Docent installatietechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent installatietechniek? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent installatietechniek. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent installatietechniek wordt.

 

Wat is een Docent installatietechniek?

De docent installatietechniek geeft les in het vak installatietechniek.

De docent installatietechniek geeft les op een VMBO, MBO of HBO opleiding in de richting installatietechniek of een andere technische opleiding. De docent installatietechniek geeft zowel theorie als praktijkles in alle facetten van het vak installatietechniek en leert zijn leerlingen/studenten onder andere werken met verschillende gereedschappen en materialen, storingen in energietoestellen (waaronder cv-ketels en warmwatertoestellen) lokaliseren en verhelpen, onderdelen van energietoestellen vervangen, alles over onderhoudswerkzaamheden en andere technische lessen. De voornaamste taak van de docent installatietechniek is zijn leerlingen/studenten voorbereiden op een beroep in de sector installatietechniek.

De docent installatietechniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, projecten, toetsen en tentamens en bekijkt, bespreekt en becijfert deze. Middels zijn lessen en deze opdrachten let de docent installatietechniek op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, bespreekt deze met ze en biedt waar nodig individuele of groepsgerichte begeleiding.

De docent installatietechniek heeft verstand van het vak installatietechniek en weet zijn kennis op een interessante, educatieve en begrijpelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij is een verantwoordelijke werker en heeft ten alle tijde de leiding in de klas. Ook let hij op de veiligheid van de leerlingen/studenten wanneer zij tijdens praktijkopdrachten met gevaarlijke gereedschappen en/of materialen werken (om zo de veiligheid in het gareel te houden) en durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent installatietechniek zijn leerlingen/studenten op hun stagebedrijf bezoeken om te kijken hoe het gaat en de voortgang te bespreken. Daarnaast zal hij ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten, de opleiding en de school te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleidingen en de school.

Wil je werken als Docent installatietechniek?

Werk je al als Docent installatietechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent installatietechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent installatietechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent installatietechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent installatietechniek

Wat verdient een Docent installatietechniek?

Het salaris van de docent installatietechniek ligt tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent installatietechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent installatietechniek

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent installatietechniek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent installatietechniek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Docent installatietechniek vacatures

Docent Installatietechniek
ROC Mondriaan
Zorg jij dat de Mondriaan van morgen goed voorbereid wordt op werk of een vervolgopleiding? ROC Mondriaan is dé huisopleider van Haaglanden als het gaat om middelbaar beroepsonderwijs. Ook voor …
Docent Installatietechniek
ROC Mondriaan
Zorg jij dat de Mondriaan van morgen goed voorbereid wordt op werk of een vervolgopleiding? ROC Mondriaan is dé huisopleider van Haaglanden als het gaat om middelbaar beroepsonderwijs. Ook voor een taal- …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent installatietechniek

Wat is de toekomst van Docent installatietechniek?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent installatietechniek is gemiddeld. Er is relatief veel werkgelegenheid binnen de verschillende opleidingen.

Daarnaast kan de docent installatietechniek zich ook in andere technische vakken specialiseren en daarin les gaan geven of nog een andere rol binnen het onderwijs (waaronder een mentorrol) op zich nemen.

Baankans Docent installatietechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent installatietechniek worden: Opleidingen tot Docent installatietechniek

Wil je docent installatietechniek worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent installatietechniek? 

De docent installatietechniek heeft een opleiding ''Leraar 2de graad Installatietechniek I en II'' gevolgd. Deze opleiding is HBO en vierjarig.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent installatietechniek

Basis Installatietechniek
Doelstelling In de Installatietechniek wordt vaak de drinkwaterleiding van koperen buis gemaakt – dat geld ook voor de gasleiding – wanneer deze in zicht komt is het van belang dat …
Meer opleidingen Docent installatietechniek

Weet je nog niet of je Docent installatietechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent installatietechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Docent installatietechniek

Met wie werkt een Docent installatietechniek samen? 

Het netwerk van de docent installatietechniek bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de stagebegeleiders van de stagebedrijven waar zijn leerlingen/studenten stage lopen, mensen uit het vak die op school komen spreken en de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent installatietechniek


Organisaties waar een Docent installatietechniek werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent installatietechniek meestal werkt.

Waar werkt een Docent installatietechniek?

De docent installatietechniek werkt op een VMBO, MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent installatietechniek

Waar kun je het beste werken als Docent installatietechniek? Hieronder vind je de best door de Docent installatietechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent installatietechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent installatietechniek:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent installatietechniek.

Welke competenties heeft een Docent installatietechniek nodig?

Een Docent installatietechniek heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent installatietechniek

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent installatietechniek passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent installatietechniek nodig? 

De docent installatietechniek is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van installatietechniek over op zijn leerlingen/studenten en biedt en geeft ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele of groepsgerichte begeleiding. Daarnaast is de docent installatietechniek een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let zeer goed op wanneer zij bezig zijn met praktijkopdrachten om zo de veiligheid in het gareel te houden en te bewaken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent installatietechniekInterview met een Docent installatietechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent installatietechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent installatietechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent installatietechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent installatietechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent installatietechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent installatietechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent installatietechniek iets voor je?

Zou je graag Docent installatietechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent installatietechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent installatietechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar