Citrix Specialist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Citrix Specialist: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Citrix Specialist. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Citrix Specialist nodig heeft.Wat doet een Citrix Specialist? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Citrix Specialist?

Een Citrix Specialist is verantwoordelijk voor het systeembeheer, een goed functionerende werkplek en de direct daaraan gerelateerde infrastructuur. Citrix is een bedrijf dat wereldwijd toonaangevend is in het maken van applicatie server software en services. Met behulp van Citrix kunnen we elke applicatie op elke computer via elke aansluiting gebruiken.

Een Citrix Specialist werkt vaak op de ICT afdeling (Functioneel Beheer) van een bedrijf. Tot het takenpakket van de Citrix Specialist behoren het signaleren en oplossen van (ver)storingen, het afhandelen van problemen van gebruikers, het monitoren, configuren en installeren van servers, ICT beveiliging, het voorbereiden en uitvoeren van migraties en het bijhouden van documentatie.
 

Past het beroep Citrix Specialist bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Citrix Specialist

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Citrix expert, Citrix Beheerder, Citrix


Vacatures Citrix Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Citrix Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Citrix Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Citrix Specialist per ervaringsniveau

junior Citrix Specialist vacatures startend Citrix Specialist vacatures senior Citrix Specialist vacatures beginnend Citrix Specialist vacatures trainee Citrix Specialist vacatures leidinggevend Citrix Specialist vacatures medior Citrix Specialist vacatures aankomend Citrix Specialist vacatures ervaren Citrix Specialist vacatures leerling Citrix Specialist vacatures vacatures omscholen tot Citrix Specialist vacatures opleiding tot Citrix Specialist

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Citrix Specialist

Wat verdient een Citrix Specialist?

Een Citrix Specialist kan, afhankelijk van ervaring, opleiding en de grootte van het bedrijf, tussen de € 2.200 en € 3.400 verdienen Gebruikelijke arbeidsvoorwaarden in de IT sector zijn een mobiele telefoon en mogelijk een laptop.

De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf en de bedrijfstak waar de Citrix Specialist werkzaam is.

Salarisschaal Citrix Specialist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Citrix Specialist

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Citrix Specialist


Bekijk het salaris Citrix Specialist per ervaringsniveau

Salaris junior Citrix Specialist Wat verdient een startend Citrix Specialist? Wat is het loon senior Citrix Specialist? beginnend Citrix Specialist salaris Maximaal salaris trainee Citrix Specialist Hoeveel verdient een leidinggevend Citrix Specialist? Wat is het salaris van een medior Citrix Specialist? Salaris aankomend Citrix Specialist Wat verdient een ervaren Citrix Specialist? Welk salaris krijgt een leerling Citrix Specialist?


Citrix Specialist worden: Opleidingen tot Citrix Specialist

Wil je Citrix Specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Citrix Specialist.

Hoe word je een Citrix Specialist? 

Een Citrix Specialist volgt meestal een MBO- of HBO-opleiding in de richting ICT. Daarnaast kunnen Citrix Specialisten zich met bijscholing en cursussen verdiepen in de specifieke Citrix software en oplossingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Citrix Specialist

Er zijn geen opleidingen Citrix Specialist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Citrix Specialist in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT


Citrix Specialist worden: Omscholen tot Citrix Specialist

Als je je wilt omscholen tot Citrix Specialist is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Citrix Specialist zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Citrix Specialist dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Citrix Specialist

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Citrix Specialist

Als je Citrix Specialist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Citrix Specialist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Citrix Specialist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Citrix Specialist?


Competenties en Vaardigheden Citrix Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Citrix Specialist.

Welke competenties heeft een Citrix Specialist nodig?

Een Citrix Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Citrix Specialist

 • Analytisch vermogen
 • Methodisch werken
 • Kritisch denken
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Luisteren
 • Verbanden leggen
 • Aandacht voor details
 • Controleren
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Citrix Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Citrix Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Citrix Specialist nodig? 

Een Citrix Specialist is erg met zijn omgeving bezig, zowel digitaal als sociaal. De Citrix Specialist moet de ICT-behoeften van werknemer en werkgever afstemmen op de ICT-mogelijkheden. Dit betekent rekening houden met menselijke en digitale aspecten.

Daarnaast moet een Citrix Specialist een perfectionist zijn. De Citrix Specialist zoekt continue naar verbeteringen en oplossingen voor problemen.

Bekijk de persoonstypen voor Citrix Specialist


Eigenschappen Citrix Specialist

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Citrix Specialist

Wat zijn de baankansen voor een Citrix Specialist?

Het arbeidsmarktperspectief van de Citrix Specialist is goed, er zijn veel vacatures voor Citrix Specialisten.

De doorgroeimogelijkheden voor een Citrix Specialist zijn ook goed, doorgroeien naar zwaardere functies in grotere bedrijven met meer medewerkers en complexere ICT is mogelijk. Daarnaast kunnen Citrix Specialisten een eigen bedrijf starten of als freelancer gaan werken en zich laten inhuren door bedrijven.

De actuele kans op werk voor een Citrix Specialist

Het beroep Citrix Specialist is onderdeel van de beroepsfamilie Beheerders (applicatie-software). De kans op werk voor de beroepsfamilie Beheerders (applicatie-software) is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

17

Baankans Citrix Specialist

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Citrix Specialist

Je kunt als Citrix Specialist een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Citrix Specialist is onderdeel van de beroepsfamilie Beheerders (applicatie-software). Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Citrix Specialist


Organisaties waar een Citrix Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Citrix Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Citrix Specialist?

Een Citrix Specialist kan zowel voor de overheid (non-profit) als voor commerciële bedrijven in verschillende (profit-)sectoren werkzaam zijn. ICT en dus de Citrix Specialist is voor alle sectoren onmisbaar.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Netwerk Citrix Specialist

Met wie werkt een Citrix Specialist samen? 

Een Citrix Specialist is meestal een medewerker in een team met een manager of leidinggevende. De Citrix Specialist heeft vaak te maken met ICT-problemen van gebruikers die via een helpdesk gesignaleerd worden waarop de Citrix Specialist naar de gebruiker wordt toegestuurd om het probleem op te lossen.


 • - Manager, leidinggevende
 • - ICT-collega's
 • - Medewerkers helpdesk
 • - Gebruikers ICT
Citrix Specialist

Interview met een Citrix Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Citrix Specialist:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Citrix Specialist verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Citrix Specialist?

De beroepen die verwant zijn aan Citrix Specialist zijn:
Functioneel Beheerder
Salaris: €2000 tot €4100
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Citrix Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

 • - Manager, leidinggevende
 • - ICT-collega's
 • - Medewerkers helpdesk
 • - Gebruikers ICT

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2200 tot €3400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17Ga direct naar