Docent ergonomie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent ergonomie? Lees de functieomschrijving.

De docent ergonomie geeft les in het vak ergonomie.

De docent ergonomie geeft les op een MBO of HBO of WO opleiding in de richting ergonomie of een andere soortgelijke richting. De docent ergonomie geeft les in alle facetten van het vak ergonomie (de wetenschappelijke studie van de mens in relatie tot zijn omgeving). De docent ergonomie geeft bijvoorbeeld les in de relatie tussen mens, organisatie en middel en hulpmiddelen ontwerpen die de mens kunnen helpen en goed aansluiten bij het menselijk lichaam (waaronder bijvoorbeeld ergonomische stoelen, muizen en andere gereedschappen). De voornaamste taak van de docent ergonomie is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op een beroep binnen de sector ergonomie.

De docent ergonomie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, projecten en huiswerk, kijkt deze na, bespreekt deze en becijfert deze. De docent ergonomie let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en hun ontwikkeling en geeft ze waar nodig extra tips, advies of individuele begeleiding.

De docent ergonomie heeft zelf verstand van het vak ergonomie en weet zijn kennis op een interessante, leuke en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent ergonomie ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de opleiding en de voortgang van de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten van de opleiding.

Wil je werken als Docent ergonomie?

Werk je al als Docent ergonomie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent ergonomie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent ergonomie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent ergonomie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent ergonomie

Wat verdient een Docent ergonomie?

De docent ergonomie verdient tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent ergonomie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent ergonomie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent ergonomie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent ergonomie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent ergonomie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent ergonomie ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen.

Baankans Docent ergonomie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent ergonomie worden: Opleidingen tot Docent ergonomie

Hoe word je een Docent ergonomie? 

De docent ergonomie heeft een opleiding ''Health Professions Education'', Human Movement Sciences'', ''Integrated Product Design'', ''Master of Sports'' of ''Physical Activity and Health''. Dit zijn WO of HBO opleidingen en zijn vierjarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent ergonomie

Meer opleidingen Docent ergonomie

Weet je nog niet of je Docent ergonomie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent ergonomie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent ergonomie

Met wie werkt een Docent ergonomie samen? 

Het netwerk van de docent ergonomie bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's en de directeur van de school.


  • Leerlingen/studenten
  • Collega's
  • Directeur van de school
Docent ergonomie


Organisaties waar een Docent ergonomie werkzaam is

Waar werkt een Docent ergonomie meestal? 

De docent ergonomie geeft les op een MBO of HBO opleiding of op een WO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent ergonomie

Waar kun je het beste werken als Docent ergonomie? Hieronder vindt je de best door de Docent ergonomie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent ergonomie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent ergonomie:

Welke competenties heeft een een Docent ergonomie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent ergonomie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent ergonomie nodig? 

De docent ergonomie is een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en hun studievoortgang.

Daarnaast is de docent ergonomie een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van ergonomie over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent ergonomie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent ergonomie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent ergonomie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent ergonomie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent ergonomie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent ergonomie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent ergonomie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent ergonomie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent ergonomie iets voor je?

Zou je graag Docent ergonomie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent ergonomie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent ergonomie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar