Conservator Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Conservator worden: Opleidingen tot Conservator

Wil je Conservator worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Conservator, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Conservator.

Hoe word je een Conservator? 

Een Bachelor in de richting van Kunstgeschiedenis, Culturele Antropologie of Archeologie (WO/HBO) is minimaal nodig om aangenomen te kunnen worden. Voor sommige banen is er verder een specialistische achtergrond nodig. Dit kan voor een bepaalde kunstenaar, periode of wetenschap gelden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Conservator

Er zijn geen opleidingen Conservator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Conservator in werkt

Bekijk meer opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Is het verstandig om Conservator te worden?

Voordat je aan een opleiding Conservator begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Conservator worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Conservator?

Er zijn niet veel vacatures voor Conservatoren. Het is daarom belangrijk om op te vallen door bijvoorbeeld veel te publiceren. Doorgroeimogelijkheden zijn er verder alleen in de grote musea, waar het mogelijk is om meer verantwoordelijkheden te krijgen en daarmee eventueel Hoofd Collectie te worden. Een goed gespecialiseerde Conservator kan bovendien zijn expertise lenen aan andere musea en daar als gastconservator meewerken aan tentoonstellingen gerelateerd aan zijn specialisme.

De actuele kans op werk voor een Conservator

Het beroep Conservator is onderdeel van de beroepsfamilie Museumbeheerders en galeriehouders. De kans op werk voor de beroepsfamilie Museumbeheerders en galeriehouders is in de huidige periode slecht

Huidige aantal vacatures

2

Baankans Conservator

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Conservator

Als je je wilt omscholen tot Conservator is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Conservator door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Conservator zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Conservator

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Conservator dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Conservator

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Conservator

Als je Conservator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Conservator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Conservator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Conservator?

Competenties en Vaardigheden Conservator

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Conservator nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Conservator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Conservator

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Conservator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Conservator. Als Conservator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Conservator:


zie volledige beschrijving persoonstype Conservator

Vakkennis voor een Conservator

Het is voor een Conservator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Conservator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Conservator


Werkervaring Conservator

Het is voor een startend Conservator die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Conservator is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Conservator, maar iets anders?

Is een opleiding Conservator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Opleidingen en Trainingen per vaardigheid Conservator

Als je Conservator wilt worden, of beter wilt worden in je vak, is het slim op opleidingen of trainingen volgt om je vaardigheden en eigenschappen te versterken. Hieronder vind je de vaardigheidstrainingen en opleidingen voor een Conservator


Weten hoe het is om als Conservator te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Conservator te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Conservator te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Conservator te worden?

Zou je graag Conservator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Conservator voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar