Colporteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Colporteur? Lees de functieomschrijving.

Een colporteur (iemand die aan colportage doet)  is iemand die goederen of diensten verkoopt door middel van persoonlijk bezoek. Dit houdt meestal in dat de colporteur langs de deuren gaat en probeert door middel van een persoonlijk praatje de ander het betreffende product te laten aanschaffen. Het beroep komt in de traditionele zin steeds minder voor, maar de term ‘colporteur’ wordt tegenwoordig soms ook gebruikt voor verkopers die een product of dienst via televisie of telefoon proberen te verkopen.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog  was de verkoop in elektronische apparaten voor een groot deel afhankelijk van de deur-tot-deur-verkoop. Dit is in de afgelopen tien jaar bijna volledig overgenomen door het internet. De term ‘colportage’ neemt ook in populariteit af.  Tegenwoordig heten de meeste colporteursbanen in de vacature dan ook niet zo. Meestal wordt er gesproken van verkoper of iets dergelijks. Meestal gaat het om vrijwilligerswerk of een bijbaantje. Collectes voor goede doelen vallen ook onder colportage.

Wil je werken als Colporteur?

Werk je al als Colporteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Colporteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Colporteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Colporteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Colporteur
  • Salesmanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Colporteur

Wat verdient een Colporteur?

Omdat colporteurs het werk meestal als bijbaan hebben of het vrijwillig doen (collectes) wordt er doorgaans per uur betaald of per verkocht product. Vaste aanstellingen voor colporteurs in de traditionele zin van het woord komen zelden meer voor. Qua maandloon is er dan ook moeilijk een indicatie te geven.

Voor studenten en scholieren betaalt het werk doorgaans relatief goed. Meestal is er sprake van bonussen: voor elk verkocht product boven een bepaalde grens krijgt de verkoper een bedrag bovenop zijn uurloon. Dit is vanuit de werknemer interessant, maar vooral vanuit de werkgever, omdat deze er zo zeker van is dat de verkoper zijn best doet om het product te verkopen.

Salarisschaal Colporteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Colporteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Colporteur

Hoe goed is de toekomst voor de Colporteur? 

Qua vakantiebaantjes en bijbaantjes is er meer dan genoeg vraag naar colporteurs. Vaste aanstellingen zijn voor dit beroep echter heel moeilijk te vinden, en doorgroeimogelijkheden zijn er ook niet echt bij. Goede verkoopvaardigheden zijn daarentegen wel een zwaar wegend argument in sollicitaties voor andersoortige commerciële functies.

Baankans Colporteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Colporteur worden: Opleidingen tot Colporteur

Hoe word je een Colporteur? 

Voor het beroep van colporteur is in principe geen opleiding nodig. Het enige belangrijke is dat de colporteur goed is in het aan de man brengen van een product.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Colporteur

Meer opleidingen Colporteur

Weet je nog niet of je Colporteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Colporteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Colporteur

Met wie werkt een Colporteur samen? 

De colporteur heeft naast andere colporteurs en zijn leidinggevende geen netwerk, hij staat slechts in contact met de klant.


  • Colporteur
  • Salesmanager
Colporteur


Organisaties waar een Colporteur werkzaam is

Waar werkt een Colporteur meestal? 

De colporteur werkt mogelijk voor ieder bedrijf dat geld ziet in deur-tot-deur-verkoop. Sommige bedrijven verkopen producten van goede doelen (waardoor het goede doel daar zelf geen mensen voor in dienst hoeft te nemen), andere bedrijven hebben colporteurs voor hun eigen producten.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Colporteur

Waar kun je het beste werken als Colporteur? Hieronder vindt je de best door de Colporteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Colporteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Colporteur:

Welke competenties heeft een een Colporteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Colporteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Colporteur nodig? 

De colporteur moet energiek, overtuigend en zelfverzekerd overkomen. Hij moet vertrouwen uitstralen, stevig in zijn schoenen staan, en moet zijn uitstraling behouden wanneer het werk tegenzit (wanneer de verkoop tegenvalt). Deze combinatie van eigenschappen maakt de colporteur deels een Baas, deels een Levensgenieter.

Bekijk de persoonstypen voor Colporteur


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Colporteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Colporteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Colporteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Colporteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Colporteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Colporteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Colporteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Colporteur iets voor je?

Zou je graag Colporteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Colporteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Colporteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar