Directeur Categoraal Onderwijs Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Categoraal Onderwijs? Lees de functieomschrijving.

De Directeur Categoraal Onderwijs staat aan het hoofd van een categorale school (een school waarop slechts één opleiding wordt aangeboden, zoals vmbo of gymnasium). De taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de Directeur worden bepaald door een bestuur en vastgelegd in een directiestatuut. De Directeur op zijn beurt treedt op als beleidsadviseur van het bestuur.

Een Directeur Categoraal Onderwijs draagt zorg voor de bedrijfsvoering op school (p&o, onderhoud), vertegenwoordigt de school (naar bijv. politiek), onderhoudt een uitgebreid netwerk, coördineert de dagelijkse gang van zaken en geeft leiding aan personeel, zowel docerend als onderwijsondersteunend. Daarnaast geeft hij vorm aan de uitvoering van het onderwijsbeleid en bewaakt hij de kwaliteit daarvan. De mate waarin de Directeur bevoegdheden heeft in (besluitname in) beleidskwesties bepaalt de zwaarte van de functie (en salariëring). Waar de ene Directeur het bestuur enkel adviseert, heeft de andere de bevoegdheid om beslissingen te nemen in beleidsontwikkeling en dus een actieve beleidmakende functie. Het ontwikkelen van strategische doelen voor het bestuur, in plaats van enkel het uitvoeren ervan, hoort dan ook bij zijn functie.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Directeur Categoraal Onderwijs?

Werk je al als Directeur Categoraal Onderwijs en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Categoraal Onderwijs worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Categoraal Onderwijs, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Categoraal Onderwijs in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Leraar
  • Directeur Categoraal Onderwijs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3744 tot €5741

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Categoraal Onderwijs

Wat verdient een Directeur Categoraal Onderwijs?

De Directeur Categoraal Onderwijs wordt, afhankelijk van besluitnamebevoegdheid, ingeschaald in schaal 13 of 14. Voor schaal 13 geldt een brutomaandloon van tussen de €3744 en €5224. In schaal 14 is dit tussen de €4290 en €5741 bruto per maand. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden.

Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Directeur Categoraal Onderwijs

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Categoraal Onderwijs

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Categoraal Onderwijs

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur Categoraal Onderwijs? 

Voordat de Directeur Categoraal Onderwijs die functie bekleedde was hij docent. Voor docenten is de arbeidsmarkt gunstig, dus iemand met leidinggevende ambities komt in ieder geval makkelijk binnen. Het aantal categorale scholen neemt toe, evenals het aantal directiefuncties. Een Directeur Categoraal Onderwijs kan zijn bevoegdheden rond het maken van beleid uitbreiden en zo doorgroeien naar een hogere schaal. Hij zou eventueel verder door kunnen de managementladder op, of overstappen naar bredere scholen, waarmee zijn takenpakket gevarieeerder en zijn invloed op beleid groter wordt.

Baankans Directeur Categoraal Onderwijs

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Categoraal Onderwijs worden: Opleidingen tot Directeur Categoraal Onderwijs

Hoe word je een Directeur Categoraal Onderwijs? 

Zoals voor de meeste directiefuncties in het voortgezet onderwijs geldt, is academisch niveau vrijwel altijd vereist. De Directeur Categoraal Onderwijs heeft dus een WO opleiding gedaan en daarna(ast) een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald. (Management)ervaring in het onderwijs wordt ook vrijwel altijd gevraagd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Categoraal Onderwijs

Meer opleidingen Directeur Categoraal Onderwijs

Weet je nog niet of je Directeur Categoraal Onderwijs wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Categoraal Onderwijs of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Categoraal Onderwijs

Met wie werkt een Directeur Categoraal Onderwijs samen? 

De Directeur Categoraal Onderwijs legt verantwoording af aan een centraal bestuur. Naar buiten is hij vertegenwoordiger van de school, voor collega-directeuren en andere externen als politici. Binnen school heeft hij te maken met alle werknemers; onderwijsondersteunend en lesgevend.


  • Leraar
  • Directeur Categoraal Onderwijs
Directeur Categoraal Onderwijs


Organisaties waar een Directeur Categoraal Onderwijs werkzaam is

Waar werkt een Directeur Categoraal Onderwijs meestal? 

De Directeur Categoraal Onderwijs werkt in het voortgezet onderwijs. Onderwijs valt binnen de publieke en dus non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Categoraal Onderwijs

Waar kun je het beste werken als Directeur Categoraal Onderwijs? Hieronder vindt je de best door de Directeur Categoraal Onderwijs beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Categoraal Onderwijs.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Categoraal Onderwijs:

Welke competenties heeft een een Directeur Categoraal Onderwijs nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur Categoraal Onderwijs

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur Categoraal Onderwijs nodig? 

De Directeur Categoraal Onderwijs kan goed met mensen overweg; hij heeft een natuurlijke hang naar motiveren en stimuleren en weet mensen aan zich te binden. Hij is overtuigend, een voorbeeld voor anderen, werkt doelgericht, heeft ideeën over zijn vakgebied en onderwijs in het algemeen en kan zowel initiatief nemen als in opdracht werken (Succesvolle werker). Verder is hij idealistisch, streeft naar vooruitgang, is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Categoraal Onderwijs


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Directeur Categoraal Onderwijs

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Categoraal Onderwijs

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Categoraal Onderwijs

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Categoraal Onderwijs

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Categoraal Onderwijs dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Categoraal Onderwijs belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Categoraal Onderwijs. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Categoraal Onderwijs iets voor je?

Zou je graag Directeur Categoraal Onderwijs willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Categoraal Onderwijs bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Categoraal Onderwijs

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar