Docent Fins Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Fins? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent fins. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent fins wordt.

 

Wat is een Docent Fins?

De docent Fins geeft les in het vak Fins.

De docent Fins geeft les op het volwassenenonderwijs of op een MBO/HBO opleiding (bijvoorbeeld een opleiding tot tolk, steward of een talenopleiding). Ook kan de docent Fins freelance cursussen/workshops/lessen Fins geven. De docent Fins geeft les in alle facetten van het vak Fins. Hij leert zijn leerlingen/studenten hoe ze in het Fins kunnen communiceren, leert ze in het Fins schrijven, leert ze Fins lezen en leert ze de verschillende taalvormen en taalregels die in het Fins van pas zijn. De docent Fins ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten mondelinge en schriftelijke opdrachten, huiswerk, toetsen en tentamens en kijkt deze na, bespreekt deze met de leerlingen/studenten en becijfert deze. Naar aanleiding van al het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les kan de docent Fins de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij ze daarbij het beste kan begeleiden. Indien nodig kan hij ze dan ook individuele begeleiding of extra tips, opdrachten en adviezen bieden.

De docent Fins heeft zelf veel verstand van de Finse taal, kan vloeiend Fins spreken en kan de taal zelf goed lezen en schrijven. Hij weet zijn kennis en visie op het gebied van het vak Fins op een rustige, interessante en educatieve manier aan zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is goed verstaanbaar, heeft een rustig spreektempo en weet zijn leerlingen zowel individueel als groepsgericht goede begeleiding te geven. Ook durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen en om de leerlingen/studenten zo goed mogelijk te motiveren en begeleiden.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent Fins ook aanwezig bij vergaderingen om met zijn collega's de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.Wil je werken als Docent Fins?

Werk je al als Docent Fins en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Fins worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Fins, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Fins in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Fins

Wat verdient een Docent Fins?

De docent Fins die werkzaam is op een school verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2200,- bruto per maand. De docent Fins die alleen freelance cursussen/workshops/lessen geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent Fins

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Fins

Er zijn geen vacatures Docent Fins aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Fins in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Fins in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Fins

Wat is de toekomst van Docent Fins?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent Fins is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid al moet de docent Fins wel op zoek gaan naar een school waar het vak wordt gegeven en een relevant diploma hebben behaald. Daarnaast kan de docent Fins de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook freelance cursussen/lessen/workshops Fins te gaan geven of, naast zijn rol als docent, ook nog een andere rol binnen het onderwijs op zich te nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent Fins

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Fins worden: Opleidingen tot Docent Fins

Wil je Docent Fins worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Fins.

Hoe word je een Docent Fins? 

De docent Fins heeft de WO opleiding ''Fins-Oegrische Talen en Culturen'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid) les gaan geven in het vak Fins.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot Docent Fins

Individuele Taaltraining Fins - Berlitz Live Online
BVC | Berlitz Virtual Classroom: overal in Nederland, én daarbuiten - altijd! Vanuit huis, kantoor of een hotelkamer in het buitenland: op elk gewenst tijdstip! Alles wat je nodig hebt …
Individuele Taaltraining Fins - Berlitz Live Online

Omscholen of doorgroeien tot Docent Fins

Als je Docent Fins wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Fins zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Fins

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Fins?

Competenties en Vaardigheden Docent Fins

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Fins nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Fins nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Fins

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Docent Fins

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Fins. Als Docent Fins wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Fins:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Fins

Vakkennis voor een Docent Fins

Het is voor een Docent Fins ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Fins zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Fins


Werkervaring Docent Fins

Het is voor een startend Docent Fins die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Fins is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Docent Deens, Docent Zweeds .

Iets anders leren?

Is Docent Fins het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Fins

Met wie werkt een Docent Fins samen? 

Het netwerk van de docent Fins bestaat uit zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school en zijn collega's.


  • Leerlingen/studenten
  • Directeur van de school
  • Collega's
Docent Fins


Organisaties waar een Docent Fins werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Fins meestal werkt.

Waar werkt een Docent Fins?

De docent Fins werkt op een school en geeft les aan klassen op het volwassenenonderwijs of aan MBO of HBO klassen. Ook kan de docent Fins freelance cursussen/lessen/workshops Fins geven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent Fins

Waar kun je het beste werken als Docent Fins? Hieronder vind je de best door de Docent Fins beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Fins.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Fins:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Fins.

Welke competenties heeft een Docent Fins nodig?

Een Docent Fins heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Fins

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Fins passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Fins nodig? 

De docent Fins is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Fins over op zijn leerlingen/studenten en geeft ze waar nodig individuele begeleiding, tips en adviezen. Ook is de docent Fins een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, spreekt hier met ze over en houdt hun tempo van werken en tempo van ontwikkeling nauwgezet bij om ze zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Fins


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Fins

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Fins

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Fins

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Fins

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Fins dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Fins belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Fins. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Fins iets voor je?

Zou je graag Docent Fins willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Fins bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Fins

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar