Docent poëzie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent poëzie? Lees de functieomschrijving.

De docent poëzie geeft les in het vak poëzie.

De docent poëzie geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of op een andere soortgelijke schrijfopleiding. Ook kan de docent poëzie freelance cursussen/lessen/workshops poëzie schrijven geven. De voornaamste taak van de docent poëzie is zijn kennis en visie op het gebied van het vak poëzie schrijven overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent poëzie leert zijn leerlingen/studenten onder andere hoe ze gedichten kunnen schrijven, leert ze kennismaken met dichters en gedichten, leert ze hoe ze emoties moeten doseren, de opbouw van een gedicht en leert ze alles over rijm, klank, ritme, metaforen en associaties.

De docent poëzie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, toetsen, tentamens, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al het gemaakte werk kan de docent poëzie de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen en ze kan begeleiden. Zo kan de docent poëzie zijn leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk begeleiden en helpen ontwikkelen binnen het vak poëzie schrijven.

De docent poëzie heeft verstand van het schrijven van poëzie en weet zijn kennis, visie en passie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft de docent poëzie streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent poëzie ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent poëzie?

Werk je al als Docent poëzie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent poëzie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent poëzie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent poëzie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit de poëziewereld

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent poëzie

Wat verdient een Docent poëzie?

De docent poëzie die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent poëzie die freelance cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hier valt dus geen specifieke salarisindicatie voor te geven.

Salarisschaal Docent poëzie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent poëzie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent poëzie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent poëzie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent poëzie is gemiddeld. Er is relatief voldoende werkgelegenheid op de verschillende schrijfopleidingen en daarnaast kan de docent poëzie ook freelance cursussen/workshops/lessen poëzie schrijven geven. Daarnaast kan de docent poëzie zich ook in andere schrijfvakken specialiseren en daarin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te vergroten.

Baankans Docent poëzie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent poëzie worden: Opleidingen tot Docent poëzie

Hoe word je een Docent poëzie? 

De docent poëzie heeft een opleiding ''Creatief Schrijven'', de opleiding aan de schrijversvakschool of een andere soortgelijke schrijfopleiding gevolgd of is zelf werkzaam als dichter en wil zijn kennis en visie overbrengen op leerlingen/studenten.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent poëzie

Masterclass Leerlingen Motiveren
Hoe zorg je ervoor dat je studenten intrinsiek gemotiveerd raken? En hoe betrek je hen actief bij de les? De masterclass ‘Studenten motiveren’ van September Onderwijs geeft hiervoor praktische handvatten, …
Cursus Leerlingen Motiveren
Hoe zorg je ervoor dat je leerlingen intrinsiek gemotiveerd raken? En hoe betrek je hen actief bij de les? De cursus ‘Leerlingen motiveren’ van September Onderwijs geeft hiervoor praktische handvatten, waarmee …
Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie (100 uur) Volwassenen. Docent: C. van der Heiden
Belangrijk: er zijn toelatingseisen voor deze opleiding, zie de informatie onder het kopje doelgroep. Mocht je vragen hebben, of twijfelen of je voldoet aan te toelatingseisen, neem dan voordat je je inschrijft, contact met
Masterclass Stressreductie en Mindfulness
Heb jij ook veel aan je hoofd? Als leerkracht heb je te maken met gevarieerde klassen, kritische ouders, uiteenlopende verslaglegging en hoge verwachtingen van de schoolleiding. Hoe zorg je ervoor …
Maatwerk OneNote training
Maatwerk Training OneNote in de klas bij u op locatie voor 10 deelnemers De prijs is dus totaal voor 10 deelnemers, trainingsdatum kunt u bepalen OneNote is een ideale aanvulling om …
Meer opleidingen Docent poëzie

Weet je nog niet of je Docent poëzie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent poëzie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent poëzie

Met wie werkt een Docent poëzie samen? 

Het netwerk van de docent poëzie die werkzaam is op een school bestaat uit de directeur van de school, zijn collega's, leerlingen/studenten en mensen uit de poëziewereld die op school komen spreken. De docent poëzie die alleen freelance cursussen/lessen/workshops geeft krijgt over het algemeen alleen met leerlingen te maken.


 • Directeur van de school
 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Mensen uit de poëziewereld
Docent poëzie


Organisaties waar een Docent poëzie werkzaam is

Waar werkt een Docent poëzie meestal? 

De docent poëzie werkt op een MBO of HBO opleiding of geeft freelance cursussen/lessen/workshops poëzie schrijven.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent poëzie

Waar kun je het beste werken als Docent poëzie? Hieronder vindt je de best door de Docent poëzie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent poëzie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent poëzie:

Welke competenties heeft een een Docent poëzie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent poëzie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent poëzie nodig? 

De docent poëzie is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak poëzie schrijven op een interessante, leuke en educatieve manier over op zijn leerlingen/studenten en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of extra tips en adviezen.

Daarnaast is de docent poëzie een waarnemer. Hij let goed op actuele ontwikkelingen binnen de poëziewereld om dit mee te nemen in zijn lesmateriaal en let daarnaast goed op de inzet van leerlingen/studenten tijdens de lessen en op hun studieontwikkeling en studievoortgang.

Bekijk de persoonstypen voor Docent poëzie


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent poëzie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent poëzie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent poëzie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent poëzie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent poëzie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent poëzie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent poëzie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent poëzie iets voor je?

Zou je graag Docent poëzie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent poëzie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent poëzie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar