Docent schrijftraining Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent schrijftraining? Lees de functieomschrijving.

De docent schrijftraining geeft les in het vak schrijftraining.

De docent schrijftraining geeft les op een MBO of HBO opleiding in de richting creatief schrijven, journalistiek, de opleiding op de schrijversvakschool of een andere soortgelijke opleiding. Ook kan de docent schrijftraining cursussen/trainingen/lessen/workshops schrijftraining geven. De docent schrijftraining geeft zijn leerlingen/studenten les in alle facetten van het vak schrijftraining. Zo geeft hij zijn leerlingen/studenten onder andere korte opdrachten waarin de leerlingen/studenten hun literaire mogelijkheden ontdekken en geeft les in woordkeuze, beeldspraak, zinsmelodie, stijl en leert zijn leerlingen/studenten vanuit verschillende perspectieven en over verschillende onderwerpen schrijven.

De docent schrijftraining ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, tentamens, schrijfopdrachten, huiswerk en andere opdrachten die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Naar aanleiding van al de gemaakte opdrachten en de inzet in de les kan de docent schrijftraining vervolgens de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bijhouden en waar nodig met ze om de tafel gaan om te kijken wat er goed gaat, wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen. Op deze manier kan de docent schrijftraining zijn leerlingen/studenten zo optimaal mogelijk begeleiden en voorbereiden op een beroep binnen de schrijfwereld.

De docent schrijftraining heeft verstand van schrijven en weet zijn kennis en visie op een interessante, educatieve en leuke manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Ook durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student geen goede inzet toont of wanneer hij de les verstoord om ten alle tijde de orde in de klas te bewaken en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent schrijftraining ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om te kijken naar verbeterpunten binnen de school en opleiding en om de leerlingen/studenten te bespreken.

Wil je werken als Docent schrijftraining?

Werk je al als Docent schrijftraining en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent schrijftraining worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent schrijftraining, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent schrijftraining in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Schrijvers die op school komen spreken
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent schrijftraining

Wat verdient een Docent schrijftraining?

De docent schrijftraining die werkzaam is op een school verdient tussen de €1300,- en €2100,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is. De docent schrijftraining die alleen (freelance) cursussen/lessen/workshops geeft mag zijn eigen tarief bepalen; hiervoor valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent schrijftraining

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent schrijftraining

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent schrijftraining

Hoe goed is de toekomst voor de Docent schrijftraining? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent schrijftraining is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op verschillende scholen en opleidingen. Daarnaast kan de docent schrijftraining ook freelance cursussen/workshops/trainingen/lessen schrijftraining geven of kan hij zich ook specialiseren in andere schrijversvakken om hier ook les in te gaan geven.

Baankans Docent schrijftraining

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent schrijftraining worden: Opleidingen tot Docent schrijftraining

Hoe word je een Docent schrijftraining? 

De docent schrijftraining heeft zelf een opleiding aan de schrijversvakschool gevolgd, heeft een opleiding Nederlands of een opleiding creatief schrijven (of een andere soortgelijke schrijf of taalopleiding) gevolgd en is (na het behalen van een onderwijsbevoegdheid of relevante werkervaring als schrijver) als docent gaan werken.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent schrijftraining

Meer opleidingen Docent schrijftraining

Weet je nog niet of je Docent schrijftraining wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent schrijftraining of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent schrijftraining

Met wie werkt een Docent schrijftraining samen? 

Het netwerk van de docent schrijftraining bestaat uit zijn zijn collega's, leerlingen/studenten, schrijvers die op school komen spreken en de directeur van de school.


 • Collega's
 • Leerlingen/studenten
 • Schrijvers die op school komen spreken
 • Directeur van de school
Docent schrijftraining


Organisaties waar een Docent schrijftraining werkzaam is

Waar werkt een Docent schrijftraining meestal? 

De docent schrijftraining werkt op een MBO of HBO opleiding op een school of geeft (freelance) cursussen/lessen/workshops.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent schrijftraining

Waar kun je het beste werken als Docent schrijftraining? Hieronder vindt je de best door de Docent schrijftraining beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent schrijftraining.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent schrijftraining:

Welke competenties heeft een een Docent schrijftraining nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent schrijftraining

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent schrijftraining nodig? 

De docent schrijftraining is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak schrijftraining over op zijn leerlingen/studenten. Ook biedt hij ze waar nodig extra tips, adviezen of individuele begeleiding. Daarnaast is de docent schrijftraining een waarnemer. Hij let actuele ontwikkelingen binnen de schrijfwereld en neemt deze mee actuele ontwikkelingen mee in zijn lesmateriaal. 

Bekijk de persoonstypen voor Docent schrijftraining


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent schrijftraining

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent schrijftraining

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent schrijftraining

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent schrijftraining

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent schrijftraining dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent schrijftraining belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent schrijftraining. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent schrijftraining iets voor je?

Zou je graag Docent schrijftraining willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent schrijftraining bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent schrijftraining

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar