je werken als Caféhouder?

Werk je al als Caféhouder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Caféhouder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Caféhouder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Caféhouder in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Manager
 • Serveerster
 • Bartender
 • Leveranciers
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Caféhouder

Wat verdient een Caféhouder?

 

Hoeveel geld een Caféhouder verdient, hangt af van de grootte van zijn bedrijf, het aantal personeelsleden, de prijzen die hij hanteert en natuurlijk het aantal klanten dat de Caféhouder heeft. Veel horecabedrijven hebben last van de economische crisis. 

Salarisschaal Caféhouder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Caféhouder

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Caféhouder

Wat is de toekomst van Caféhouder?

 

De horeca staat onder druk wegens de economische crisis. Het kan dus lastig zijn om in deze tijden een goedlopend bedrijf op te starten.

Een Caféhouder kan bij succes zijn bedrijf uitbreiden, een groter bedrijf opstarten of meerdere vestigingen opzetten. 

Baankans Caféhouder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Caféhouder worden: Opleidingen tot Caféhouder

Wil je caféhouder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Caféhouder? 

 

Caféhouders hebben meestal een horecaopleiding gedaan, zoals de MBO-opleiding Horecaondernemer of de HBO-opleiding Hoger Hotelonderwijs. Na het afronden van één van deze studies kan iemand een eigen horecabedrijf starten, zoals een café. Er bestaan ook cursussen die zich specifiek richten op het cafébedrijf.

Niet alle caféhouders hebben een horecaopleiding gevolgd. Zij hebben dan praktijkervaring opgedaan bij een horecabedrijf en zijn uiteindelijk voor zichzelf begonnen. Caféhouders dienen in het bezit te zijn van een Verklaring Sociale Hygiëne en het Certificaat Basisvakbekwaamheid Horeca. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Caféhouder

10.315 - Veilig werken met de Stapelaar
Cursuscode: 10.315 Inleiding  Bij het verzamelen van orders wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gemechaniseerde hulpmiddelen, waarvan de stapelaar  een voorbeeld is. Het werken met een dergelijk hulpmiddel brengt …
Vrachtwagen met aanhangwagen CE
Vrachtwagen CE, vrachtwagen met aanhangwagen. Wanneer heb je het CE rijbewijs nodig?Om deze opleiding te kunnen uitvoeren moet je in het bezit zijn van rijbewijs C.  Voor chauffeurs die achter …
Houder Administratiekantoor E-Learning
Leer administreren. In twaalfmaanden ben je houder van een administratiekantoor Een eigen administratiekantoor beginnen? Dan heb je solide basiskennis nodig over loonadministratie, belastingwetgeving en boekhouden. Met de cursus Houder Administratiekantoor …
Houder Administratiekantoor Thuisstudie
Leer administreren. In twaalfmaanden ben je houder van een administratiekantoor Een eigen administratiekantoor beginnen? Dan heb je solide basiskennis nodig over loonadministratie, belastingwetgeving en boekhouden. Met de cursus Houder Administratiekantoor …
10.310 - Veilig werken met de Elektrische Pallettruck - 1 dag
Cursuscode: 10.310 Inleiding Bij het verzamelen van orders wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gemechaniseerde hulpmiddelen, waarvan de elektrische pallettruck (EPT) een voorbeeld is. Het werken met een dergelijk hulpmiddel …
Meer opleidingen Caféhouder

Weet je nog niet of je Caféhouder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Caféhouder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Caféhouder

Met wie werkt een Caféhouder samen? 

 

Het netwerk van een Caféhouder hangt voor een groot deel af van de grootte van zijn bedrijf. Heeft de Caféhouder een groot bedrijf, dan heeft hij personeel in dienst. Met de Manager spreekt hij over de beleidsuitvoering en verbeterpunten. De Caféhouder en/of de Manager stuurt Serveersters en Bartenders aan. Natuurlijk komt de Caféhouder ook in contact met klanten en leveranciers van dranken en (eventueel) hapjes.


 • Manager
 • Serveerster
 • Bartender
 • Leveranciers
 • Klanten
Caféhouder


Organisaties waar een Caféhouder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Caféhouder meestal werkt.

Waar werkt een Caféhouder?

 

Een Caféhouder kan ervoor kiezen een klein, middelgroot of groot bedrijf op te zetten. Richt de Caféhouder een klein bedrijf op, dan kan hij, eventueel met een partner, zelf de zaak runnen. Richt hij een groter bedrijf op, dan kan hij personeel aanstellen die hem bepaalde taken uit handen nemen.

Tevens maakt de Caféhouder beslissingen wat betreft de aankleding van het pand, het aanbod en het personeel. Steeds houdt de Caféhouder zijn doelen en doelgroep voor ogen. Hij kan zich onderscheiden door middel van bijvoorbeeld speciale aanbiedingen en thema-avonden. Al dit soort beslissingen bepalen het soort bedrijf dat de Caféhouder heeft.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Caféhouder

Waar kun je het beste werken als Caféhouder? Hieronder vind je de best door de Caféhouder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Caféhouder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Caféhouder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Caféhouder.

Welke competenties heeft een Caféhouder nodig?

Een Caféhouder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Caféhouder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Caféhouder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Caféhouder nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Caféhouder zijn Baas en Waarnemer.

Vaak heeft een Caféhouder personeel in dienst. Hij moet hen begeleiden en aansturen en heeft dus leidinggevende capaciteiten nodig. De Caféhouder motiveert de werknemers, leidt alles in goede banen en zorgt dat de (financiële) doelen worden behaald. De Caféhouder is stabiel, stressbestendig en direct (Baas).

Tevens heeft een Caféhouder toezicht over de processen in zijn bedrijf. Voornamelijk als de Caféhouder geen manager in dienst heeft,  moet hij alles goed waarnemen en inspringen waar dat nodig is. De Caféhouder dient dus analytisch en inzichtelijk te zijn (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Caféhouder


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Caféhouder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Caféhouder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Caféhouder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Caféhouder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Caféhouder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Caféhouder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Caféhouder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Caféhouder iets voor je?

Zou je graag Caféhouder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Caféhouder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Caféhouder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar