Reisleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Reisleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep reisleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je reisleider wordt.

 

Wat is een Reisleider?

Als Reisleider vertegenwoordig je de reisorganisatie waarvoor je werkt op de vakantiebestemming. Je bent daar aanspreekpunt voor de klanten en de dienstverleners.

Een Reisleider heeft in eerste instantie de functie van het begeleiden van de gasten wanneer ze eenmaal op hun plaats van bestemming zijn. Je ontvangt ze netjes en begeleidt ze van de luchthaven naar hun accomodatie en terug. Ook het regelen van de transfer behoort tot het takenpakket van de Reisleider.

Jij bent het eerste aanspreekpunt van de gasten. Je regelt als Reisleider bijeenkomsten en bent met regelmaat in de hotels te vinden voor als mensen je nodig hebben. Zo kunnen mensen je nodig hebben voor het bespreken van een huurauto of excursies, problemen in het hotel, ziekte of noodgevallen. Maar ook als mensen klachten hebben moet jij als Reisleider die trachten af te handelen naar ieders tevredenheid.

Tot slot komt er ook nog enig administratief werk kijken bij de functie van Reisleider. Te denken valt aan boekingen, het verwerken van afrekeningen van excursies en het invullen van formulieren.Wil je werken als Reisleider?

Werk je al als Reisleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Reisleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Reisleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Reisleider in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €800 tot €1790

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Reisleider

Wat verdient een Reisleider?

Een Reisleider verdient niet altijd even veel. Het is sterk afhankelijk van de organisatie, de bestemming, je ervaring etcetera. Het salaris start zo rond de €800 maandelijks bij weinig ervaring en op freelance basis en loopt op tot rond de €1750.

De touroperator waar je als Reisleider voor werkt zorgt in veel gevallen voor kost en inwoning. Daarom hoeft het salaris ook niet zo hoog te zijn. Ook reiskosten, entreekosten etcetera worden allemaal door de organisatie veroged. Uiteindelijk houd je dus nog aardig wat over.

Salarisschaal Reisleider

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Reisleider

Er zijn geen vacatures Reisleider aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Reisleider in werkt.

Meer weten over de sector waar een Reisleider in werkt

Bekijk werken in Reizen & Recreatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Reisleider

Wat is de toekomst van Reisleider?

 Er zijn wel vacatures voor een baan als Reisleider, maar ze zijn niet heel dik gezaaid. De reden is onder andere dat het een relatief gewild beroep is en er dus veel aanbod is op de markt.

Wanneer je als Reisleider enkele jaren ervaring hebt opgebouwd is het mogelijk om door te stromen naar chefreisleider-assistent en later chefreisleider. Binnen grotere organisaties is meer groei mogelijk dan binnen een kleinere organisatie. Ook het aantal gasten dat je begeleidt en later het aantal Reisleiders waaraan je leiding geeft, kan verschillen per organistatie en per bestemming.

Baankans Reisleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Reisleider worden: Opleidingen tot Reisleider

Wil je Reisleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Reisleider.

Hoe word je een Reisleider? 

Voor de functie van reisleider is een opleiding in Toerisme (MBO of HBO) een goede start.

Tijdens de studie zal aandacht worden besteed aan de verschillende facetten van de functie Reisleider. Je leert om in het voorwerk te organiseren, contacten te leggen en te onderhouden en aanmeldingen en boekingen te verwerken. Je leert hoe je de reis voorbereidt met draaiboekgebruik, informatievoorziening en regelgeving.

Ook wordt ingegaan op de uitvoerende taken zoals de communicatie met klanten, samenwerken met anderen en procedures in het hotel.

Tot slot leer je ook conflicten voorkomen en beheersen en hoe je omgaat met de minder prettige momenten tijdens de begeleiding van vakantiegangers.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Reisleider

Enneagram Practitioner
Enneagram Practitioner De basis van alle leerwegen is de Enneagram Practitioner (Enneagram beoefenaar). In de trainingen van Enneagram Practitioner leer, oefen en ervaar je de methode voor ontwikkeling met het …
Enneagram Practitioner
Persoonlijk leiderschap in 9 weken: Reis naar Regie
Pak in negen weken tijd (weer) regie, zodat jij als vrouwelijke professional jouw persoonlijke én zakelijk leven ontspannen, effectief en met voldoening kan leiden! In het online programma Reis naar …
Persoonlijk leiderschap in 9 weken: Reis naar Regie

Omscholen of doorgroeien tot Reisleider

Als je Reisleider wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Reisleider zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Reisleider

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Reisleider?

Competenties en Vaardigheden Reisleider

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Reisleider nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Reisleider nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Reisleider

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Reisleider

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Reisleider. Als Reisleider wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Reisleider:


zie volledige beschrijving persoonstype Reisleider

Vakkennis voor een Reisleider

Het is voor een Reisleider ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Reisleider zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Reisleider

Persoonlijk leiderschap in 9 weken: Reis naar Regie
Pak in negen weken tijd (weer) regie, zodat jij als vrouwelijke professional jouw persoonlijke én zakelijk leven ontspannen, effectief en met voldoening kan leiden! In het online programma Reis naar …
Persoonlijk leiderschap in 9 weken: Reis naar Regie

Werkervaring Reisleider

Het is voor een startend Reisleider die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Reisleider is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Reisleider het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Reisleider

Met wie werkt een Reisleider samen? 

Als Reisleider leg je direct verantwoording af aan de chefreisleider of indirect via een assistent. Daarnaast heb je in de dagelijkse werkzaamheden veel te maken met de gasten die je begeleidt en de medewerkers van de hotels waar zij verblijven.

Ook kan je tijdens organisatorische taken contact hebben met andere Reisleiders, medewerkers van vervoersorganisaties of excursiebestemmingen en je eigen reisorganisatie.


Reisleider


Organisaties waar een Reisleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Reisleider meestal werkt.

Waar werkt een Reisleider?

De reisbranche is gericht op het maken van winst en daarmee onderdeel van de profit sector. Aangezien je als reisleider altijd voor een grotere of kleinere reisorganisatie zult werken ben je altijd verbonden aan de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Reisleider

Waar kun je het beste werken als Reisleider? Hieronder vind je de best door de Reisleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Reisleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Reisleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Reisleider.

Welke competenties heeft een Reisleider nodig?

Een Reisleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Reisleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Reisleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Reisleider nodig? 

Als Reisleider heb je te maken met een diversiteit aan gasten en omdat je het visitekaartje bent van je bedrijf moet je altijd je vriendelijkheid en professionaliteit bewaren. In de omgang met de mensen is het belangrijk je geduld te kunnen tonen en ruimdenkend te zijn. Je moet je kunnen verplaatsen in gasten zonder daarbij de belangen van de organisatie uit het oog te verliezen (Bemiddelaar).

Daarnaast moet je betrouwbaar overkomen op mensen en dat ook zijn. Jij bent als Reisleider hun enige aanspreekpunt en de enige persoon om op terug te vallen. Ze moeten dan ook van je op aan kunnen. Ordelijk werken is tevens van belang. Dit schept duidelijkheid voor de klant maar vooral ook voor jezelf. Je moet snel wijs kunnen worden uit je contacten en planningen aangezien je met veel verschillende partijen te maken krijgt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Reisleider


Bemiddelaar


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Reisleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Reisleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Reisleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Reisleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Reisleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Reisleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Reisleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Reisleider iets voor je?

Zou je graag Reisleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Reisleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Reisleider

Michelle

Ik vraag mij af wie een thuisstudie of cursus heeft gevolgd en daarmee een baan heeft gevonden als reisleider? welke studie is er dan gevolgd?

Caroline

Hallo Michelle,klik eens op Springest hierboven.Ga een Cursus volgen(rond hem af) en het vinden van een baan wordt eenvoudiger.Gr.

John

Het is meer de capaciteiten die je hebt die het salaris bepalen dan het land waar je wrkzaambent.Gr.

mick

ben al 16 jaar loodgieter die van reizen houd. ik verdien aardig goed. maar zou zo deze opleiding volgen en een baan zoeken in de toerisme branche. je hebt niet veel nodig om gelukkig te zijn.

Niels

Bedankt voor de info, maar ik heb nog een vraag, Ligt het eraan in welk land/stad/streek je het doet aan hoeveel geld je verdient?

Pierre

Ook veel aan de informatie gehad.Goede informatieve site.Gr.

Geert

Dank aan deze site.Ik begin volgende maand als reisleider.(stage)

Marlous

Ik ben via Springest begonnen aan de cursus touristisch medewerker.zeer leerzaam en ik hoop ook mede deze cursus werk te vinden in deze sector.Gr.via d

Leo

Ik wil mij graag aansluiten bij de reactie van Gerhard,veel goede informate

Gerhard

Bedankt voor de info had er veel aan

Gerhard

Bedankt voor de info had er veel aan

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar