Docent maatschappelijk werk en hulpverlening Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent maatschappelijk werk en hulpverlening. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent maatschappelijk werk en hulpverlening wordt.

Wat is een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening?

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening geeft les in vakken rondom maatschappelijk werk en hulpverlening.

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting maatschappelijk werk en hulpverlening of een andere soortgelijke opleiding. Zijn voornaamste taak is zijn leerlingen/studenten opleiden tot en voorbereiden op een beroep als maatschappelijk werker, hulpverlener, ouderenadviseur, gezinsvoogd of een ander soortgelijk beroep. De docent maatschappelijk werk en hulpverlening kan lesgeven in vakken als gezinssystemen, individuele psychologie, gedragsbeïnvloeding en motivatie en organisatiekunde en behandelt onderwerpen als het bieden van ondersteuning, advies en behandeling aan mensen die het alleen niet meer redden (door bijvoorbeeld psychische, financiële of sociale moeilijkheden).

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen, tentamens, werkstukopdrachten en projectopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kan de docent maatschappelijk werk en hulpverlening de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en ze er waar nodig (streng) op aanspreken en/of individuele begeleiding of extra tips en advies bieden.

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening heeft verstand van het werk als maatschappelijk werker en hulpverlener en weet zijn kennis en visie op een educatieve, interessante en verantwoordelijke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Omdat het een zeer verantwoordelijk vak is moet de docent maatschappelijk werk en hulpverlening het daarom ook niet erg vinden om streng op te treden en de leerlingen/studenten die de orde verstoren streng toe te spreken om ten alle tijde de les serieus te houden en de orde in de klas te bewaken en herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent maatschappelijk werk en hulpverlening ook aanwezig bij vergaderingen met collega's (waarin de opleiding, de school en de leerlingen/studenten worden besproken en wordt gekeken naar eventuele verbeterpunten binnen de opleiding en school), aanwezig bij ouderavonden (waar hij met ouders van leerlingen/studenten over de studievoortgang van hun kind spreekt) en gaat hij op stagebezoek wanneer zijn leerlingen/studenten stage lopen.

Wil je werken als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening?

Werk je al als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent maatschappelijk werk en hulpverlening worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Wat verdient een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening?

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening verdient tussen de €1600,- en €2200,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Wat is de toekomst van Docent maatschappelijk werk en hulpverlening?

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent maatschappelijk werk en hulpverlening is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de docent maatschappelijk werk en hulpverlening zich ook in andere vakken specialiseren (waaronder bijvoorbeeld pedagogiek) en ook daarin les gaan geven.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent maatschappelijk werk en hulpverlening ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent maatschappelijk werk en hulpverlening worden: Opleidingen tot Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Wil je docent maatschappelijk werk en hulpverlening worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening? 

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening heeft een opleiding ''Algemene Sociale Wetenschappen'', ''Social Scienes'' of ''Social Psychology'' (WO, vierjarig) of een opleiding ''Maatschappelijk Werk en Dienstverlening'' of ''Sociaal Pedagogische Hulpverlening'' gevolgd (HBO) en is (eventueel) na het behalen van een onderwijsbevoegdheid les gaan geven als docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Meer opleidingen Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Weet je nog niet of je Docent maatschappelijk werk en hulpverlening wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent maatschappelijk werk en hulpverlening of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Met wie werkt een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening samen? 

Het netwerk van de docent maatschappelijk werk en hulpverlening bestaat uit de directeur van de school, collega's, leerlingen/studenten, stagebegeleiders, mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Stagebegeleiders en mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
Docent maatschappelijk werk en hulpverlening


Organisaties waar een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening meestal werkt.

Waar werkt een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening?

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening is werkzaam op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Waar kun je het beste werken als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening? Hieronder vind je de best door de Docent maatschappelijk werk en hulpverlening beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent maatschappelijk werk en hulpverlening:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening.

Welke competenties heeft een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening nodig?

Een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent maatschappelijk werk en hulpverlening passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening nodig? 

De docent maatschappelijk werk en hulpverlening is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van maatschappelijk werk en hulpverlening over op zijn leerlingen/studenten en biedt waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Daarnaast is de docent maatschappelijk werk en hulpverlening een waarnemer. Hij kijkt naar actuele maatschappelijke ontwikkelingen binnen de maatschappij of politiek om dit in zijn lesmateriaal mee te nemen en let goed op de studievoortgang en ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent maatschappelijk werk en hulpverlening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent maatschappelijk werk en hulpverlening iets voor je?

Zou je graag Docent maatschappelijk werk en hulpverlening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent maatschappelijk werk en hulpverlening bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent maatschappelijk werk en hulpverlening

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar