Docent dramaturgie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent dramaturgie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent dramaturgie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent dramaturgie wordt.

 

Wat is een Docent dramaturgie?

De docent dramaturgie geeft les in het vak dramaturgie.

De docent dramaturgie geeft les op een MBO, WO of HBO opleiding in de richting theater of film (bijvoorbeeld op een opleiding tot acteur, theatervormgever, regisseur, film, kleinkunst of Writing for Performance). De docent dramaturgie geeft les in het vak dramaturgie en leert zijn leerlingen alles over het vak dramaturgie (bijvoorbeeld over het kijken naar de context van een voorstelling en hoe deze te reflecteren), neemt zijn leerlingen mee naar theatervoorstellingen om deze na afloop te analyseren en geeft ze theorieles (soms met behulp van een Powerpoint presentatie). Daarnaast helpt de docent dramaturgie de leerlingen/studenten zich te ontwikkelen binnen hun dramaturgische ontwikkelingen en hun profilering naar de beroepspraktijk.

De docent dramaturgie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft zijn klassen theorieles en geeft ze opdrachten, huiswerk en tentamens die hij ook nakijkt en eventueel becijfert. Hij geeft zijn leerlingen zowel individueel les als groepsgericht college en is altijd bereid om mensen extra te begeleiden en te helpen.

De docent dramaturgie heeft zelf veel verstand van dramaturgie (en heeft over het algemeen zelf ook een tijd als dramaturg gewerkt) en weet zijn kennis en visie op een educatieve en interessante manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast weet hij hoe hij verschillende opleidingen op een verschillende manier les kan geven om de leerlingen zo goed mogelijk te laten ontwikkelen binnen hun vakgebied.Wil je werken als Docent dramaturgie?

Werk je al als Docent dramaturgie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent dramaturgie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent dramaturgie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent dramaturgie in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Studenten/leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent dramaturgie

Wat verdient een Docent dramaturgie?

De docent dramaturgie verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent dramaturgie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent dramaturgie

Er zijn geen vacatures Docent dramaturgie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent dramaturgie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent dramaturgie in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent dramaturgie

Wat is de toekomst van Docent dramaturgie?

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. De docent dramaturgie moet actief op zoek naar een school waar het vak wordt gegeven en voldoende referenties hebben (en werkervaring) om daar op te vallen en aangenomen te worden. Daarnaast kan de docent dramaturgie ook werkzaam zijn als docent binnen een ander cultureel/kunstzinnig vak of werkzaam zijn als dramaturg.

Baankans Docent dramaturgie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent dramaturgie worden: Opleidingen tot Docent dramaturgie

Wil je Docent dramaturgie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent dramaturgie.

Hoe word je een Docent dramaturgie? 

De docent dramaturgie heeft over het algemeen een WO opleiding ''Dramaturgie'' gevolgd en is, na enige jaren als dramaturg gewerkt te hebben, les gaan geven in het vak dramaturgie.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent dramaturgie

Er zijn geen opleidingen Docent dramaturgie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent dramaturgie in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Docent dramaturgie

Als je Docent dramaturgie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent dramaturgie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent dramaturgie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent dramaturgie?

Competenties en Vaardigheden Docent dramaturgie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent dramaturgie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent dramaturgie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent dramaturgie

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Docent dramaturgie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent dramaturgie. Als Docent dramaturgie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent dramaturgie:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent dramaturgie

Vakkennis voor een Docent dramaturgie

Het is voor een Docent dramaturgie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent dramaturgie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent dramaturgie


Werkervaring Docent dramaturgie

Het is voor een startend Docent dramaturgie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent dramaturgie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Dramaturg, Docent cultuurfilosofie .

Iets anders leren?

Is Docent dramaturgie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent dramaturgie

Met wie werkt een Docent dramaturgie samen? 

Het netwerk van de docent dramaturgie bestaat uit zijn studenten/leerlingen, zijn collega's en de directeur van de school. Eventueel kan zijn netwerk ook uit ouders bestaan die langskomen op ouderavonden of open dagen.


 • Studenten/leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Ouders van studenten
Docent dramaturgie


Organisaties waar een Docent dramaturgie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent dramaturgie meestal werkt.

Waar werkt een Docent dramaturgie?

De docent dramaturgie werkt op een MBO, HBO of WO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent dramaturgie

Waar kun je het beste werken als Docent dramaturgie? Hieronder vind je de best door de Docent dramaturgie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent dramaturgie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent dramaturgie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent dramaturgie.

Welke competenties heeft een Docent dramaturgie nodig?

Een Docent dramaturgie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent dramaturgie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent dramaturgie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent dramaturgie nodig? 

De docent dramaturgie is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van het vak dramaturgie over op zijn leerlingen, weet op een interessante en educatieve manier les te geven en geeft zijn leerlingen/studenten zowel groepsgericht als individueel les.

Daarnaast is de docent dramaturgie een waarnemer. Hij houdt de ontwikkelingen van de leerlingen/studenten nauwgezet bij en weet hoe hij ze kan helpen zich nog beter te ontwikkelen binnen hun vakgebied.

Bekijk de persoonstypen voor Docent dramaturgie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent dramaturgie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent dramaturgie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent dramaturgie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent dramaturgie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent dramaturgie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent dramaturgie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent dramaturgie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent dramaturgie iets voor je?

Zou je graag Docent dramaturgie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent dramaturgie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent dramaturgie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar