Docent filmanalyse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent filmanalyse? Lees de functieomschrijving.

De docent filmanalyse geeft les in het vak filmanalyse.

De docent filmanalyse geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting film en media, regie, scenarioschrijven, film of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent filmanalyse is zijn kennis en visie op het vak filmanalyse overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent filmanalyse geeft les in alle facetten van het vak filmanalyse. Tijdens klassikale lessen kan hij gebruik maken van een beamer, een televisie met dvdspeler of een Powerpointpresentatie waarop hij video's kan laten zien. Ook kan de docent filmanalyse zijn leerlingen/studenten meenemen naar de bioscoop of het filmhuis om daar gezamenlijk een film te bekijken en die vervolgens klassikaal te analyseren. De docent filmanalyse geeft les in onderwerpen als het kijken naar en analyseren van de filmische vorm, het verhaal van de film (ontwikkelingsschema's, verhaalstructuur en tijdsverloop) en de cinematografische middelen (waaronder bijvoorbeeld mise-en-scène.) De docent filmanalyse leert zijn leerlingen/studenten alle kenmerken van de film kennen en leert ze hoe ze deze het beste kunnen analyseren.

De docent filmanalyse ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, projectopdrachten, toetsen, tentamens en huiswerk dat hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent filmanalyse de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan.

De docent filmanalyse heeft verstand van het vak filmanalyse en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer iemand in de klas zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent filmanalyse ook aanwezig zijn bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school. Ook kan de docent filmanalyse zijn leerlingen/studenten meenemen naar de bioscoop of het filmhuis om daar een film te bekijken.

Wil je werken als Docent filmanalyse?

Werk je al als Docent filmanalyse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent filmanalyse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent filmanalyse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent filmanalyse in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit de filmwereld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent filmanalyse

Wat verdient een Docent filmanalyse?

De docent filmanalyse verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand. Daarnaast kan de docent filmanalyse ook freelance cursussen/lessen/workshops filmanalyse geven; voor de docent filmanalyse die alleen deze cursussen/lessen/workshops geeft (en niet werkzaam is op een school) valt gene precieze salarisindicatie te geven omdat hij zijn eigen (uur)tarief of cursuskosten mag bepalen.

Salarisschaal Docent filmanalyse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent filmanalyse

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent filmanalyse

Hoe goed is de toekomst voor de Docent filmanalyse? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent filmanalyse is laag, dit omdat het vak alleen op echt specifieke opleidingen wordt gegeven. De docent filmanalyse kan de werkgelegenheid wel voor zichzelf vergroten door ook in andere soortgelijke vakken les te gaan geven (en zich hierin te specialiseren) of door ook freelance cursussen/workshops/lessen filmanalyse te gaan geven.

Baankans Docent filmanalyse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent filmanalyse worden: Opleidingen tot Docent filmanalyse

Hoe word je een Docent filmanalyse? 

De docent filmanalyse heeft een WO opleiding film en literatuurwetenschap gevolgd of een HBO opleiding in de richting film en televisie en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid/relevante jaren werkervaring) les gaan geven in het vak filmanalyse.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent filmanalyse

Meer opleidingen Docent filmanalyse

Weet je nog niet of je Docent filmanalyse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent filmanalyse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent filmanalyse

Met wie werkt een Docent filmanalyse samen? 

Het netwerk van de docent filmanalyse bestaat uit zijn leerlingen/studenten, zijn collega's, de directeur van de school en mensen uit de filmwereld die op school komen spreken.


 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit de filmwereld
Docent filmanalyse


Organisaties waar een Docent filmanalyse werkzaam is

Waar werkt een Docent filmanalyse meestal? 

De docent filmanalyse werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent filmanalyse

Waar kun je het beste werken als Docent filmanalyse? Hieronder vindt je de best door de Docent filmanalyse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent filmanalyse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent filmanalyse:

Welke competenties heeft een een Docent filmanalyse nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent filmanalyse

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent filmanalyse nodig? 

De docent filmanalyse is een waarnemer. Hij kan films goed analyseren en weet hoe hij dit het beste kan doen. Daarnaast let hij ook goed op de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden. Dit maakt de docent filmanalyse ook tot een gever. De docent filmanalyse geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak filmanalyse over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent filmanalyse


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent filmanalyse

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent filmanalyse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent filmanalyse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent filmanalyse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent filmanalyse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent filmanalyse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent filmanalyse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent filmanalyse iets voor je?

Zou je graag Docent filmanalyse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent filmanalyse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent filmanalyse

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar