Docent mime Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent mime? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent mime. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent mime wordt.

 

Wat is een Docent mime?

De docent mime geeft les in het vak mime.

De docent mime geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting mime, theater of een andere soortgelijke opleiding. Daarnaast kan de docent mime ook freelance workshops/cursussen/geven. De docent mime geeft zowel theorie als praktijkles in het vak mime. Hij geeft zijn leerlingen/studenten lessen in onder andere bewegingskunst, spel, dans en dramaturgie. Deze lessen zullen naast klaslokalen voornamelijk op een dansvloer of toneelvloer worden gegeven. De voornaamste taak van de docent mime is zijn leerlingen/studenten opleiden tot mimespeler of een soortgelijk beroep.

De docent mime ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten theorie en praktijkopdrachten, huiswerk, toetsen en projecten en kijkt deze na, bespreekt deze en geeft ze eventueel een cijfer. Daarnaast begeleidt de docent mime zijn leerlingen/studenten naar uitvoeringen en voorstellingen die voor ouders en bezoekers worden gegeven, bekijkt deze, bespreekt deze en becijfert deze. Naar aanleiding van al deze opdrachten let de docent mime op de studievoortgang van zijn leerlingen/studenten en geeft waar nodig aan dat ze er harder aan moeten trekken.

De docent mime heeft verstand van het vak mime en weet dit op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Hij begeleidt ze goed bij praktijklessen en let ook op de veiligheid om te voorkomen dat zijn leerlingen/studenten tijdens bepaalde opdrachten blessures oplopen. Daarnaast gaat hij waar nodig het gesprek aan met leerlingen/studenten als de studie niet goed verloopt om te kijken naar verbeterpunten.

Naast zijn werkzaamheden als docent zal de docent mime ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om de opleiding, de school en de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar eventuele verbeterpunten binnen de school of opleiding.Wil je werken als Docent mime?

Werk je al als Docent mime en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent mime worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent mime, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent mime in één oogopslag

Netwerk:

 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent mime

Wat verdient een Docent mime?

Het salaris van de docent mime die lesgeeft op een school verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van de school waar hij werkt en het aantal jaren werkervaring. De docent mime die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen prijs bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent mime

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent mime

Er zijn geen vacatures Docent mime aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent mime in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent mime in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent mime

Wat is de toekomst van Docent mime?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent mime is vrij laag. Er zijn vrij weinig opleidingen waar het vak mime wordt gegeven. Wel kan de docent mime zich ook specialiseren in bijvoorbeeld een vak als dramaturgie en ook daarin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te bevorderen of kan hij freelance cursussen/lessen/workshops gaan geven.

Naast zijn rol als docent kan de docent mime ook een andere rol in het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Baankans Docent mime

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent mime worden: Opleidingen tot Docent mime

Wil je docent mime worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Docent mime? 

De docent mime heeft een Mime Opleiding gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Docent mime

Er zijn geen opleidingen Docent mime aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Docent mime in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment


Netwerk Docent mime

Met wie werkt een Docent mime samen? 

Het netwerk van de docent mime bestaat uit zijn collega's, zijn leerlingen/studenten, de directeur van de school (wanneer hij op een school werkzaam is), mensen uit het vak die op school komen spreken en ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden of uitvoeringen en voorstellingen.


 • Leerlingen/studenten
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak
 • Ouders van leerlingen/studenten
 • Collega's
Docent mime


Organisaties waar een Docent mime werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent mime meestal werkt.

Waar werkt een Docent mime?

De docent mime werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft freelance cursussen/workshops/lessen.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent mime

Waar kun je het beste werken als Docent mime? Hieronder vind je de best door de Docent mime beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent mime.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent mime:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent mime.

Welke competenties heeft een Docent mime nodig?

Een Docent mime heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent mime

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent mime passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent mime nodig? 

De docent mime is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak mime over op zijn leerlingen/studenten en gaat waar nodig het gesprek aan om te kijken naar verbeterpunten. Daarnaast is de docent mime een waarnemer. Hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en let goed op tijdens uitvoeringen en voorstellingen om deze van een cijfer te voorzien.

Ook is de docent mime een levensgenieter; hij heeft van zijn hobby (mime) zijn beroep gemaakt.

Bekijk de persoonstypen voor Docent mime


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent mime

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent mime

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent mime

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent mime

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent mime dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent mime belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent mime. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent mime iets voor je?

Zou je graag Docent mime willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent mime bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent mime

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar