Docent roman Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent roman? Lees de functieomschrijving.

De docent roman geeft les in het vak roman schrijven.

De docent roman geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke (schrijf)opleiding. Daarnaast kan de docent roman zowel freelance als in dienst ook cursussen/workshop/lessen roman schrijven geven. De voornaamste taak van de docent roman is zijn kennis en visie op het gebied van het schrijven van een roman overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat zij deze kennis mee kunnen nemen binnen hun toekomstige beroep. De docent roman geeft les in alle facetten van het vak roman schrijven. Zo geeft hij onder andere les over structuur, point of view, ontwikkeling van plot en karakter en laat hij zijn leerlingen/studenten romanteksten lezen.

De docent roman ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten opdrachten, schrijfopdrachten, toetsen, tentamens en andere schrijfopdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al dit gemaakte werk kan de docent roman de studievoortgang en studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om de studieontwikkeling te bespreken en te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent roman heeft verstand van het vak roman schrijven en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij ook streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt of wanneer iemand geen goede inzet toont om ten alle tijde zijn leerlingen/studenten te motiveren en de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent roman ook aanwezig tijdens vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent roman?

Werk je al als Docent roman en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent roman worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent roman, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent roman in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Schrijvers
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent roman

Wat verdient een Docent roman?

De docent roman die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent roman die alleen (freelance) cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent roman

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent roman

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent roman

Hoe goed is de toekomst voor de Docent roman? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent roman is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op verschillende scholen en opleidingen. Daarnaast kan de docent roman ook freelance cursussen/workshops/lessen roman schrijven geven of kan hij zich ook specialiseren in andere schrijversvakken om hier ook les in te gaan geven.

Baankans Docent roman

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent roman worden: Opleidingen tot Docent roman

Hoe word je een Docent roman? 

De docent roman heeft zelf een opleiding aan de schrijversvakschool gevolgd, heeft een opleiding creatief schrijven (of een andere soortgelijke schrijfopleiding) gevolgd en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring als auteur) als docent roman gaan werken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent roman

Meer opleidingen Docent roman

Weet je nog niet of je Docent roman wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent roman of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent roman

Met wie werkt een Docent roman samen? 

Het netwerk van de docent roman bestaat uit zijn zijn collega's, leerlingen/studenten, schrijvers die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Schrijvers
 • Directeur van de school
Docent roman


Organisaties waar een Docent roman werkzaam is

Waar werkt een Docent roman meestal? 

De docent roman werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft (freelance) cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent roman

Waar kun je het beste werken als Docent roman? Hieronder vindt je de best door de Docent roman beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent roman.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent roman:

Welke competenties heeft een een Docent roman nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent roman

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent roman nodig? 

De docent roman is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak roman schrijven over op zijn leerlingen/studenten. Ook biedt hij ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Daarnaast is de docent roman een waarnemer. Hij let actuele ontwikkelingen binnen de schrijfwereld en neemt deze mee actuele ontwikkelingen mee in zijn lesmateriaal. 

Bekijk de persoonstypen voor Docent roman


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent roman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent roman

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent roman

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent roman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent roman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent roman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent roman. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent roman iets voor je?

Zou je graag Docent roman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent roman bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent roman

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar