Citrix Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Citrix Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep citrix specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je citrix specialist wordt.

 

Wat is een Citrix Specialist?

Een Citrix Specialist is verantwoordelijk voor het systeembeheer, een goed functionerende werkplek en de direct daaraan gerelateerde infrastructuur. Citrix is een bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is in het maken van applicatie server software en services. Met behulp van Citrix kunnen we elke applicatie op elke computer via elke aansluiting gebruiken.

Een Citrix Specialist werkt vaak op de ICT afdeling (Functioneel Beheer) van een bedrijf. Tot het takenpakket van de Citrix Specialist behoren het signaleren en oplossen van (ver)storingen, het afhandelen van problemen van gebruikers, het monitoren, configuren en installeren van servers, ICT beveiliging, het voorbereiden en uitvoeren van migraties en het bijhouden van documentatie.
 

Wil je werken als Citrix Specialist?

Werk je al als Citrix Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Citrix Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Citrix Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Citrix Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • - Manager, leidinggevende
 • - ICT-collega's
 • - Medewerkers helpdesk
 • - Gebruikers ICT

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Citrix Specialist

Wat verdient een Citrix Specialist?

Een Citrix Specialist kan, afhankelijk van ervaring, opleiding en de grootte van het bedrijf, tussen de € 2.200 en € 3.400 verdienen Gebruikelijke arbeidsvoorwaarden in de IT sector zijn een mobiele telefoon en mogelijk een laptop.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf en de bedrijfstak waar de Citrix Specialist werkzaam is.

Salarisschaal Citrix Specialist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Citrix Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Citrix Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Citrix Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Citrix Specialist vacatures

Citrix Specialist
Centric
Door de groeiende vraag naar specialisten van Centric op het gebied van Citrix, zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van Citrix Specialist. Dit is een functie waarin …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Citrix Specialist

Wat is de toekomst van Citrix Specialist?

Het arbeidsmarktperspectief van de Citrix Specialist is goed, er zijn veel vacatures voor Citrix Specialisten.

De doorgroeimogelijkheden voor een Citrix Specialist zijn ook goed, doorgroeien naar zwaardere functies in grotere bedrijven met meer medewerkers en complexere ICT is mogelijk. Daarnaast kunnen Citrix Specialisten een eigen bedrijf starten of als freelancer gaan werken en zich laten inhuren door bedrijven.

Baankans Citrix Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Citrix Specialist worden: Opleidingen tot Citrix Specialist

Wil je citrix specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Citrix Specialist? 

Een Citrix Specialist volgt meestal een MBO- of HBO-opleiding in de richting ICT. Daarnaast kunnen Citrix Specialisten zich met bijscholing en cursussen verdiepen in de specifieke Citrix software en oplossingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Citrix Specialist

Er zijn geen opleidingen Citrix Specialist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Citrix Specialist in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT


Netwerk Citrix Specialist

Met wie werkt een Citrix Specialist samen? 

Een Citrix Specialist is meestal een medewerker in een team met een manager of leidinggevende. De Citrix Specialist heeft vaak te maken met ICT-problemen van gebruikers die via een helpdesk gesignaleerd worden waarop de Citrix Specialist naar de gebruiker wordt toegestuurd om het probleem op te lossen.


 • - Manager, leidinggevende
 • - ICT-collega's
 • - Medewerkers helpdesk
 • - Gebruikers ICT
Citrix Specialist


Organisaties waar een Citrix Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Citrix Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Citrix Specialist?

Een Citrix Specialist kan zowel voor de overheid (non-profit) als voor commerciële bedrijven in verschillende (profit-)sectoren werkzaam zijn. ICT en dus de Citrix Specialist is voor alle sectoren onmisbaar.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Citrix Specialist

Waar kun je het beste werken als Citrix Specialist? Hieronder vind je de best door de Citrix Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Citrix Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Citrix Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Citrix Specialist.

Welke competenties heeft een Citrix Specialist nodig?

Een Citrix Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Citrix Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Citrix Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Citrix Specialist nodig? 

Een Citrix Specialist is erg met zijn omgeving bezig, zowel digitaal als sociaal. De Citrix Specialist moet de ICT-behoeften van werknemer en werkgever afstemmen op de ICT-mogelijkheden. Dit betekent rekening houden met menselijke en digitale aspecten.

Daarnaast moet een Citrix Specialist een perfectionist zijn. De Citrix Specialist zoekt continue naar verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Bekijk de persoonstypen voor Citrix Specialist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Citrix Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Citrix Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Citrix Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Citrix Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Citrix Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Citrix Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Citrix Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Citrix Specialist iets voor je?

Zou je graag Citrix Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Citrix Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Citrix Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar