Etaleur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Etaleur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep etaleur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je etaleur wordt.

 

Wat is een Etaleur?

Etaleurs zijn meestal werkzaam binnen de detailhandel of in dienst van een grootwinkelbedrijf. Een Etaleur draagt zorg voor de inrichting van een winkel en voor de presentatie van de daar aanwezige producten. Een andere optie is dat hij zelfstandig werkt en zich bijvoorbeeld bezighoudt met divers promotiemateriaal.

Wanneer je als Etaleur in loondienst werkt voer je overleg met de opdrachtgever en brengt zijn ideeën en wensen ten aanzien van het uiterlijk van de winkel in kaart. Op basis hiervan ga je aan de slag. Je hebt diverse materialen en gereedschappen tot je beschikking om bijvoorbeeld een aantrekkelijke etalage te bedenken en te maken. Jij bent de expert die op creatieve wijze de wensen van een opdrachtgever vertaalt naar een professionele etalage.

Etaleurs werken vaak in teams om vooral grote opdrachten, bijvoorbeeld de opmaak van evenementen, op tijd klaar te kunnen krijgen.Wil je werken als Etaleur?

Werk je al als Etaleur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Etaleur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Etaleur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Etaleur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1850

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Etaleur

Wat verdient een Etaleur?

Een Etaleur verdient zo tussen de €1200 en €1850 per maand. Dit is sterk afhankelijk van werkervaring. Daarnaast hebben maar weinig Etaleurs een  fulltime functie.

Of er een reiskostenvergoeding is dan wel een auto van de zaak is moeilijk te zeggen en afhankelijk van de werkgever. Indien je er als Etaleur voor kiest op freelance basis te werken dan is dat natuurlijk niet het geval.

Salarisschaal Etaleur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Etaleur

Op zoek naar een nieuwe baan als Etaleur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Etaleur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Etaleur vacatures

Vacature Etaleur (16-uren)
Rinsma Modeplein
Rinsma Modeplein zoekt een Etaleur (16-uren) te Gorredijk MBO geplaatst op 17-09-2020 Etaleur (16-uren) Ben jij een etaleur in hart en nieren met oneindig veel creatieve ideeën? Dan is het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Etaleur

Wat is de toekomst van Etaleur?

De vacatures die open staan voor Etaleur vragen veelal om een aantal jaar ervaring. Gelukkig zit er in de opleiding wel een stage en zal tijdens de studie al enige ervaring worden opgedaan. Daarnaast durven bepaalde opleiders het zelfs aan om een baangarantie te geven voor de opleidingen die daar te volgen zijn, waaronder die tot Etaleur.

Er is meestal een eerste en tweede Etaleur. Er wordt vaak in een team gewerkt, en het is dan wel belangrijk als er iemand is die de leiding neemt. Je kunt dus altijd nog naast het werk van Etaleur de coördinatie van opdrachten voor je rekening nemen als je eenmaal meer ervaring hebt.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Etaleur worden: Opleidingen tot Etaleur

Wil je Etaleur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Etaleur.

Hoe word je een Etaleur? 

De MBO opleiding Etaleur - of de opleiding Vormgeving Ruimtelijke Presentatie en Communicatie - besteedt aandacht aan verschillende aspecten van het beroep. Zo komen etalage decoreren, winkelstylen en inrichten aan bod. Maar omdat veel Etaleurs freelance werken komen veelal ook onderwerpen als verkooptraining, timemanagement en ondernemersvaardigheden tijdens de studie voorbij.

Belangrijk is dat Etaleurs ook meer leren over reclame en promotie, presentatietechnieken en de uitwerking die het heeft op de klanten van de winkel.

Naast het theoretische gedeelte van de studie zal er ook tijd zijn om het geleerde in de praktijk te brengen. Een stage is dan ook onderdeel van de opleiding tot Etaleur.

Na afloop van de MBO opleiding Etaleur kun je op HBO niveau door gaan in Productstyling en Vormgeving.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Etaleur

Beroepsopleiding: Etaleur / Eventstylist(e)
Lijkt het werk als Etaleur of Eventstylist(e) echt iets voor jou, dan kun je ervoor kiezen een visual merchandiser opleiding te volgen bij Linnartz Opleidingengroep. Je hebt bij ons een …
Beroepsopleiding: Etaleur / Eventstylist(e)
Vakopleiding: Etalage- & Eventstyling
Etalagestyling is door de reclamewaarde die het heeft, steeds belangrijker geworden. Een etalage wordt in enkele seconden gepasseerd. Belangrijk is dat die ene blik van de klant in de etalage …
Vakopleiding: Etalage- & Eventstyling

Omscholen of doorgroeien tot Etaleur

Als je Etaleur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Etaleur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Etaleur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Etaleur?

Competenties en Vaardigheden Etaleur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Etaleur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Etaleur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Etaleur

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Etaleur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Etaleur. Als Etaleur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Etaleur:


zie volledige beschrijving persoonstype Etaleur

Vakkennis voor een Etaleur

Het is voor een Etaleur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Etaleur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Etaleur


Werkervaring Etaleur

Het is voor een startend Etaleur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Etaleur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Etaleur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Etaleur

Met wie werkt een Etaleur samen? 

In eerste instantie heeft een Etaleur te maken met een klant die bepaalde wensen en ideeën heeft. Hierover zal je moeten overleggen en dan met creativiteit invulling aan geven.

Bij grotere klussen werkt een Etaleur ook samen met collega's. Bijvoorbeeld tegen kerst of sinterklaas of voor een groter bedrijf zal samenwerking vereist zijn om alles af te kunnen krijgen.


Etaleur


Organisaties waar een Etaleur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Etaleur meestal werkt.

Waar werkt een Etaleur?

Een Etaleur is er vooral om etalages en winkels in te richten en op te maken. Hij werkt dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Etaleur

Waar kun je het beste werken als Etaleur? Hieronder vind je de best door de Etaleur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

TOPSHOP TOPMAN

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Etaleur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Etaleur.

Welke competenties heeft een Etaleur nodig?

Een Etaleur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Etaleur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Etaleur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Etaleur nodig? 

Als Etaleur is het belangrijk om oog te hebben voor omgeving, ontwikkeling en uitwerking van waar je voor kiest. Een gekozen etalage of winkelopmaak moet passen bij het totaalplaatje en wel opvallen, maar niet uit de toon vallen. Daarnaast is het goed om vakkennis bij te houden en moet de Etaleur ontwikkelingen op het eigen vakgebied volgen (Waarnemer).

Een goede aansluiting op de wensen van de klant is mooi, maar een niet al te nette uitvoering en afwerking doen enorm afbreuk aan het geheel. Daarom is ook oog voor detail van belang en het streven naar perfectie (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Etaleur


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Etaleur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Etaleur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Etaleur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Etaleur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Etaleur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Etaleur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Etaleur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Etaleur iets voor je?

Zou je graag Etaleur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Etaleur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Etaleur

JUD. Styling & Decorations

Zoekt u een etaleuse voor uw winkel, horeca of kantoor?  JUD. Styling & Decorations is gevestigd in Rotterdam en heeft haar klanten in Rotterdam en omgeving.  Voor meer informatie kunt u kijken op de website: www.jud-styling.nl 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar