Docent scenografie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent scenografie? Lees de functieomschrijving.

De docent scenografie geeft les in het vak scenografie.

De docent scenografie geeft les op een HBO opleiding in de richting scenografie, theatervormgeving of een andere opleiding in de richting theater, theatervormgeving of soortgelijke opleiding/richting. De voornaamste taak van de docent scenografie is zijn studenten opleiden naar en voorbereiden op een beroep binnen de scenografie. Hij geeft zijn studenten les in de verschillende facetten van het vak scenografie. Zo geeft hij zijn studenten les in productieaspecten, filosofie, ontwerpend tekenen en schilderen, externe assistentschappen, modeltekenen, CAD-tekenen en onderzoek van ruimte en muzikale vorming.

De docent scenografie ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn studenten opdrachten, projecten, praktijkopdrachten, werkstukken, toetsen en tentamens en bekijkt deze, bespreekt deze en geeft deze een cijfer. Na aanleiding van de resultaten van deze opdrachten kijkt de docent scenografie nauwgezet naar de studievoortgang en ontwikkeling van zijn studenten en gaat waar nodig met ze om de tafel om hun voortgang te bespreken. Omdat de opleiding scenografie een vrij strenge opleiding is en er belangrijke eisen worden gesteld moet de docent scenografie verantwoordelijk en eerlijk kunnen werken en het niet erg vinden als hij aan het eind van het eerste jaar (het propedeuse jaar) leerlingen moet vertellen dat hij en de school vinden dat ze niet geschikt zijn voor het vak. Daarnaast moet de docent scenografie zijn leerlingen goed kunnen begeleiden tijdens projecten en praktijkopdrachten om ze zo goed mogelijk voor te bereiden op tentamens en opdrachten voor cijfers.

De docent scenografie heeft verstand van het vak scenografie en weet dit op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn studenten over te brengen. Daarnaast gaat hij op stagebezoek wanneer zijn studenten stage lopen, neemt hij zijn studenten mee naar voorstellingen om deze te bekijken en daarna vaktechnisch te bespreken, is hij aanwezig bij vergaderingen om de opleiding, de school en de studenten te bespreken en is hij aanwezig op ouderavonden om de voortgang van de studenten met hun ouders te bespreken.

Wil je werken als Docent scenografie?

Werk je al als Docent scenografie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent scenografie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent scenografie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent scenografie in één oogopslag

Netwerk:

 • Studenten
 • Ouders van studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent scenografie

Wat verdient een Docent scenografie?

De docent scenografie verdient tussen de €1300,- en €2100,-, afhankelijk van de school waar hij werkzaam is en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Docent scenografie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent scenografie

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent scenografie

Hoe goed is de toekomst voor de Docent scenografie? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent scenografie is laag. Er zijn vrij weinig opleidingen tot theatervormgever of scenografie. Alleen de docent scenografie met relevante en goede werkervaring en/of diploma's kan aan de slag als docent scenografie. Wel kan de docent scenografie ook als scenograaf werkzaam zijn.

Baankans Docent scenografie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent scenografie worden: Opleidingen tot Docent scenografie

Hoe word je een Docent scenografie? 

De docent scenografie heeft een opleiding ''Scenografie'', ''Theatervormgeving'' of een andere soortgelijke opleiding gedaan en is over het algemeen na jaren praktijk en werkervaring les gaan geven om zijn kennis en visie op het vak over te brengen op zijn studenten.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent scenografie

Meer opleidingen Docent scenografie

Weet je nog niet of je Docent scenografie wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent scenografie of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent scenografie

Met wie werkt een Docent scenografie samen? 

Het netwerk van de docent scenografie bestaat uit zijn studenten, hun ouders, zijn collega's, de directeur van de school, stagebegeleiders, en mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Studenten
 • Ouders van studenten
 • Collega's
 • Directeur van de school
 • Mensen uit het vak en stagebegeleiders
Docent scenografie


Organisaties waar een Docent scenografie werkzaam is

Waar werkt een Docent scenografie meestal? 

De docent scenografie werkt op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent scenografie

Waar kun je het beste werken als Docent scenografie? Hieronder vindt je de best door de Docent scenografie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent scenografie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent scenografie:

Welke competenties heeft een een Docent scenografie nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent scenografie

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent scenografie nodig? 

De docent scenografie is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn studenten, let goed op hun werk tijdens praktijkopdrachten en geeft ze waar nodig extra tips en trucs en adviezen als zij hierom vragen. Ook is de docent scenografie een gever en levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak scenografie over op zijn studenten.

Bekijk de persoonstypen voor Docent scenografie


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent scenografie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent scenografie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent scenografie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent scenografie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent scenografie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent scenografie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent scenografie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent scenografie iets voor je?

Zou je graag Docent scenografie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent scenografie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent scenografie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar