Cateringmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cateringmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cateringmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cateringmedewerker wordt.

 

Wat is een Cateringmedewerker?

 

Een cateringmedewerker faciliteert en ondersteunt de catering op allerlei verschillende soorten evenementen. De cateringmedewerker wordt op verschillende locaties ingezet, waardoor het een veelzijdige baan is. Gedacht kan worden aan bedrijfsfeesten op kantoor of in horecagelegenheden, privéfeesten als huwelijken, (sport)evenementen in stadions of grote hallen, galadiners en andere chique bijeenkomsten. Als cateringmedewerker wordt er verantwoordelijkheid gedragen voor het voorzien van eten en drinken aan de gasten van het evenement. Door de veelzijdigheid van een baan als cateringmedewerker wordt er verlangd dat deze op verschillende posities ingezet kan worden. Zo kan een cateringmedewerker niet alleen verantwoordelijk zijn voor het uitserveren van eten en hapjes, maar kan deze ook achter bar staan, helpen bij buffetten, de garderobe ondersteunen en nog vele andere verwante catering gerelateerde zaken. Cateringpersoneel is vaak erg flexibel en kan daardoor op veel verschillende dagen in de week werken. De werktijden verschillen ook veel en kunnen vaak uitlopen, meestal in de avond. Ook is een cateringmedewerker bereid tot veel fysiek werk zoals meewerken aan het opzetten en afbouwen van benodigdheden als tafels en stoelen voor en na het evenement.Wil je werken als Cateringmedewerker?

Werk je al als Cateringmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cateringmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cateringmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cateringmedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Keukenhulp
 • Kok
 • Afwasser
 • Partymanager
 • Cateringmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €600 tot €1200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cateringmedewerker

Wat verdient een Cateringmedewerker?

Het salaris van een cateringmedewerker is door de flexibiliteit van de baan erg seizoenafhankelijk en variabel. In sommige maanden zullen er gewoonweg minder evenementen zijn waar horecabediening nodig is. De cateringbediende verdient vaak een vaste uursalaris, exclusief de fooi. Doordat er vaak met uitzendbureaus wordt gewerkt met de daarbij behorende flexibele contracten kan het maandsalaris erg verschillen. Gedacht moet worden aan een maandsalaris tussen €600-€1200. (Horeca)Uitzendbureaus werken conform het horeca cao met de daarbij behorende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Cateringmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cateringmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateringmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateringmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cateringmedewerker vacatures

Vacature Cateringmedewerker
Randstad
Functieomschrijving Heb jij het ook zo gemist om lekker in de catering te werken? Broodjes te maken voor de gasten en deze vervolgens ook weer bijvullen? Beginnen jou handen ook …
Vacature Cateringmedewerker Defensie
Tempo-Team
Functieomschrijving Een nieuwe baan als cateringmedewerker. Niet op één plek, maar juist lekker afwisselend op diverse plekken. Waar dan? Op de kazernes en terreinen van Defensie! Niet één soort taak, …
Vacature Cateringmedewerker Breda
Tempo-Team
Functieomschrijving Als JMW-er maak je het verschil. Door jouw gastvrijheid en glimlach bezorg je jouw gasten een fijne middag. Dit doe je op uiteenlopende locaties. Van hip cateringconcept waar verse …
Vacature Cateringmedewerker Tilburg
Tempo-Team
Functieomschrijving Een baan als cateringmedewerker is gegarandeerd afwisselend! Je gaat werken bij verschillende bedrijfsrestaurants in Tilburg waar service en lekker eten belangrijk zijn. Ben jij op zoek naar een flexibele …
Vacature Cateringmedewerker
Randstad
Functieomschrijving Vind jij het ook zo heerlijk om in de keuken te staan? Lekkere broodjes klaarmaken en drankjes klaarzetten voor de gasten. Ben jij daarnaast ook een opgeruimd persoon en …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cateringmedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Cateringmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief is erg seizoengebonden en daarnaast ook conjunctuur afhankelijk. Doordat er veel op speciale evenementen gewerkt wordt die in tijden van bezuinigingen vaak als eerste worden geschrapt of uitgekleed kan het zijn dat de vraag naar cateringpersoneel erg kan verschillen. Over het algemeen is er echter altijd wel vraag naar cateringbedienden. 

De actuele kans op werk voor een Cateringmedewerker

Het beroep Cateringmedewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers bedrijfsrestaurant en horecabuffetten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers bedrijfsrestaurant en horecabuffetten is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

43

Baankans Cateringmedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Cateringmedewerker worden: Opleidingen tot Cateringmedewerker

Wil je Cateringmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cateringmedewerker.

Hoe word je een Cateringmedewerker? 

Voor een baan als cateringmedewerker is in principe geen (voor)opleiding nodig. De werkzaamheden worden vaak gecoacht door collega’s en de directe manager. Voor sommige exclusievere werkzaamheden voor speciale gelegenheden worden cateringmedewerkers gevraagd die een (voor)opleiding hebben van MBO of HBO Hotelonderwijs. Om cateringmedewerker te worden is voor de meeste gevallen geen specifieke scholing of opleiding nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cateringmedewerker

Er zijn geen opleidingen Cateringmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cateringmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen tot Cateringmedewerker

Als je je wilt omscholen tot Cateringmedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Cateringmedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cateringmedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Cateringmedewerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cateringmedewerker

Als je Cateringmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cateringmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cateringmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cateringmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Cateringmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Cateringmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Cateringmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cateringmedewerker

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Cateringmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cateringmedewerker. Als Cateringmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cateringmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Cateringmedewerker

Vakkennis voor een Cateringmedewerker

Het is voor een Cateringmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Cateringmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Cateringmedewerker


Werkervaring Cateringmedewerker

Het is voor een startend Cateringmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cateringmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Ober .

Iets anders leren?

Is Cateringmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Cateringmedewerker

Met wie werkt een Cateringmedewerker samen? 

De cateringmedewerker werkt veel samen met ander cateringpersoneel. Directe leidinggevenden zijn op locatie vaak de partymanagers die de cateringbedienden sturen en leiden. In de keuken wordt er vaak samenwerking verlangd met de (chef)koks.


 • Keukenhulp
 • Kok
 • Afwasser
 • Partymanager
 • Cateringmanager
Cateringmedewerker


Organisaties waar een Cateringmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cateringmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Cateringmedewerker?

De cateringmedewerker wordt vaak ingezet op verschillende evenementen waardoor de daadwerkelijke werkgever vaak kan verschillen. De locaties waar de cateringbediende werkt kan ook erg verschillen van restaurants tot vipruimtes in stadions. In de praktijk wordt de cateringmedewerker in veel gevallen door een (horeca)uitzendbureau ingezet die dus als directe werkgever fungeert. Deze werkgever zal een in de profit sector werken, waar gericht wordt op het maken van winst. De opdrachtgever kan zowel in de profit als non-profit sector opereren.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Cateringmedewerker

Waar kun je het beste werken als Cateringmedewerker? Hieronder vind je de best door de Cateringmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cateringmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cateringmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cateringmedewerker.

Welke competenties heeft een Cateringmedewerker nodig?

Een Cateringmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cateringmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cateringmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cateringmedewerker nodig? 

 

De cateringmedewerker is een Pietje Precies die er alles aan doet om de klant tot tevredenheid te stellen. Kwaliteit leveren staat hoog in het vaandel, hierdoor wordt er veel van het cateringpersoneel geëist. Daarnaast is de cateringbediende een aimabel persoon die enthousiast is en deze vrolijkheid uitstraalt naar de klanten om zo van toegevoegde waarde te zijn voor hun evenement.

Bekijk de persoonstypen voor Cateringmedewerker


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Cateringmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cateringmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cateringmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cateringmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cateringmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cateringmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cateringmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cateringmedewerker iets voor je?

Zou je graag Cateringmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cateringmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Cateringmedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Cateringmedewerker

Vacature Cateringmedewerker Oldenzaal, Oldenzaal
Attract
Als Cateringmedewerker kom jij te werken binnen een dynamische en gezellige organisatie. Met jou drive en affiniteit hebt met de horeca kun je dit team versterken. Natuurlijk houd jij van …
Vacature Cateringmedewerker Eindhoven
Tempo-Team
Functieomschrijving Als catering medewerker een lekkere lunch verzorgen op verschillende locaties in Eindhoven voor € 11,22 per uur. Whoopwhoop, dit is de baan die je wil scoren! Via JMW Eindhoven …
Vacature Cateringmedewerker
Randstad
Vind jij het ook zo heerlijk om in de keuken te staan? Lekkere broodjes klaarmaken en drankjes klaarzetten voor de gasten. Ben jij daarnaast ook een opgeruimd persoon en zorg …
Vacature Cateringmedewerker
Luba Uitzendbureau Alphen a/d Rijn
Heb jij passie voor eten en ben je op zoek naar een leuke parttime baan? Deze functie is echt iets voor jou!Heb jij passie voor eten en ben je op …
Vacature Parttime Allround Interieurverzorger
WerkTalent
Een interieurverzorger verzorgt, zoals de naam al doet vermoeden, het interieur. Jij hoeft als allround medewerker bij dit hotel niet bang te zijn dat jij je gaat vervelen. Met de …

Actuele blogposts


reacties op Cateringmedewerker

U . Merckelbach

Het is heel fijn als cateringmedewerker te werken , de verschillen wat van je verwacht word scheeld per locatie . Het kan best pittig zijn maar ook heel relaxd. Helaas is de waardering qua salaris erg laag  dus dat valt heel erg tegen !         

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar