Docent logopedie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent logopedie? Lees de functieomschrijving.

De docent logopedie geeft les in het vak logopedie.

De docent logopedie geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school. De docent logopedie geeft les in alle facetten van het vak logopedie, een vak waarin gekeken wordt naar spraak en communicatiestoornissen door afwijkingen aan de stem, het spreken, het horen en de taal. De docent logopedie leert zijn leerlingen/studenten alles over stem, spraak en taalproblemen en hoe deze te onderzoeken, bekijken, herkennen en herstellen. Daarnaast zal hij zijn leerlingen/studenten ook communicatielessen geven. De voornaamste taak van de docent logopedie is zijn leerlingen/studenten ontwikkelen en voorbereiden op een beroep als logopedist of een ander soortgelijk beroep.

De docent logopedie ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, huiswerk, tentamens, toetsen en oefeningen die hij vervolgens nakijkt, bespreekt en eventueel becijfert. Hij houdt de studievoortgang en de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en geeft waar nodig extra tips en adviezen of individuele begeleiding.

De docent logopedie heeft verstand van het vak logopedie en weet zijn kennis op een leuke, interessante, begrijpelijke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij de leiding in de klas te nemen en streng op te treden wanneer er rumoer is of wanneer een leerling/student zich niet gedraagt om zo ten alle tijde de orde in de klas te bewaren.

Naast zijn werk in de klas zal de docent logopedie ook aanwezig zijn bij vergaderingen om de opleiding en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten.

Wil je werken als Docent logopedie?

Werk je al als Docent logopedie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent logopedie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent logopedie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent logopedie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent logopedie

Wat verdient een Docent logopedie?

De docent logopedie verdient tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent logopedie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent logopedie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent logopedie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent logopedie? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent logopedie is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende opleidingen logopedie.

De docent logopedie kan doorgroeien in het onderwijs door bijvoorbeeld een mentorrol op zich te nemen. Daarnaast kan de docent logopedie als hij niet aan de slag kan als docent zelf ook als logopedist gaan werken.

Baankans Docent logopedie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent logopedie worden: Opleidingen tot Docent logopedie

Hoe word je een Docent logopedie? 

De docent logopedie heeft een opleiding ''Logopedie'' of Logopediewetenschap'' gevolgd en is (eventueel na het behalen van een onderwijsbevoegdheid en jaren werkervaring) les gaan geven op één van de logopedie opleidingen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent logopedie

Meer opleidingen Docent logopedie

Weet je nog niet of je Docent logopedie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent logopedie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent logopedie

Met wie werkt een Docent logopedie samen? 

Het netwerk van de docent logopedie bestaat uit de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en zijn collega's.


 • Directeur van de school
 • Leerlingen/studenten
 • Collega's
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent logopedie


Organisaties waar een Docent logopedie werkzaam is

Waar werkt een Docent logopedie meestal? 

De docent logopedie werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent logopedie

Waar kun je het beste werken als Docent logopedie? Hieronder vindt je de best door de Docent logopedie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent logopedie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent logopedie:

Welke competenties heeft een een Docent logopedie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent logopedie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent logopedie nodig? 

De docent logopedie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak logopedie over op zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig individuele begeleiding.

Ook is de docent logopedie een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten, hun studievoortgang en kijkt hoe zij zich gedragen in de klas.

Bekijk de persoonstypen voor Docent logopedie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent logopedie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent logopedie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent logopedie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent logopedie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent logopedie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent logopedie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent logopedie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent logopedie iets voor je?

Zou je graag Docent logopedie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent logopedie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent logopedie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar