Civiel Ingenieur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Civiel Ingenieur? Lees de functieomschrijving.

Een Civiel Ingenieur houdt zich bezig met de planning, het ontwerp en de uitvoer van uiteenlopende bouwkundige projecten. De Civiel Ingenieur ziet toe op veilige, duurzame en efficiënte constructie van bijvoorbeeld wegen, bruggen, gebouwen, dammen en rioolsystemen. Zo geeft hij gestalte aan de ons omringende infrastructuur en legt hij mede het technische fundament voor onze samenleving. Een Civiel ingenieur kan worden ingezet voor de uitvoering van nieuwe projecten maar ook voor onderhoud, herstel of modernisering van bestaande bouwwerken en voorzieningen.

Civiele techniek is een breed begrip en omvat verschillende disciplines. De meeste Civiel Ingenieurs specialiseren zich dan ook in een deelgebied. Globaal kan de civiele techniek in Nederland worden onderverdeeld in de deelgebieden: bouw, water en transport. Specialiseert de Civiel Ingenieur zich in bouw dan is hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de integere draagconstructie van een flatgebouw. Ook in onze omgang met water vervult de Civiel Ingenieur een belangrijke taak. Hoe distribueren we drinkwater efficiënt en veilig? Hoe bouwen we een olieplatform op volle zee? En hoe beschermen we ons tegen de stijgende zeespiegel? Dit zijn typisch vragen die Civiel Ingenieurs zich stellen. Uiteraard is transport en logistiek hier nauw mee verbonden; Civiel Ingenieurs staan aan de basis van de wegenbouw, de spoornetwerken en de constructie van bruggen en tunnels. De Civiel Ingenieur vervult kortom een belangrijke taak in de fysieke inrichting van de maatschappij. Dit brengt zware verantwoordelijkheden met zich mee en maakt dit tot een uitdagend beroep waarvoor een gedegen vooropleiding noodzakelijk is.   

Wil je werken als Civiel Ingenieur?

Werk je al als Civiel Ingenieur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Civiel Ingenieur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Civiel Ingenieur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Civiel Ingenieur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Overheidsvertegenwoordigers
 • Aannemers
 • Opdrachtgevers uit het bedrijfsleven
 • Particuliere opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €4600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Civiel Ingenieur

Wat verdient een Civiel Ingenieur?

Het salaris van een Civiel Ingenieur ligt tussen de € 2300 en € 4600, afhankelijk van leeftijd en ervaring. Een bedrag dat incidenteel hoger kan liggen aangezien Civiel Ingenieurs niet zelden zelfstandig werken in de Profit sector en beschikken over grote deskundigheid en zeer specifieke kennis. 

Salarisschaal Civiel Ingenieur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Civiel Ingenieur

Op zoek naar een nieuwe baan als Civiel Ingenieur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Civiel Ingenieur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Civiel Ingenieur vacatures

Civil Technican / Civiele Engineer
Tempo-Team
Dow Benelux is one of the biggest chemical companies in the world. In Terneuzen they have a lot of opportunities for people who like to challenged. Are you one of …
Civiel ingenieur
Tempo-Team
Als civiel ingenieur wordt er verwacht dat je kennis hebt van objecten zoals wegen, riolen, kabels etc. Onderhoud aan deze objecten moeten worden geleid, gepland en moeten uitgevoerd worden door …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Civiel Ingenieur

Hoe goed is de toekomst voor de Civiel Ingenieur? 

De Civiel Ingenieur is werkzaam in een sector die sterk beïnvloed wordt door de economische situatie. Door de afname in bouwwerkzaamheden tijdens economische neergang daalt vanzelfsprekend ook de vraag naar Civiel Ingenieurs, uiteraard geldt dit ook andersom. Door de gespecialiseerde aard van het werk is er echter altijd vraag naar Civiel Ingenieurs. Momenteel is het arbeidsmarktperspectief voor een afgestudeerde, ondanks de economische situatie, goed te noemen. Er is zelfs sprake van en tekort en dit maakt de kans op een goede starters baan aanzienlijk. Wat betreft (de opleidingen) civiele techniek staat Nederland van oudsher goed aangeschreven, dit strekt tot voordeel op de internationale arbeidsmarkt. Het salaris van een civiel ingenieur neemt toe op basis van toenemende leeftijd en ervaring en kan bij grote expertise en zware verantwoordelijkheid uitgroeien tot een topinkomen.  

Baankans Civiel Ingenieur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Civiel Ingenieur worden: Opleidingen tot Civiel Ingenieur

Hoe word je een Civiel Ingenieur? 
Om Civiel Ingenieur te worden, dien je in het bezit te zijn van een HBO- of WO-opleiding Civiele Techniek. Op de opleiding leer je alles over het ontwerp, de constructie en uitvoering van verschillende infrastructurele bouwwerken.
 
Een voltijdopleiding Civiele Techniek duurt meestal vier jaar, maar als je in het bezit bent van een VWO-diploma of een MBO-diploma Bouwkunde of Weg- en Waterbouw, kan het vaak sneller. Wel dien je dan extra cursussen wiskunde te volgen.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Civiel Ingenieur

AutoCAD Civil 3D Basis Cursus
AutoCAD Civil 3D Basis CursusWilt u als civiel ingenieur of civiele tekenaar goed leren tekenen met AutoCAD Civil 3D? Wilt u als civiel ingenieur of civiele tekenaar goed leren …
Meer opleidingen Civiel Ingenieur

Weet je nog niet of je Civiel Ingenieur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Civiel Ingenieur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Civiel Ingenieur

Met wie werkt een Civiel Ingenieur samen? 

Het netwerk van een Civiel Ingenieur kan even divers en uiteenlopend zijn als de organisaties die hem in dienst nemen. Vanzelfsprekend heeft hij contact met mede ingenieurs, van de eigen of een verwante discipline. Typisch behoren tot zijn netwerk ook: overheidsvertegenwoordigers, aannemers, opdrachtgevers uit het bedrijfsleven en particuliere opdrachtgevers. 


 • Overheidsvertegenwoordigers
 • Aannemers
 • Opdrachtgevers uit het bedrijfsleven
 • Particuliere opdrachtgevers
Civiel Ingenieur


Organisaties waar een Civiel Ingenieur werkzaam is

Waar werkt een Civiel Ingenieur meestal? 

Er zijn een groot aantal organisaties die Civiel Ingenieurs in dienst nemen. Non- Profit organisaties, zoals gemeentelijke overheden, rijksoverheden en milieu- en ontwikkelingsorganisaties. Profit organisaties, zoals architectenbureaus, aannemersbedrijven, vastgoedontwikkelaars, energiemaatschappijen en gespecialiseerde consultancy bedrijven. 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Civiel Ingenieur

Waar kun je het beste werken als Civiel Ingenieur? Hieronder vindt je de best door de Civiel Ingenieur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Civiel Ingenieur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Civiel Ingenieur:

Welke competenties heeft een een Civiel Ingenieur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Civiel Ingenieur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Civiel Ingenieur nodig? 

Een goede Civiel Ingenieur heeft een scherp oog voor zowel de details als het totaalbeeld. Het is van belang dat een Civiel Ingenieur over analytisch vermogen, inzicht en overzicht beschikt. (waarnemer)

Aangezien de Civiel Ingenieur belangrijke beslissingen neemt waarvan veel afhangt dient hij gedreven te worden door hoge kwaliteitseisen t.a.v. zijn eigen functioneren en dat van zijn medewerkers. Het resultaat van zijn werkzaamheden moet voldoen aan strikte criteria en dit vereist concentratievermogen, accuratesse en deskundigheid. (perfectionist

Bekijk de persoonstypen voor Civiel Ingenieur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Civiel Ingenieur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Civiel Ingenieur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Civiel Ingenieur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Civiel Ingenieur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Civiel Ingenieur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Civiel Ingenieur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Civiel Ingenieur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Civiel Ingenieur iets voor je?

Zou je graag Civiel Ingenieur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Civiel Ingenieur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Civiel Ingenieur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar