Copy Trader Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Copy Trader? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep copy trader. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je copy trader wordt.

 

Wat is een Copy Trader?

Copy Trader is niet zozeer een functie, maar meer een wijze van geld verdienen die je zelf vanuit huis kunt uitvoeren. Je handelt in aandelen van bedrijven, waarbij je gebruikmaakt van de strategieën van bekende (Social) Traders. Je bepaalt dus niet zelf waar je in gaat handelen, maar ‘kopieert’ (automatisch) wat succesvolle Traders doen. In feite doe je als Copy Trader wat bijvoorbeeld grote pensioenfondsen ook doen: je spreidt het kapitaal dat je wilt verhandelen over meerdere beleggingen om zo het risico te verkleinen. Je bepaalt zelf welke Traders je volgt en met hoeveel geld. De rest gaat automatisch.
 
Om als Copy Trader aan de slag te gaan  kun je je aanmelden bij grote brokers die  een community van Traders hebben en Copy Trading aanbieden.  Deze brokers bieden hun klanten informatie aan over Traders, zoals hun resultaten en hoeveel geld zij meestal verhandelen. Op basis van die informatie kun je als Copy Trader kiezen welke Traders je zou willen kopiëren. In zekere zin investeer je als Copy Trader dus in mensen (andere investeerders) i.p.v. in de traditionele zaken zoals grondstoffen, wisselkoersen of aandelen in bedrijven. Het is daardoor van belang dat je weet hoe deze investeerders te werk gaan. Copy Trading is dus sterk gelinkt aan Social Trading.
 


Wil je werken als Copy Trader?

Werk je al als Copy Trader en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Copy Trader worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Copy Trader, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Copy Trader in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Broker
  • Social Trader

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Copy Trader

Wat verdient een Copy Trader?

Wat je per maand bruto kunt verdienen als Copy Trader hangt af van hoeveel geld je belegt en van de rendementen van de traders die je kopieert.
 
Als je voor jezelf werkt, zijn er geen secundaire arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk heb je dan wel het voordeel dat je je eigen tijd kunt indelen.
 

Salarisschaal Copy Trader

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Copy Trader

Er zijn geen vacatures Copy Trader aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Copy Trader in werkt.

Meer weten over de sector waar een Copy Trader in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Copy Trader

Wat is de toekomst van Copy Trader?

Een Copy Trader is een redelijk nieuw beroep dat je voor jezelf doet: op dit moment zijn er geen vacatures voor in Nederland. Er zijn geen doorgroeimogelijkheden, maar door de ervaring die je opdoet zou je wel kunnen overwegen om voor jezelf te gaan traden of voor een broker aan de slag te gaan als (Social) Trader.

Baankans Copy Trader

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Copy Trader worden: Opleidingen tot Copy Trader

Wil je Copy Trader worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Copy Trader.

Hoe word je een Copy Trader? 

Net als het normale traden leer je Copy Trading in principe in de praktijk. Omdat je succesvolle traders ‘kopieert’ heb je echter zelf minder kennis van traden nodig. Een HBO-diploma in de richting van economie, accountacy of wiskunde is wel handig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Copy Trader

Er zijn geen opleidingen Copy Trader aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Copy Trader in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen of doorgroeien tot Copy Trader

Als je Copy Trader wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Copy Trader zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Copy Trader

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Copy Trader?

Competenties en Vaardigheden Copy Trader

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Copy Trader nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Copy Trader nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Copy Trader

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Persoonlijkheid van een Copy Trader

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Copy Trader. Als Copy Trader wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Copy Trader:


zie volledige beschrijving persoonstype Copy Trader

Vakkennis voor een Copy Trader

Het is voor een Copy Trader ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Copy Trader zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Copy Trader


Werkervaring Copy Trader

Het is voor een startend Copy Trader die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Copy Trader is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Trader, Social Trader .

Iets anders leren?

Is Copy Trader het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Copy Trader

Met wie werkt een Copy Trader samen? 

Een Copy Trader heeft vooral contact met zijn broker. Verder is hij vaak actief lid van een broker community waar hij veel contact heeft met (Social) traders en andere Copy Traders. Dit is vooral op online platforms.


  • Broker
  • Social Trader
Copy Trader


Organisaties waar een Copy Trader werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Copy Trader meestal werkt.

Waar werkt een Copy Trader?

Er zijn geen organisaties die werk als Copy Trader aanbieden. Je werkt voor jezelf en je doel is geld verdienen. Het beroep past dus het best onder de noemer 'profit'. 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Copy Trader

Waar kun je het beste werken als Copy Trader? Hieronder vind je de best door de Copy Trader beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Copy Trader.

Competenties, Skills en Vaardigheden Copy Trader:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Copy Trader.

Welke competenties heeft een Copy Trader nodig?

Een Copy Trader heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Copy Trader

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Copy Trader passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Copy Trader nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Copy Trader zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.
 
Om succesvol te kunnen zijn, moet een Copy Trader risico’s durven nemen zonder al te roekeloos te werk te gaan. Hij moet snel beslissingen kunnen nemen en stressbestendig zijn (Succesvolle Werker).
 
Daarnaast is een Copy Trader goed in observeren en analyseren. Wat doet de beurs? Hoe doen de diverse traders (bij mijn broker) het? Moet ik mijn strategie aanpassen? Een Copy Trader is analytisch en inzichtelijk (Waarnemer).
 

Bekijk de persoonstypen voor Copy Trader


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Copy Trader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Copy Trader

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Copy Trader

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Copy Trader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Copy Trader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Copy Trader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Copy Trader. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Copy Trader iets voor je?

Zou je graag Copy Trader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Copy Trader bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Copy Trader

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar