Werkgelukdeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkgelukdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een werkgelukdeskundige helpt bedrijven en de mensen die er werken om het werkgeluk te vergroten. De werkgelukdeskundige doet dit vanuit de visie dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn, daarnaast betere service verlenen. De werkgelukdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast deelt de werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken. Er is overlap met andere beroepen die zich specifiek richten op duurzame inzetbaarheid, stressmanagement en vitaliteit, De werkgelukdeskundige werkt echter vanuit een andere invalshoek. Een functietype dat je steeds vaker tegen komt is de Chief Happiness Officer.

Wil je werken als Werkgelukdeskundige?

Werk je al als Werkgelukdeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkgelukdeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Werkgelukdeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkgelukdeskundige in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkgelukdeskundige

Wat verdient een Werkgelukdeskundige?

Het inkomen van de werkgelukdeskundige is afhankelijk van in welke vorm hij/zij werkt. Wanneer een werkgelukdeskundige als zelfstandige werkt, is het inkomen afhankelijk van het aantal opdrachten. Wanneer de werkgelukdeskundige in loondienst werkt is het salaris afhankelijk van de plaats in de organisatie waar hij/zij werkt. Als dit binnen de HR-afdeling is geeft dit een andere vergoeding dan wanneer de werkgelukdeskundige op directieniveau werkt.

Salarisschaal Werkgelukdeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Werkgelukdeskundige

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkgelukdeskundige

Hoe goed is de toekomst voor de Werkgelukdeskundige? 

Werkgelukdeskundige is een vrij nieuw beroep. Wel zijn er veel mensen die soortgelijk werk doen of met hun werk ook bijdragen aan gelukkig werken, denk aan coaches en  trainers op het gebied van persoonlijk leiderschap. Omdat het thema geluk binnen werk belangrijker wordt, is het arbeidsmarktperspectief waarschijnlijk goed. Er zijn nog niet veel pure specialisten, hetgeen kansen voor de werkgelukdeskundige biedt.

Baankans Werkgelukdeskundige

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Werkgelukdeskundige worden: Opleidingen tot Werkgelukdeskundige

Hoe word je een Werkgelukdeskundige? 

Er zijn verschillende opleidingen die zich richten op het effect van geluk op het werk, op HBO en universitair niveau. De opleiding Gelukkig Werken bij Onno Hamburger biedt een goede basis wanneer je werkgelukdeskundige wilt worden. Deze opleiding is voor coaches en trainers met ervaring die zich echt willen richten op Gelukkig Werken. De Erasmus Universiteit biedt een leergang aan over het Rendement van Geluk en geeft inzichten in wetenschappelijke onderzoeken die zijn uitgevoerd op het onderwerp geluk in organisaties. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Werkgelukdeskundige

Werkgelukdeskundige - 4 daagse opleiding voor managers en HR
Voor managers en (HR-) professionals Wil jij de betrokkenheid van je medewerkers verhogen, het ziekteverzuim verlagen of de samenwerking en prestaties binnen je team of afdeling verbeteren? Actief aan de …
Werkgeluk
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Aandacht voor werkgeluk helpt medewerkers en leidinggevenden om zichzelf …
Sturen op werkgeluk
Medewerkers die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, werken beter samen en hebben minder last van stress dan hun minder gelukkige collega’s. Gelukkig werken draagt bij aan een …
Sturen op werkgeluk
Medewerkers die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, creatiever, werken beter samen en hebben minder last van stress dan hun minder gelukkige collega’s. Gelukkig werken draagt bij aan een …
Aan de slag met Werkgeluk
TO BE WHAT YOU WANT TO BEAan de slag met werkgeluk, met theatershow, boek en twee trainers. Werk je om te leven, of leef je om te werken? Word jij …
Meer opleidingen Werkgelukdeskundige

Weet je nog niet of je Werkgelukdeskundige wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Werkgelukdeskundige of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Werkgelukdeskundige

Met wie werkt een Werkgelukdeskundige samen? 

De werkgelukdeskundige heeft binnen een organisatie te maken met iedereen. Wanneer de werkgelukdeskundige als ZZP'er werkt zal hij/zij met veel verschillende mensen binnen veel organisaties werken. Ook heeft de werkgelukdeskundige te maken met collega specialisten.


Werkgelukdeskundige


Organisaties waar een Werkgelukdeskundige werkzaam is

Waar werkt een Werkgelukdeskundige meestal? 

Gelukkig Werken is belangrijk voor elk type organisatie. Je ziet op het moment een trend in de zorg en bij ICT-organisaties. Binnen de ICT is veel vraag naar opgeleid personeel en door echt te investeren in geluk van medewerkers, neemt een organisatie een voorsprong als het gaat om goed werkgeverschap en het aantrekken en behouden van talent.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Werkgelukdeskundige

Waar kun je het beste werken als Werkgelukdeskundige? Hieronder vindt je de best door de Werkgelukdeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkgelukdeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkgelukdeskundige:

Welke competenties heeft een een Werkgelukdeskundige nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Werkgelukdeskundige

Wat voor persoonlijkheid heb je als Werkgelukdeskundige nodig? 

De werkgelukdeskundige is een combinatie van de gever, succesvolle werker, de bemiddelaar en uiteraard ook de levensgenieter. De gever omdat de werkgelukdeskundige zich richt op de belangen van de werknemers en interesse in hun welzijn heeft. Verder komt de succesvolle werker ook aan bod, omdat de werkgelukdeskundige werkt vanuit de filosofie dat werkgeluk het succes van mensen en de organisatie vergroot. De bemiddelaar omdat hij/zij helpt een betere balans te vinden tussen het welzijn van het personeel en de organisatiebelangen. Natuurlijk ook de levensgenieter, omdat de werkgelukdeskundige een optimistisch persoon is, die gelooft dat geluk de basis is voor succes van mensen en organisaties.

Bekijk de persoonstypen voor Werkgelukdeskundige


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werkgelukdeskundige

Krista de Wolff is werkgelukdeskundige.

Ben je benieuwd wat een werkgelukdeskundige allemaal doet op een dag? Krista de Wolff is werkgelukdeskundige en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Werkgelukdeskundige

Beoordeling van het beroep Werkgelukdeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkgelukdeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkgelukdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkgelukdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkgelukdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkgelukdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkgelukdeskundige iets voor je?

Zou je graag Werkgelukdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkgelukdeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar