Boeken Chefreisleider

Vacatures voor een Chefreisleider zijn moeilijk te vinden. Er zijn wel vacatures voor een baan als reisleider, maar ook die zijn niet heel dik gezaaid. Onder ander komt dit doordat het een relatief gewild beroep is en er dus veel aanbod is op de markt.

Wanneer je als reisleider enkele jaren ervaring hebt opgebouwd is het mogelijk om door te stromen naar de functie Chefreisleider-assistent en later Chefreisleider. Meestal begin je dus niet direct in de functie van Chefreisleider. Als Chefreisleider sta je dan ook al aardig hoog op de ladder en is groei moeilijker. Wel kan het aantal gasten dat je begeleidt en het aantal reisleiders waar je leiding aan geeft verschillen per organistatie en per bestemming. Daarin kun je dus nog wel wat groeien.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Chefreisleider. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVDs vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Chefreisleider. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Chefreisleider die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.