Docent essay Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent essay? Lees de functieomschrijving.

De docent essay geeft les in het vak essay.

De docent essay geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting Nederlands of op één van de schrijfopleidingen doorheen Nederland (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool). Daarnaast kan de docent essay ook freelance workshops, cursussen en lessen geven. De voornaamste taak van de docent essay is zijn kennis en visie op het gebied van het schrijven van een essay overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. Zo leert hij zijn leerlingen/studenten welke fascinaties tot een essay kunnen leiden, hoe ze materiaal verzamelen en uitbreiden, welke rol associaties in de essay/betoog kunnen spelen en alles over de spanningsboog binnen de essay en hoe de leerlingen/studenten de lezer van hun essay geboeid kunnen houden.

De docent essay ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk en de inzet tijdens de les kan de docent essay de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan, wat er fout gaat en waar hij bij kan helpen (door bijvoorbeeld individuele begeleiding te bieden).

De docent essay heeft verstand van schrijven van een essay en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas ten alle tijde te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent essay ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Wil je werken als Docent essay?

Werk je al als Docent essay en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent essay worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent essay, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent essay in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Essayisten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent essay

Wat verdient een Docent essay?

De docent essay die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent essay die freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent essay

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent essay

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent essay

Hoe goed is de toekomst voor de Docent essay? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent essay is gemiddeld. Er is relatief voldoende werkgelegenheid op de verschillende schrijfopleidingen en daarnaast kan de docent essay ook freelance cursussen/workshops/lessen essay geven of zich specialiseren in een ander schrijfvak en ook hierin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Baankans Docent essay

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent essay worden: Opleidingen tot Docent essay

Hoe word je een Docent essay? 

De docent essay heeft zelf een schrijfopleiding gevolgd (waaronder bijvoorbeeld op de schrijversvakschool, vierjarig, hbo) of heeft werkervaring als essayist en weet zijn kennis en visie (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) op het gebied van het schrijven van essays over te brengen op zijn leerlingen/studenten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent essay

Meer opleidingen Docent essay

Weet je nog niet of je Docent essay wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent essay of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent essay

Met wie werkt een Docent essay samen? 

Het netwerk van de docent essay die werkzaam is op een school bestaat uit zijn leerlingen/studenten, collega's, de directeur van de school en essayisten die op school komen spreken. Het netwerk van de docent essay die freelance cursussen/workshops/lessen geeft bestaat uit zijn leerlingen.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Essayisten
Docent essay


Organisaties waar een Docent essay werkzaam is

Waar werkt een Docent essay meestal? 

De docent essay werkt op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent essay

Waar kun je het beste werken als Docent essay? Hieronder vindt je de best door de Docent essay beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent essay.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent essay:

Welke competenties heeft een een Docent essay nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent essay

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent essay nodig? 

De docent essay is een waarnemer. Hij let goed op actuele ontwikkelingen binnen de maatschappij om deze in essays en lesmateriaal mee te kunnen nemen. Daarnaast let hij ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en hun inzet tijdens de les.

Ook is de docent essay een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het schrijven van een essay over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig individuele begeleiding.

Bekijk de persoonstypen voor Docent essay


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent essay

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent essay

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent essay

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent essay

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent essay dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent essay belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent essay. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent essay iets voor je?

Zou je graag Docent essay willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent essay bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent essay

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar