Retail Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Retail Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep retail manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je retail manager wordt.

 

Wat is een Retail Manager?

Het doel van een Retail Manager is het behalen van optimale resultaten binnen een winkel (of winkels) op zowel financieel, kwalitatief als sociaal vlak. De Retail Manager is verantwoordelijk voor het opstellen van de verwachte omzet, prognose van benodigde fte's en het percentage loonkosten, op basis van een vastgesteld jaarbudget om een optimale personele bezetting te realiseren. Op basis van managementinformatie neemt de Retail Manager beslissingen. Verder heeft de Retail Manager de verantwoordelijkheid over de eigen en franchise winkels.
Kerntaken van de Retail Manager zijn: het behalen van targets, het aansturen en coachen van Filiaalmanagers en Franchisenemers, het in stand houden van het beoogde winkelbeeld met betrekking tot formulebewaking, merchandise, signaleren van ontwikkelingen en trends op consumentengebied en anticipatie hierop.Wil je werken als Retail Manager?

Werk je al als Retail Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Retail Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Retail Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Retail Manager in één oogopslag

Netwerk:

  • Accountant
  • Franchisenemers
  • Filiaalmanagers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3533 tot €6700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Retail Manager

Wat verdient een Retail Manager?

Een baan als Retail Manager biedt vaak de mogelijkheid tot een bonusregeling, auto van de zaak en overige gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Retail Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Retail Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Retail Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Retail Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Retail Manager vacatures

Aankomend Shop Manager Den Haag
T-Mobile
Ben jij die Aankomend Shop Manager met UNLIMITED passie voor klantcontact? En weet jij op een inspirerende manier mensen verder te helpen in hun ontwikkeling? Een functie als Aankomend Shop …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Retail Manager

Wat is de toekomst van Retail Manager?

De arbeidsmarkt biedt een gemiddeld tot ruim perspectief voor de Retail Manager, deze is immer altijd nodig. Ambitie is een vereiste en daarom zijn er ruime doorgroeimogelijkheden.

Baankans Retail Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Retail Manager worden: Opleidingen tot Retail Manager

Wil je retail manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Retail Manager? 

Zowel een HBO als WO diploma biedt perspectief voor een baan als Retail Manager. Bij hogescholen zijn hier specifieke opleidingen voor te vinden zoals de HBO opleiding Small business en Retail Management. Op WO niveau kan er gekozen worden worden een economische studie.

Om Retail Manager te worden is enkel de juiste opleiding niet voldoende. Vrijwel altijd is ervaring een vereiste, hierbij kan gedacht worden aan een baan als Areamanager, Regiomanager, enzovoort.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Retail Manager

Mbo-4 Manager Retail
Als manager retail ben je verantwoordelijk voor alles in en om het filiaal. Je vertaalt beleidsplannen naar het filiaal en coördineert de verkoopwerkzaamheden. Daarnaast houd jij je bezig met verkoopcijfers …
Non-verbale communicatie
Training NON-VERBALE COMMUNICATIE De eerste indruk Die maak je maar één keer. Laat het dan meteen een goede zijn. Natuurlijk, het is belangrijk na te denken over wat je zegt. …
MBO Leergang Retailmanagement
Resultaat Na afloop van deze MBO Leergang Retailmanagement bent u in staat om een retail organisatie op een effectieve en doeltreffende manier te managen. U heeft inzicht in planning en …
MBO Leergang Retailmanagement
Resultaat Na afloop van deze MBO Leergang Retailmanagement bent u in staat om een retail organisatie op een effectieve en doeltreffende manier te managen. U heeft inzicht in planning en …
Meer opleidingen Retail Manager

Weet je nog niet of je Retail Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Retail Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Retail Manager

Met wie werkt een Retail Manager samen? 

Naast dat de Retail Manager intern veel contacten heeft met het marketing -en salesteam en de accountant, heeft een Retail Manager zeer veel extern contact met de franchisenemers en/of filiaalmanagers.


  • Accountant
  • Franchisenemers
  • Filiaalmanagers
Retail Manager


Organisaties waar een Retail Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Retail Manager meestal werkt.

Waar werkt een Retail Manager?

De Retail Manager is een typisch beroep voor een commercieel bedrijf. Het gaat namelijk voornamelijk om de omzet van winkels en klantenbehoud.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Retail Manager

Waar kun je het beste werken als Retail Manager? Hieronder vind je de best door de Retail Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Retail Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Retail Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Retail Manager.

Welke competenties heeft een Retail Manager nodig?

Een Retail Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Retail Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Retail Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Retail Manager nodig? 

De Retail Manager is een combinatie van een Bemiddelaar en een Succesvolle werker.

De Succesvolle werker heeft een sterke behoefte om productief te zijn. Hierin wordt er geprobeerd mislukkingen te vermijden en successen te behalen.  De Succesvolle Werker wordt graag in een goed daglicht gezien. Zijn positieve eigenschappen uiten zich in zelfverzekerdheid, gedrevenheid, ijverigheid, energie en een praktische doen en laten.  Daar staat tegenover dat Succesvolle werkers ook narcistisch, prestatiegericht, ijdel, oppervlakkig en dominant kunnen zijn.
In relaties kunnen Succesvolle werkers waarderend, betrouwbaar en gevend zijn, maar daarnaast ook defensief en ongeduldig. 

De Bemiddelaar is in zijn doen en laten goedaardig, ondersteunend en ontvankelijk. De bemiddelaar heeft een sterke behoefte om de vrede te bewaren en conflicten te vermijden. Positieve eigenschappen van de Bemiddelaar zijn: vriendelijkheid, geduld, ruimdenkendheid en diplomatie. De Bemiddelaar is zich vaak niet bewust van zijn boosheid. Daarentegen kan een Bemiddelaar tevens vergeetachtig, passief en koppig zijn.  Dit uit zich tevens in relaties waarin ze te meegaand en defensief kunnen zijn.  Doch zijn ze met name steunend en loyaal.

Bekijk de persoonstypen voor Retail Manager


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Retail Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Retail Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Retail Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Retail Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Retail Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Retail Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Retail Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Retail Manager iets voor je?

Zou je graag Retail Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Retail Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Retail Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar