Conciërge/ Hoofdconciërge Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Conciërge/ Hoofdconciërge worden: Opleidingen tot Conciërge/ Hoofdconciërge

Wil je Conciërge/ Hoofdconciërge worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Conciërge/ Hoofdconciërge, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Conciërge/ Hoofdconciërge.

Hoe word je een Conciërge/ Hoofdconciërge? 

Van Hoofdconciërges wordt MBO niveau 4 gevraagd, bij voorkeur de MBO opleiding Facilitaire Dienstverlening.

Conciërges hoeven geen opleiding te hebben, maar moeten vaak ervaring in een soortgelijke functie hebben opgedaan.

In alle gevallen moeten (Hoofd)conciërges een BHV-diploma bezitten of halen en enig technisch inzicht hebben.

De 4 best beoordeelde opleidingen Conciërge/ Hoofdconciërge

bijgewerkt op 23-11-2021

Elektrotechniek
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Doel In de opleiding hbo Elektrotechniek leert u elektrotechnische apparaten en …
Elektrotechniek
Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk / Projectmanagement
Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk – wat leert u? In deze unieke praktijktraining leren wij u de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast wordt u voorbereid op het …
Certified Cost Technician (CCT) in de praktijk / Projectmanagement
Training Technisch Projectmanagement
TRAINING TECHNISCH PROJECTMANAGEMENT VOOR ENGINEERS Wil jij je grenzen verleggen? Upgrade je projectmanagement skills! Als technicus met ambitie wil je je grenzen verleggen. Op technisch vlak, maar ook daarbuiten. Op …
Training Technisch Projectmanagement
Projectleider Techniek
Uitgebreid Doel Je weet als geen ander dat de engineer van morgen continu moet innoveren. Innovatie staat dan ook voorop in de Associate degree Projectleider Techniek. De opleiding richt zich …
Projectleider Techniek

Is het verstandig om Conciërge/ Hoofdconciërge te worden?

Voordat je aan een opleiding Conciërge/ Hoofdconciërge begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Conciërge/ Hoofdconciërge worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Conciërge/ Hoofdconciërge?

Er is werk voor Conciërges, maar het houdt niet over. Zeker voor Conciërges zonder opleiding is het arbeismarktperspectief niet gunstig. (Hoofd)conciërges met een MBO opleiding (Facilitaire dienstverlening) staan er iets beter voor. Doorgroeien naar andere functies in facilitaire zaken is een mogelijkheid, bijvoorbeeld naar technisch medewerker facilitaire dienst en uiteindelijk locatiebeheerder. Eventueel zou een conciërge de kant van meer leerlingcontact op kunnen gaan, door onderwijsassistent techniek te worden en van daar door te groeien naar Technisch onderwijsassistent. Hiervoor zal (bij)scholing vermoedelijk noodzakelijk zijn en het is niet heel waarschijnlijk dat Conciërges dit pad volgen.

De actuele kans op werk voor een Conciërge/ Hoofdconciërge

Het beroep Conciërge/ Hoofdconciërge is onderdeel van de beroepsfamilie Conciërges. De kans op werk voor de beroepsfamilie Conciërges is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

94

Baankans Conciërge/ Hoofdconciërge

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Conciërge/ Hoofdconciërge

Als je je wilt omscholen tot Conciërge/ Hoofdconciërge is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Conciërge/ Hoofdconciërge door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Conciërge/ Hoofdconciërge zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Conciërge/ Hoofdconciërge

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Conciërge/ Hoofdconciërge dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Conciërge/ Hoofdconciërge

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Conciërge/ Hoofdconciërge

Als je Conciërge/ Hoofdconciërge wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Conciërge/ Hoofdconciërge zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Conciërge/ Hoofdconciërge

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Conciërge/ Hoofdconciërge?

Competenties en Vaardigheden Conciërge/ Hoofdconciërge

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Conciërge/ Hoofdconciërge nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Conciërge/ Hoofdconciërge nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Conciërge/ Hoofdconciërge

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Conciërge/ Hoofdconciërge

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Conciërge/ Hoofdconciërge. Als Conciërge/ Hoofdconciërge wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Conciërge/ Hoofdconciërge:


zie volledige beschrijving persoonstype Conciërge/ Hoofdconciërge

Vakkennis voor een Conciërge/ Hoofdconciërge

Het is voor een Conciërge/ Hoofdconciërge ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Conciërge/ Hoofdconciërge zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Conciërge/ Hoofdconciërge


Werkervaring Conciërge/ Hoofdconciërge

Het is voor een startend Conciërge/ Hoofdconciërge die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Conciërge/ Hoofdconciërge is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Conciërge/ Hoofdconciërge, maar iets anders?

Is een opleiding Conciërge/ Hoofdconciërge het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Conciërge/ Hoofdconciërge te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Conciërge/ Hoofdconciërge te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Conciërge/ Hoofdconciërge te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Conciërge/ Hoofdconciërge te worden?

Zou je graag Conciërge/ Hoofdconciërge willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Conciërge/ Hoofdconciërge voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar