Cardiothoracaal Chirurg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cardiothoracaal Chirurg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cardiothoracaal chirurg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cardiothoracaal chirurg wordt.

 

Wat is een Cardiothoracaal Chirurg?

Een Cardiothoracaal Chirurg is een medisch specialist die operatieve behandelingen uitvoert bij patiënten met hart- of longaandoeningen of een aandoening aan de aortoa. Hij doet bijvoorbeeld hartklepoperaties, bypasses, vervangt delen van aderen of legt stents aan. Hij opereert mensen van alle leeftijden, zowel baby’s met aangeboren afwijkingen als ouderen die de aandoening later hebben opgelopen. Cardiothoracale chirurgie is een stroming binnen de chirurgie.

De patiënten zijn via een huisarts, de spoedeisende hulp of een andere medisch specialist doorverwezen naar de Cardiothoracaal Chirurg. Nadat de diagnose is gesteld, bepaalt de chirurg welke behandeling het meest geschikt is. De Cardiothoracaal Chirurg bespreekt de opties met de patiënt en informeert en adviseert hem over de behandeling en de voorbereiding daarop. Tijdens de operaties die de Cardiothoracaal Chirurg uitvoert werkt hij samen met anesthesiemedewerkers, anesthesisten, operatieassistenten en soms een andere chirurg.

Naast het uitvoeren van de operaties en het voorschrijven van medicijnen heeft een hij nog andere taken zoals het voeren van overleg met cardiologen, anesthesisten, urologen of orthopeed, het bespreken van het verloop van de operatie met patiënt en professionals en het bijhouden van de administratie (patiëntendossiers).

Een Cardiothoracaal Chirurg heeft met strenge hygiënevoorschriften te maken. Hij heeft een verantwoordelijke functie waarin hij onder druk belangrijke beslissingen moet nemen. Hij heeft onregelmatige werktijden en heeft geregeld avond -, nacht- en weekenddiensten.Wil je werken als Cardiothoracaal Chirurg?

Werk je al als Cardiothoracaal Chirurg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cardiothoracaal Chirurg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cardiothoracaal Chirurg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cardiothoracaal Chirurg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Anesthesist
 • Operatieassistent
 • Cardioloog
 • Uroloog
 • Patiënt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5833 tot €10833

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cardiothoracaal Chirurg

Wat verdient een Cardiothoracaal Chirurg?

Het salaris van een Cardiothoracaal Chirurg ligt ongeveer tussen de €5833 en €10833 en is afhankelijk van dienstverband en takenpakket. Zo ligt het salaris bijvoorbeeld hoger alshij naast zijn normale taken ook management taken vervult.

 Er is ook nog de mogelijkheid om een eigen vestiging te openen, wat meestal in samenwerking met andere onafhankelijke chirurgen gebeurt. In dit geval zal je jaar inkomen bruto ergens tussen de 1€50.000 en €250.000,- liggen. Hier gaan echter nog verschillende kosten vanaf.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslagen
 • Bereikbaarheidstoeslag

Salarisschaal Cardiothoracaal Chirurg

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cardiothoracaal Chirurg

Er zijn geen vacatures Cardiothoracaal Chirurg aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Cardiothoracaal Chirurg in werkt.

Meer weten over de sector waar een Cardiothoracaal Chirurg in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cardiothoracaal Chirurg

Wat is de toekomst van Cardiothoracaal Chirurg?

Het is op het moment moeilijk om een baan te krijgen als Cardiothoracaal Chirurg. Echter, het aantal opleidingsplaatsen voor Cardiothoracaal Chirurgen is afgestemd op de vraag naar nieuwe chirurgen. Omdat het aantal opgeleidingsplaatsen vrij ligt, wordt de arbeidsmarkt voor afgestudeerde Cardiothoracaal Chirurgen gunstiger.

Doorgroeimogelijkheden zijn je verder specialiseren op het gebied van cardiothoracale chirurgie. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om extra taken op je te nemen, bijvoorbeeld managementtaken of bestuurstaken of kun je een directiefunctie gaan bekleden. Hoewel de meeste chirurgen in dienstverband werken is er een mogelijkheid om een privékliniek te openen.

Baankans Cardiothoracaal Chirurg

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Cardiothoracaal Chirurg worden: Opleidingen tot Cardiothoracaal Chirurg

Wil je Cardiothoracaal Chirurg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cardiothoracaal Chirurg.

Hoe word je een Cardiothoracaal Chirurg? 

Om Cardiothoracaal Chirurg te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Vervolgens moet je je specialiseren, wat kan aan een opleidingsziekenhuis en deze specialisatie duurt nog eens zes jaar. In totaal is een Cardiothoracaal Chirurg dus twaalf jaar in opleiding.

Als Cardiothoracaal Chirurg moet je je hele carrière lang bijscholingen, nascholingen en congressen blijven volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in je vakgebied (zoals nieuwe behandelmethoden).

Je moet verplicht geregistreerd staan.

Je kan je na de opleiding nog verder specialiseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cardiothoracaal Chirurg

Er zijn geen opleidingen Cardiothoracaal Chirurg aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cardiothoracaal Chirurg in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Cardiothoracaal Chirurg

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Cardiothoracaal Chirurg wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cardiothoracaal Chirurg zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cardiothoracaal Chirurg

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cardiothoracaal Chirurg?

Competenties en Vaardigheden Cardiothoracaal Chirurg

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Cardiothoracaal Chirurg nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Cardiothoracaal Chirurg nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cardiothoracaal Chirurg

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Cardiothoracaal Chirurg

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cardiothoracaal Chirurg. Als Cardiothoracaal Chirurg wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cardiothoracaal Chirurg:


zie volledige beschrijving persoonstype Cardiothoracaal Chirurg

Vakkennis voor een Cardiothoracaal Chirurg

Het is voor een Cardiothoracaal Chirurg ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Cardiothoracaal Chirurg zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Cardiothoracaal Chirurg


Werkervaring Cardiothoracaal Chirurg

Het is voor een startend Cardiothoracaal Chirurg die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cardiothoracaal Chirurg is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Orthopedisch Chirurg, Plastisch Chirurg, Neurochirurg .

Iets anders leren?

Is Cardiothoracaal Chirurg het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Cardiothoracaal Chirurg

Met wie werkt een Cardiothoracaal Chirurg samen? 

Tijdens de operaties werkt een Cardiothoracaal Chirurg met een team van operatieassistenten en anesthesisten die assisteren bij het uitvoeren van de operaties. Daarnaast wordt er veel overleg gepleegd met cardiologen, urologen en anestheisten. Dit gaat over behandeling, medicijngebruik, operaties en andere belangrijke informatie over de patiënt. Tijdens een operatie is de chirurg degene die bepaalt wat er moet gebeuren, hij moet het team dus coördineren.


 • Anesthesist
 • Operatieassistent
 • Cardioloog
 • Uroloog
 • Patiënt
Cardiothoracaal Chirurg


Organisaties waar een Cardiothoracaal Chirurg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cardiothoracaal Chirurg meestal werkt.

Waar werkt een Cardiothoracaal Chirurg?

 • Algemeen ziekenhuis
 • Academisch ziekenhuis
 • Specialistisch ziekenhuis
 • Privékliniek

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Cardiothoracaal Chirurg

Waar kun je het beste werken als Cardiothoracaal Chirurg? Hieronder vind je de best door de Cardiothoracaal Chirurg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cardiothoracaal Chirurg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cardiothoracaal Chirurg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cardiothoracaal Chirurg.

Welke competenties heeft een Cardiothoracaal Chirurg nodig?

Een Cardiothoracaal Chirurg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cardiothoracaal Chirurg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cardiothoracaal Chirurg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cardiothoracaal Chirurg nodig? 

De Cardiothoracaal Chirurg is analytisch en inzichtelijk, leergierig en werkt nauwkeurig (Waarnemer).

Ook is hij zelfverzekerd en besluitvaardig en werkt hij doelgericht (Ssuccesvolle werker)

Bekijk de persoonstypen voor Cardiothoracaal Chirurg


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cardiothoracaal Chirurg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cardiothoracaal Chirurg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cardiothoracaal Chirurg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cardiothoracaal Chirurg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cardiothoracaal Chirurg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cardiothoracaal Chirurg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cardiothoracaal Chirurg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cardiothoracaal Chirurg iets voor je?

Zou je graag Cardiothoracaal Chirurg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cardiothoracaal Chirurg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cardiothoracaal Chirurg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar