Werkgelukdeskundige Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Werkgelukdeskundige? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep werkgelukdeskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je werkgelukdeskundige wordt.

 

Wat is een Werkgelukdeskundige?

Een werkgelukdeskundige helpt bedrijven en de mensen die er werken om het werkgeluk te vergroten. De werkgelukdeskundige doet dit vanuit de visie dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn, daarnaast betere service verlenen. De werkgelukdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast deelt de werkgelukdeskundige kennis en inzichten over gelukkig werken. Er is overlap met andere beroepen die zich specifiek richten op duurzame inzetbaarheid, stressmanagement en vitaliteit, De werkgelukdeskundige werkt echter vanuit een andere invalshoek. Een functietype dat je steeds vaker tegen komt is de Chief Happiness Officer.

Past het beroep Werkgelukdeskundige bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Werkgelukdeskundige?

Werk je al als Werkgelukdeskundige en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Werkgelukdeskundige worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Werkgelukdeskundige, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Werkgelukdeskundige in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkgelukdeskundige

Wat verdient een Werkgelukdeskundige?

Het inkomen van de werkgelukdeskundige is afhankelijk van in welke vorm hij/zij werkt. Wanneer een werkgelukdeskundige als zelfstandige werkt, is het inkomen afhankelijk van het aantal opdrachten. Wanneer de werkgelukdeskundige in loondienst werkt is het salaris afhankelijk van de plaats in de organisatie waar hij/zij werkt. Als dit binnen de HR-afdeling is geeft dit een andere vergoeding dan wanneer de werkgelukdeskundige op directieniveau werkt.

Salarisschaal Werkgelukdeskundige

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Werkgelukdeskundige

Er zijn geen vacatures Werkgelukdeskundige aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Werkgelukdeskundige in werkt.

Meer weten over de sector waar een Werkgelukdeskundige in werkt

Bekijk werken in Life Sciences

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Werkgelukdeskundige

Wat zijn de baankansen voor een Werkgelukdeskundige?

Werkgelukdeskundige is een vrij nieuw beroep. Wel zijn er veel mensen die soortgelijk werk doen of met hun werk ook bijdragen aan gelukkig werken, denk aan coaches en  trainers op het gebied van persoonlijk leiderschap. Omdat het thema geluk binnen werk belangrijker wordt, is het arbeidsmarktperspectief waarschijnlijk goed. Er zijn nog niet veel pure specialisten, hetgeen kansen voor de werkgelukdeskundige biedt.

De actuele kans op werk voor een Werkgelukdeskundige

De kans op werk voor het beroep Werkgelukdeskundige is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Werkgelukdeskundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Werkgelukdeskundige worden: Opleidingen tot Werkgelukdeskundige

Wil je Werkgelukdeskundige worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werkgelukdeskundige.

Hoe word je een Werkgelukdeskundige? 

Er zijn verschillende opleidingen die zich richten op het effect van geluk op het werk, op HBO en universitair niveau. De opleiding Gelukkig Werken bij Onno Hamburger biedt een goede basis wanneer je werkgelukdeskundige wilt worden. Deze opleiding is voor coaches en trainers met ervaring die zich echt willen richten op Gelukkig Werken. De Erasmus Universiteit biedt een leergang aan over het Rendement van Geluk en geeft inzichten in wetenschappelijke onderzoeken die zijn uitgevoerd op het onderwerp geluk in organisaties. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Werkgelukdeskundige

Theatershow over Werkgeluk
TO BE WHAT YOU WANT TO BE Aan de slag met werkgeluk, de theatershow en het boek. Optioneel in combinatie met de workshops Werkgeluk, Storytelling, Presenteren en Timemanegement. De theatershow met …
Theatershow over Werkgeluk
Werkgelukdeskundige - 4 daagse Werkgeluk opleiding voor managers en HR
Voor managers en (HR-) professionals ** nu ook 100% online in 8 modules Happy Office Werkgelukdeskundige **  (deze opleiding is ook te vinden op springest) Wil jij de betrokkenheid van …
Werkgelukdeskundige - 4 daagse Werkgeluk opleiding voor managers en HR
RebelMaster: van werkgeluk naar werklef
Werklef: meer durven doen wat goed is voor jou en jouw organisatie. Daar staan wij van Rebelpoint voor. En in de RebelMaster opleiding leren we jou 1) hoe je dit …
RebelMaster: van werkgeluk naar werklef
Training Persoonlijk Energiemanagement
Persoonlijk energiemanagement voor professionals Leer hoe je met energiemanagement de controle krijgt over jouw beschikbare energie en geef je vitaliteit, prestaties en werkgeluk een boost. In het kort In deze …
Training Persoonlijk Energiemanagement
Werkgeluk vergroten
Plezier is allang niet meer alleen weggelegd voor tijd buiten het werk om. Ook binnen ons werk willen we ons prettig en gelukkig voelen. Meer en meer bedrijven steken daarom …
Werkgeluk vergroten

Omscholen tot Werkgelukdeskundige

Als je je wilt omscholen tot Werkgelukdeskundige is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Werkgelukdeskundige zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Werkgelukdeskundige dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Werkgelukdeskundige

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Werkgelukdeskundige

Als je Werkgelukdeskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werkgelukdeskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werkgelukdeskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werkgelukdeskundige?

Competenties en Vaardigheden Werkgelukdeskundige

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Werkgelukdeskundige nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Werkgelukdeskundige nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Werkgelukdeskundige

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Werkgelukdeskundige

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Werkgelukdeskundige. Als Werkgelukdeskundige wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Werkgelukdeskundige:


zie volledige beschrijving persoonstype Werkgelukdeskundige

Vakkennis voor een Werkgelukdeskundige

Het is voor een Werkgelukdeskundige ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Werkgelukdeskundige zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Werkgelukdeskundige

Werkgeluk - Woohoo Academy - Chief Happiness Officer - Summer School
De driedaagse training over Happiness at Work van de Deense expert Alexander Kjerulf van Woohoo Inc, wordt voor het eerst in Nederland georganiseerd. In samenwerking met Woohoo Inc. biedt Happy …
Werkgeluk - Woohoo Academy - Chief Happiness Officer  - Summer School
Online training: Persoonlijke effectiviteit op een manier die bij je past
De aanpak De training start met een inspirerende e-learning. Daarin krijg je een goed beeld van de vier factoren die je in staat stellen om het beste uit jezelf te …
Online training: Persoonlijke effectiviteit op een manier die bij je past
De Confetti Company (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Managementcultuurboek van Nutopia'  Het meest complete Managementcultuurboek van deze tijd? De Confetti Company is een uniek …
De Confetti Company (audioboek)
De Confetti Company (audioboek)
Volg nu De Confetti Company (audioboek) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Managementcultuurboek van Nutopia'  …
De Confetti Company (audioboek)
Talenten Motivatie Analyse | TMA inclusief uitgebreide terugkoppeling
Wil jij jouw talenten (je natuurlijke sterktes die je inzet om te krijgen wat je onbewust wil) ontdekken? Leer je drijfveren (Je stabiele onbewuste behoeftepatronen) kennen!  Ontdek welk voorkeursgedrag je …
Talenten Motivatie Analyse | TMA inclusief uitgebreide terugkoppeling

Werkervaring Werkgelukdeskundige

Het is voor een startend Werkgelukdeskundige die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Werkgelukdeskundige is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Werkgelukdeskundige het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Werkgelukdeskundige

Met wie werkt een Werkgelukdeskundige samen? 

De werkgelukdeskundige heeft binnen een organisatie te maken met iedereen. Wanneer de werkgelukdeskundige als ZZP'er werkt zal hij/zij met veel verschillende mensen binnen veel organisaties werken. Ook heeft de werkgelukdeskundige te maken met collega specialisten.


Werkgelukdeskundige


Organisaties waar een Werkgelukdeskundige werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werkgelukdeskundige meestal werkt.

Waar werkt een Werkgelukdeskundige?

Gelukkig Werken is belangrijk voor elk type organisatie. Je ziet op het moment een trend in de zorg en bij ICT-organisaties. Binnen de ICT is veel vraag naar opgeleid personeel en door echt te investeren in geluk van medewerkers, neemt een organisatie een voorsprong als het gaat om goed werkgeverschap en het aantrekken en behouden van talent.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Werkgelukdeskundige

Waar kun je het beste werken als Werkgelukdeskundige? Hieronder vind je de best door de Werkgelukdeskundige beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Werkgelukdeskundige.

Competenties, Skills en Vaardigheden Werkgelukdeskundige:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werkgelukdeskundige.

Welke competenties heeft een Werkgelukdeskundige nodig?

Een Werkgelukdeskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Werkgelukdeskundige

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werkgelukdeskundige passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werkgelukdeskundige nodig? 

De werkgelukdeskundige is een combinatie van de gever, succesvolle werker, de bemiddelaar en uiteraard ook de levensgenieter. De gever omdat de werkgelukdeskundige zich richt op de belangen van de werknemers en interesse in hun welzijn heeft. Verder komt de succesvolle werker ook aan bod, omdat de werkgelukdeskundige werkt vanuit de filosofie dat werkgeluk het succes van mensen en de organisatie vergroot. De bemiddelaar omdat hij/zij helpt een betere balans te vinden tussen het welzijn van het personeel en de organisatiebelangen. Natuurlijk ook de levensgenieter, omdat de werkgelukdeskundige een optimistisch persoon is, die gelooft dat geluk de basis is voor succes van mensen en organisaties.

Bekijk de persoonstypen voor Werkgelukdeskundige


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Werkgelukdeskundige

Krista de Wolff is werkgelukdeskundige.

Ben je benieuwd wat een werkgelukdeskundige allemaal doet op een dag? Krista de Wolff is werkgelukdeskundige en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Werkgelukdeskundige

Beoordeling van het beroep Werkgelukdeskundige

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Werkgelukdeskundige

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Werkgelukdeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Werkgelukdeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Werkgelukdeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Werkgelukdeskundige. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Werkgelukdeskundige iets voor je?

Zou je graag Werkgelukdeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Werkgelukdeskundige bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Werkgelukdeskundige

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar