Chefreisleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Chefreisleider? Lees de functieomschrijving.

Als Chefreisleider vertegenwoordig je de reisorganisatie waarvoor je werkt op de vakantiebestemming. Je bent aanspreekpunt voor de klanten, de dienstverleners en de reisleiders.

Een Chefreisleider heeft naast het begeleiden van de gasten wanneer ze eenmaal op hun plaats van bestemming zijn, het ontvangen en het regelen van de transfer ook het begeleiden van de reisleiders als taak.

Als gasten eemaal op hun bestemming zijn is de reisleider hun aanspreekpunt. Zij regelen regelmatige bijeenkomsten en zijn met regelmaat in de hotels te vinden voor als mensen ze nodig hebben. Maar als de reisleider ergens hulp bij nodig heeft, ergens niet uitkomt, klachten heeft etcetera ben jij als Chefreisleider hun aanspreekpunt ter plaatse.

Ook als mensen klachten hebben kan het zijn dat dit via de reisleider bij de Chefreisleider terecht komt en dan moet jij die naar ieders tevredenheid afhandelen.

Tot slot komt er ook nog redelijk wat administratief werk kijken bij de functie van Chefreisleider.

Wil je werken als Chefreisleider?

Werk je al als Chefreisleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Chefreisleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Chefreisleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Chefreisleider in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Gast
 • Reisleider
 • Hotelmedewerker
 • Reisadviseur
 • Medewerker Vervoersorganisatie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €500 tot €1750

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Chefreisleider

Wat verdient een Chefreisleider?

Een Chefreisleider verdient niet altijd even veel. Dat is sterk afhankelijk van de organisatie, de bestemming, je ervaring etcetera. Het salaris van een reisleider start zo rond de €500 a €800 maandelijks bij weinig ervaring en op freelance basis en loopt op tot rond de €1750.

De touroperator waar je als Chefreisleider voor werkt zorgt in veel gevallen voor kost en inwoning. Daarom hoeft het salaris ook niet zo hoog te zijn. Ook bijvoorbeeld je reiskosten als Chefreisleider worden door de organisatie vergoed. Uiteindelijk houd je dus nog aardig wat over.

Salarisschaal Chefreisleider

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Chefreisleider

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Chefreisleider

Hoe goed is de toekomst voor de Chefreisleider? 

Vacatures voor een Chefreisleider zijn moeilijk te vinden. Er zijn wel vacatures voor een baan als reisleider, maar ook die zijn niet heel dik gezaaid. Onder ander komt dit doordat het een relatief gewild beroep is en er dus veel aanbod is op de markt.

Wanneer je als reisleider enkele jaren ervaring hebt opgebouwd is het mogelijk om door te stromen naar de functie Chefreisleider-assistent en later Chefreisleider. Meestal begin je dus niet direct in de functie van Chefreisleider. Als Chefreisleider sta je dan ook al aardig hoog op de ladder en is groei moeilijker. Wel kan het aantal gasten dat je begeleidt en het aantal reisleiders waar je leiding aan geeft verschillen per organistatie en per bestemming. Daarin kun je dus nog wel wat groeien.

Baankans Chefreisleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Chefreisleider worden: Opleidingen tot Chefreisleider

Hoe word je een Chefreisleider? 

Voor de functie van Chefreisleider is een MBO of HBO opleiding Toerisme een goede start.

Tijdens de studie zal aandacht worden besteed aan de verschillende facetten van de functie als reisleider. Je leert organiseren, contacten leggen en onderhouden en aanmeldingen en boekingen te verwerken. Je leert tevens draaiboekgebruik, informatievoorziening en regelgeving.

Als Chefreisleider moet je daarnaast ook leiding kunnen geven en om kunnen gaan met een diversiteit aan mensen. Niet alleen een diversiteit aan klanten maar ook medewerkers. Je leert dan ook conflicten vermijden en beheersen en omgaan met de minder prettige momenten tijdens het begeleiden en leidinggeven.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Chefreisleider

Meer opleidingen Chefreisleider

Weet je nog niet of je Chefreisleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Chefreisleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Chefreisleider

Met wie werkt een Chefreisleider samen? 

Als Chefreisleider leggen de diverse reisleiders aan jou verantwoording af. Soms is dat via assistenten, maar soms ook direct, afhankelijk van het aantal medewerkers. Daarnaast heb je in de dagelijkse werkzaamheden ook te maken met de gasten en de medewerkers van de hotels waar zij verblijven.

Ook kan je tijdens organisatorische taken contact hebben met andere reisleiders of Chefreisleiders, medewerkers van vervoersorganisaties of excursiebestemmingen en je eigen reisorganisatie


 • Gast
 • Reisleider
 • Hotelmedewerker
 • Reisadviseur
 • Medewerker Vervoersorganisatie
Chefreisleider


Organisaties waar een Chefreisleider werkzaam is

Waar werkt een Chefreisleider meestal? 

De reisbranche is gericht op het maken van winst en daarmee onderdeel van de profit sector. Aangezien je als reisleider altijd voor een grotere of kleinere reisorganisatie zult werken ben je altijd verbonden aan de profit sector.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Chefreisleider

Waar kun je het beste werken als Chefreisleider? Hieronder vindt je de best door de Chefreisleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Chefreisleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Chefreisleider:

Welke competenties heeft een een Chefreisleider nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Chefreisleider

Wat voor persoonlijkheid heb je als Chefreisleider nodig? 

Als Chefreisleider heb je naast de taken van de reisleider ook de leiding over de verschillende reisleiders in je regio. Je moet aan hen dus leiding kunnen geven en daarbij is het handig als je natuurlijk evenwicht hebt en mensen makkelijk dingen van je aannemen (Baas).

Daarnaast moet je betrouwbaar overkomen op mensen en dat ook zijn. Jij bent als reisleider hun enige aanspreekpunt en de enige persoon om op terug te vallen. Ordelijk kunnen werken is tevens van belang. Dit schept duidelijkheid voor de klant maar vooral ook voor jezelf. Je moet snel wijs kunnen worden uit je contacten en planningen aangezien je met veel verschillende partijen te maken krijgt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Chefreisleider


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Chefreisleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Chefreisleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Chefreisleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Chefreisleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Chefreisleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Chefreisleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Chefreisleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Chefreisleider iets voor je?

Zou je graag Chefreisleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Chefreisleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Chefreisleider

Ben

En Samij,al aan een talencursus begonnen?Springest,biedt er voldoende aan.Gr.

samii

hallo, ik heb een vraagje. moet je ook verschillende talen kunnen spreken?

reisleider

Beste Samij,hoe meer talen je spreekt des te beter.Engels en Duits is vanzelfsprekend.Als je reisleider in Spanje in Spanje ben is het natuurlijk ondenkbaar dat je geen Spaans spreektM.a.w. ,het is een ;must;dat je de taal spreekt van het land waar je werkzaam bent.

Freek

En natuurlijk beginnen onderaan de ladder. o n d e r a a n   d e   l a d d e r

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar