Docent dansfilosofie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent dansfilosofie? Lees de functieomschrijving.

De docent dansfilosofie geeft les in het vak dansfilosofie.

De docent dansfilosofie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting dans, choreografie of of een andere soortgelijke opleiding. Hij geeft onder andere les over onderwerpen als de definitie van dans, de emoties die een dansvoorstelling kunnen oproepen en wat een dansvoorstelling kan doen met je geest, de geschiedenis van dans en de invloed hiervan op de samenleving en de wereld en het analyseren van bekende choreografen, dansvoorstellingen en dansfilosofieën. De docent dansfilosofie geeft klassikaal les en kan gebruik maken van filmpjes (om aan zijn leerlingen/studenten te laten zien) of van een Powerpoint presentatie (om zijn les te versterken).

De belangrijkste taak van de docent dansfilosofie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansfilosofie overbrengen op zijn leerlingen/studenten en ze helpen ontwikkelen binnen dit vak zodat ze de opgedane kennis kunnen meenemen binnen hun toekomstige vakgebied.

De docent dansfilosofie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en becijfert. Na aanleiding van al deze opdrachten kan de docent dansfilosofie de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij houden en waar nodig met ze om de tafel om te kijken wat er beter kan en om ze waar nodig individuele hulp en tips en advies te bieden.

De docent dansfilosofie heeft verstand van het vak dansfilosofie en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te kunnen bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent dansfilosofie ook aanwezig zijn bij ouderavonden (om daar met de ouders van leerlingen/studenten over de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te spreken) en is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten met collega's te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school.

Wil je werken als Docent dansfilosofie?

Werk je al als Docent dansfilosofie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent dansfilosofie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent dansfilosofie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent dansfilosofie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent dansfilosofie

Wat verdient een Docent dansfilosofie?

De docent dansfilosofie verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. Ook kan de docent dansfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen dansfilosofie geven. Voor hem valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen prijs mag bepalen.

Salarisschaal Docent dansfilosofie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent dansfilosofie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent dansfilosofie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent dansfilosofie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent dansfilosofie is weinig. Dit komt omdat het een zeer specifiek vak is en alleen op exacte en specifieke opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent dansfilosofie zijn arbeidsmarktperspectief vergroten door ook te gaan werken als docent dans of een andere soortgelijke dansopleiding. Ook kan de docent dansfilosofie freelance cursussen/workshops/lessen dansfilosofie gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden in de klas kan de docent dansfilosofie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (waaronder bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent dansfilosofie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent dansfilosofie worden: Opleidingen tot Docent dansfilosofie

Hoe word je een Docent dansfilosofie? 

De docent dansfilosofie heeft een opleiding ''Docent Dans'' of een andere soortgelijke theateropleiding gevolgd. Deze opleidingen zijn over het algemeen HBO en vierjarig. Ook kan het zijn dat de docent dansfilosofie na jaren praktijkervaring als choreograaf of danser les is gaan geven in het vak dansfilosofie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent dansfilosofie

Meer opleidingen Docent dansfilosofie

Weet je nog niet of je Docent dansfilosofie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent dansfilosofie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent dansfilosofie

Met wie werkt een Docent dansfilosofie samen? 

Het netwerk van de docent dansfilosofie bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, mensen uit het vak die op school komen spreken, ouders van leerlingen/studenten en de leerlingen/studenten.

 


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Leerlingen/studenten
Docent dansfilosofie


Organisaties waar een Docent dansfilosofie werkzaam is

Waar werkt een Docent dansfilosofie meestal? 

De docent dansfilosofie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops dansfilosofie.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent dansfilosofie

Waar kun je het beste werken als Docent dansfilosofie? Hieronder vindt je de best door de Docent dansfilosofie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent dansfilosofie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent dansfilosofie:

Welke competenties heeft een een Docent dansfilosofie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent dansfilosofie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent dansfilosofie nodig? 

De docent dansfilosofie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak dansfilosofie over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig extra tips, adviezen of zelfs individuele begeleiding. Daarnaast is de docent dansfilosofie ook een waarnemer. Hij let goed op ontwikkelingen binnen de danswereld om dit mee te nemen in zijn lessen en houdt daarnaast ook de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij.

Bekijk de persoonstypen voor Docent dansfilosofie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent dansfilosofie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent dansfilosofie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent dansfilosofie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent dansfilosofie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent dansfilosofie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent dansfilosofie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent dansfilosofie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent dansfilosofie iets voor je?

Zou je graag Docent dansfilosofie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent dansfilosofie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent dansfilosofie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar