Docent Arabisch Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Arabisch? Lees de functieomschrijving.

De docent Arabisch geeft les in het vak Arabisch.

De docent Arabisch geeft les op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/workshops/lessen Arabisch geven. De docent Arabisch geeft les in alle facetten van het vak Arabisch. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Arabisch kunnen communiceren, leert ze in het Arabisch schrijven, leert ze Arabisch lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Arabisch van pas zijn. De docent Arabisch ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Arabisch de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Arabisch heeft zelf veel verstand van de Arabische taal, kan vloeiend Arabisch spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Arabisch op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Arabisch ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent Arabisch?

Werk je al als Docent Arabisch en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Arabisch worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent Arabisch, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Arabisch in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Arabisch

Wat verdient een Docent Arabisch?

De docent Arabisch die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Arabisch die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Arabisch

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent Arabisch

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Arabisch

Hoe goed is de toekomst voor de Docent Arabisch? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Arabisch is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Arabisch wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Arabisch de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Arabisch te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Arabisch

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent Arabisch worden: Opleidingen tot Docent Arabisch

Hoe word je een Docent Arabisch? 

De docent Arabisch heeft de WO opleiding ''Leraar VHO in Arabisch'' gevolgd.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent Arabisch

Blended Learning Arabisch (20 klokuren ind. les en 40 klokuren online
Ontdek de voordelen van Blended Learning: leren op de manier die u het plezierigst vindt. Samen met u kiezen we de trainingsvormen die het best bij uw werksituatie en leerstijl …
BVC | overige talen | individuele taalcursus | 30 uur
BVC | Berlitz Virtual Classroom Overal in Nederland, én daarbuiten! Overige talen: Amhaars, Arabisch, Bengaals, Bosnisch, Bulgaars, Kantonees, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Farsi, Fins, Gaelic, Iers, Grieks, Gujarati, Haïtiaans, Creolools, Hebreeuws, …
Meer opleidingen Docent Arabisch

Weet je nog niet of je Docent Arabisch wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent Arabisch of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent Arabisch

Met wie werkt een Docent Arabisch samen? 

Het netwerk van de docent Arabisch bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent Arabisch


Organisaties waar een Docent Arabisch werkzaam is

Waar werkt een Docent Arabisch meestal? 

De docent Arabisch werkt op een school en geeft les aan klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/lessen/workshops Arabisch geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Arabisch

Waar kun je het beste werken als Docent Arabisch? Hieronder vindt je de best door de Docent Arabisch beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Arabisch.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Arabisch:

Welke competenties heeft een een Docent Arabisch nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent Arabisch

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent Arabisch nodig? 

De docent Arabisch is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Arabisch over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Arabisch een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Arabisch


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Arabisch

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Arabisch

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Arabisch

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Arabisch

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Arabisch dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Arabisch belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Arabisch. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Arabisch iets voor je?

Zou je graag Docent Arabisch willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Arabisch bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar