Cateringmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cateringmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cateringmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cateringmedewerker wordt.

 

Wat is een Cateringmedewerker?

 

Een cateringmedewerker faciliteert en ondersteunt de catering op allerlei verschillende soorten evenementen. De cateringmedewerker wordt op verschillende locaties ingezet, waardoor het een veelzijdige baan is. Gedacht kan worden aan bedrijfsfeesten op kantoor of in horecagelegenheden, privéfeesten als huwelijken, (sport)evenementen in stadions of grote hallen, galadiners en andere chique bijeenkomsten. Als cateringmedewerker wordt er verantwoordelijkheid gedragen voor het voorzien van eten en drinken aan de gasten van het evenement. Door de veelzijdigheid van een baan als cateringmedewerker wordt er verlangd dat deze op verschillende posities ingezet kan worden. Zo kan een cateringmedewerker niet alleen verantwoordelijk zijn voor het uitserveren van eten en hapjes, maar kan deze ook achter bar staan, helpen bij buffetten, de garderobe ondersteunen en nog vele andere verwante catering gerelateerde zaken. Cateringpersoneel is vaak erg flexibel en kan daardoor op veel verschillende dagen in de week werken. De werktijden verschillen ook veel en kunnen vaak uitlopen, meestal in de avond. Ook is een cateringmedewerker bereid tot veel fysiek werk zoals meewerken aan het opzetten en afbouwen van benodigdheden als tafels en stoelen voor en na het evenement.Wil je werken als Cateringmedewerker?

Werk je al als Cateringmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cateringmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cateringmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cateringmedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Keukenhulp
 • Kok
 • Afwasser
 • Partymanager
 • Cateringmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €600 tot €1200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cateringmedewerker

Wat verdient een Cateringmedewerker?

Het salaris van een cateringmedewerker is door de flexibiliteit van de baan erg seizoenafhankelijk en variabel. In sommige maanden zullen er gewoonweg minder evenementen zijn waar horecabediening nodig is. De cateringbediende verdient vaak een vaste uursalaris, exclusief de fooi. Doordat er vaak met uitzendbureaus wordt gewerkt met de daarbij behorende flexibele contracten kan het maandsalaris erg verschillen. Gedacht moet worden aan een maandsalaris tussen €600-€1200. (Horeca)Uitzendbureaus werken conform het horeca cao met de daarbij behorende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Cateringmedewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cateringmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Cateringmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cateringmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cateringmedewerker vacatures

Cateringmedewerker in Groningen
Timing Uitzendbureau
Voor verschillende locaties in de stad Groningen zijn wij op zoek naar enthousiaste allround cateringmedewerkers. Wij bieden verschillende diensten tussen : uur 's ochtends tot : uur 's avonds van …
Freelance Cateringmedewerker
YoungCapital
Wat ga je doen? YoungOnes regelt verschillende soorten dagklussen, jij reageert op welke je wilt. Maaltijden klaarmaken voor in de bedrijfskantine, hapjes bereiden bij een kunst- en antiekbeurs, of jezelf …
Cateringmedewerker bedrijfsrestaurant
Uitzendbureau.nl
Functieomschrijving In Eindhoven ga je aan het werk als gastvrije cateringmedewerker in een bedrijfskantine  waar dagelijks rond de 400 gasten komen eten.  Wat ga je precies doen? In een baan …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cateringmedewerker

Wat is de toekomst van Cateringmedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief is erg seizoengebonden en daarnaast ook conjunctuur afhankelijk. Doordat er veel op speciale evenementen gewerkt wordt die in tijden van bezuinigingen vaak als eerste worden geschrapt of uitgekleed kan het zijn dat de vraag naar cateringpersoneel erg kan verschillen. Over het algemeen is er echter altijd wel vraag naar cateringbedienden. 

Baankans Cateringmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cateringmedewerker worden: Opleidingen tot Cateringmedewerker

Wil je cateringmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cateringmedewerker? 

Voor een baan als cateringmedewerker is in principe geen (voor)opleiding nodig. De werkzaamheden worden vaak gecoacht door collega’s en de directe manager. Voor sommige exclusievere werkzaamheden voor speciale gelegenheden worden cateringmedewerkers gevraagd die een (voor)opleiding hebben van MBO of HBO Hotelonderwijs. Om cateringmedewerker te worden is voor de meeste gevallen geen specifieke scholing of opleiding nodig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cateringmedewerker

Er zijn geen opleidingen Cateringmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cateringmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca


Netwerk Cateringmedewerker

Met wie werkt een Cateringmedewerker samen? 

De cateringmedewerker werkt veel samen met ander cateringpersoneel. Directe leidinggevenden zijn op locatie vaak de partymanagers die de cateringbedienden sturen en leiden. In de keuken wordt er vaak samenwerking verlangd met de (chef)koks.


 • Keukenhulp
 • Kok
 • Afwasser
 • Partymanager
 • Cateringmanager
Cateringmedewerker


Organisaties waar een Cateringmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cateringmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Cateringmedewerker?

De cateringmedewerker wordt vaak ingezet op verschillende evenementen waardoor de daadwerkelijke werkgever vaak kan verschillen. De locaties waar de cateringbediende werkt kan ook erg verschillen van restaurants tot vipruimtes in stadions. In de praktijk wordt de cateringmedewerker in veel gevallen door een (horeca)uitzendbureau ingezet die dus als directe werkgever fungeert. Deze werkgever zal een in de profit sector werken, waar gericht wordt op het maken van winst. De opdrachtgever kan zowel in de profit als non-profit sector opereren.

Meer weten over werken in de Facilitair?

Bekijk werken in Facilitair

Best beoordeelde werkgevers Cateringmedewerker

Waar kun je het beste werken als Cateringmedewerker? Hieronder vind je de best door de Cateringmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cateringmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cateringmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cateringmedewerker.

Welke competenties heeft een Cateringmedewerker nodig?

Een Cateringmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cateringmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cateringmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cateringmedewerker nodig? 

 

De cateringmedewerker is een Pietje Precies die er alles aan doet om de klant tot tevredenheid te stellen. Kwaliteit leveren staat hoog in het vaandel, hierdoor wordt er veel van het cateringpersoneel geëist. Daarnaast is de cateringbediende een aimabel persoon die enthousiast is en deze vrolijkheid uitstraalt naar de klanten om zo van toegevoegde waarde te zijn voor hun evenement.

Bekijk de persoonstypen voor Cateringmedewerker


Levensgenieter


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Cateringmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cateringmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cateringmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cateringmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cateringmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cateringmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cateringmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cateringmedewerker iets voor je?

Zou je graag Cateringmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cateringmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cateringmedewerker

U . Merckelbach

Het is heel fijn als cateringmedewerker te werken , de verschillen wat van je verwacht word scheeld per locatie . Het kan best pittig zijn maar ook heel relaxd. Helaas is de waardering qua salaris erg laag  dus dat valt heel erg tegen !         

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar