Voorbeeld sollicitatiebrief

Hier vind je een voorbeeld van een goede sollicitatiebrief.

Nico Achternaam
Dorpsstraat 51
1234 AB Amsterdam

Bedrijf A
Mevr. I. Hogenboom
Postbus 1111
5678 CD Amsterdam

Amsterdam, 4 februari 2013

Betreft: vacature Partymanager

Beste mevrouw Hogenboom,

Graag zou ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Nico Achternaam, ik ben 39 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik hoop u er met deze brief van te overtuigen dat ik de ervaren partymanager ben waarnaar u op zoek bent.

Ik ben een gepassioneerd partymanager die altijd zorgt voor een gastvrij ontvangst en verblijf voor de gasten. Mijn doel is om de wensen van de gasten te overtreffen en de bedrijfsdoelen te halen. Graag zou ik mijn talenten bij een groot bedrijf met een goed imago inzetten en verder ontwikkelen. Daarom solliciteer ik bij uw organisatie.

Na het afronden van mijn opleiding Hotelmanagement in Maastricht ben ik als partymanager aan de slag gegaan bij bedrijf X. Ik bereid partijen voor, zorg ervoor dat het personeel weet wat er moet gebeuren en zorg ervoor dat de gasten een geweldige avond hebben. Ook begeleid ik stagiaires en houd ik me bezig met het voorraadbeheer.

Het werk als partymanager bevalt me erg goed. Ik vind het een eer om verantwoordelijk te zijn voor een leuke, goed georganiseerde avond voor de gasten. Het is een uitdaging om zelfs de grootste, ingewikkeldste partijen perfect te laten verlopen. Ik ben zeer gastvrij, waarbij ik de bedrijfsdoelen niet uit het oog verlies. Ook kan ik goed leidinggeven en ik sta daarbij open voor kritiek en ideeën van personeelsleden. Tevens ben ik flexibel inzetbaar, stressbestendig en representatief.

Ik ben zeer enthousiast over de afwisselende, verantwoordelijke functie van partymanager bij uw dynamische bedrijf. Ik ben klaar voor meer verantwoordelijkheden en meer uitdaging. Met mijn ervaring ben ik ervan overtuigd dat ik de functie goed in kan vullen.

Graag kom ik op gesprek om mijn enthousiasme verder toe te lichten.

Met vriendelijke groeten,

Nico Achternaam

Bijgevoegd: curriculum vitae


Zoek een ander beroep