Docent Arabisch Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Arabisch? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent arabisch. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent arabisch wordt.

 

Wat is een Docent Arabisch?

De docent Arabisch geeft les in het vak Arabisch.

De docent Arabisch geeft les op het gymnasium, op volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/workshops/lessen Arabisch geven. De docent Arabisch geeft les in alle facetten van het vak Arabisch. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Arabisch kunnen communiceren, leert ze in het Arabisch schrijven, leert ze Arabisch lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Arabisch van pas zijn. De docent Arabisch ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Arabisch de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Arabisch heeft zelf veel verstand van de Arabische taal, kan vloeiend Arabisch spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Arabisch op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Arabisch ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Arabisch?

Werk je al als Docent Arabisch en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Arabisch worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Arabisch, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Arabisch in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Arabisch

Wat verdient een Docent Arabisch?

De docent Arabisch die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Arabisch die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Arabisch

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Arabisch

Er zijn geen vacatures Docent Arabisch aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Arabisch in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Arabisch in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Arabisch

Wat is de toekomst van Docent Arabisch?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Arabisch is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Arabisch wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Arabisch de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Arabisch te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Arabisch

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Arabisch worden: Opleidingen tot Docent Arabisch

Wil je Docent Arabisch worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Arabisch.

Hoe word je een Docent Arabisch? 

De docent Arabisch heeft de WO opleiding ''Leraar VHO in Arabisch'' gevolgd.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent Arabisch

Individuele Taaltraining Arabisch - Premium
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Arabisch - Premium
Individuele Taaltraining Arabisch - Compact
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen De cursusinhoud en lesmaterialen zijn …
Individuele Taaltraining Arabisch - Compact
Individuele Taaltraining Arabisch - Sprint
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Sprint: onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw persoonlijke leerdoelen …
Individuele Taaltraining Arabisch - Sprint
Individuele Taaltraining Arabisch - Online Live
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Individuele Taaltraining Arabisch - Online Live
Individuele Taaltraining Arabisch - Total Immersion
Op maat gemaakte lessen die aansluiten op jouw leerbehoeften, gegeven door "native" sprekende taaltrainers: aandacht voor taal én cultuur! Total Immersion: volledige onderdompeling in de taal! Taalcursussen gebaseerd op jouw …
Individuele Taaltraining Arabisch - Total Immersion

Omscholen of doorgroeien tot Docent Arabisch

Als je Docent Arabisch wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Arabisch zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Arabisch

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Arabisch?

Competenties en Vaardigheden Docent Arabisch

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Arabisch nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Arabisch nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Arabisch

Trainingen & cursussen Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent Arabisch

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Arabisch. Als Docent Arabisch wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Arabisch:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Arabisch

Vakkennis voor een Docent Arabisch

Het is voor een Docent Arabisch ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Arabisch zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Arabisch


Werkervaring Docent Arabisch

Het is voor een startend Docent Arabisch die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Arabisch is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Italiaans .

Iets anders leren?

Is Docent Arabisch het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Arabisch

Met wie werkt een Docent Arabisch samen? 

Het netwerk van de docent Arabisch bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school, eventueel de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent Arabisch


Organisaties waar een Docent Arabisch werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Arabisch meestal werkt.

Waar werkt een Docent Arabisch?

De docent Arabisch werkt op een school en geeft les aan klassen op het gymnasium, klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Arabisch freelance cursussen/lessen/workshops Arabisch geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Arabisch

Waar kun je het beste werken als Docent Arabisch? Hieronder vind je de best door de Docent Arabisch beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Arabisch.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Arabisch:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Arabisch.

Welke competenties heeft een Docent Arabisch nodig?

Een Docent Arabisch heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Arabisch

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Arabisch passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Arabisch nodig? 

De docent Arabisch is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Arabisch over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Arabisch een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Arabisch


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Arabisch

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Arabisch

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Arabisch

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Arabisch

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Arabisch dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Arabisch belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Arabisch. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Arabisch iets voor je?

Zou je graag Docent Arabisch willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Arabisch bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Arabisch

maria

Ik ben  opzoek naar een baan als Arabisch leraares en ik heb mijn diploma behaald en dat is mijn teln 06 40783316 mail  maria_jadalah@hotmail.com 

Nian Faris

Leiden, 8-7-2016 Mijn naam is Nian Faris en ik woon in Leiden ik ben  Arabist en ik heb ruim 10 jaar ervaraing in dit vakgebied. Mijn opleideing is WO niveau  namelijk wetenschaplijk onderwijs in richting Arabische taal en cultuur en ik heb in dit vak gebied 10 jaar les gegeven, en ik wil Arabische lesgeven voor kinderen e voor voolwasnen in regio de zuid-holland of ander regio. met vriendelijke groet, Nian Faris  nkfaris@live.nl 016481300      

Odaay S

Ik ben  opzoek naar een baan als Arabisch docent  en quran voor alle niveaus, zowel als privè lessen. Ik ben te bereiken op dit telefoon nummer:0686301894 odaay88@outlook.com

Moh.

Beste Odaay,ik denk dat je het beste moskee-besturen of moslimorganisaties kan benaderen,die kunnen je misschien verder helpen sucses.

volksuniversiteit Alkmaar

Volksuniversiteit Almaar heeft voor het cursusjaar 2016-2017 een vacature voor                                        DOCENT ABISCH Belangstellenden graag contact opnemen per mail:                                  www.vualkmaar.nl Richten aan NicoEmmer, voorzitter        

hasna

Ik wil koran of lees Arabisch geven voor kinderen ook voolwasnen in amsterdam of moord buikslootermeer 0648953388

hasna

Ook privé lees geven

ibrahim

Ga naar de Moskee en vertel de mensen wat je wil.Ze helpen je.

Hasna

En Hasna,geef je al les?

jamal

ik wou les geven voor arabisch taal ,welk procedure moet ik volgen mvg

Rajab Abdallah

Geachte heer, mevrouw, Hierbij zou ik graag op de bovenstaande vacature 'docent Arabisch' willen reageren. Ik was tot mei 2012 werkzaam als docent elektriciteit in Libanon (zie ook mijn cv voor meer over mijn opleidingen en werkervaring). Ik heb passie voor het vak doceren en ik zou graag ook in Nederland werkzaam willen zijn in het onderwijs. Ik spreek de Arabische taal vloeiend en heb veel kennis van de Arabische taal en cultuur. Uiteraard heb ik als docent elektriciteit ook veel ervaring met het vak lesgeven.  Ik verwijs graag naar mijn cv en hoop de kans te krijgen om het bovenstaande mondeling (in het Engels of Frans) toe te lichten. In afwachting van uw reactie, verblijf ik. Hoogachtend, R. abdallah    

achmed

Lees hierboven,het beroepsprofiel.Je kan ook proberen via ,buurthuizen en plaatsen waar veel mensen uit de moslimwereld komen een baan te vinden.

abderrahman

Ik ben  vaak opzoek naar een baan aals docent Arabisch,maar helaas tot nu toe heb ik geen een gevonden.

sana

Ij ben een tijdje op zoek naar een baan als docent Arabish ik had gewerkt als journalist voor een arabish krant en ik kan vloeind de taal spreken .

sana

Ij ben een tijdje op zoek naar een baan als docent Arabish ik had gewerkt als journalist voor een arabish krant en ik kan vloeind de taal spreken .

Rajab Abdallah

Geachte heer, mevrouw, Hierbij zou ik graag op de bovenstaande vacature 'docent Arabisch' willen reageren. Ik was tot mei 2012 werkzaam als docent elektriciteit in Libanon (zie ook mijn cv voor meer over mijn opleidingen en werkervaring). Ik heb passie voor het vak doceren en ik zou graag ook in Nederland werkzaam willen zijn in het onderwijs. Ik spreek de Arabische taal vloeiend en heb veel kennis van de Arabische taal en cultuur. Uiteraard heb ik als docent elektriciteit ook veel ervaring met het vak lesgeven.  Ik verwijs graag naar mijn cv en hoop de kans te krijgen om het bovenstaande mondeling (in het Engels of Frans) toe te lichten. In afwachting van uw reactie, verblijf ik. Hoogachtend, R. abdallah    

abderrahman

Ik ben  vaak opzoek naar een baan aals docent Arabisch,maar helaas tot nu toe heb ik geen een gevonden.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar