Docent theatertechniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent theatertechniek? Lees de functieomschrijving.

De docent theatertechniek geeft les in het vak theatertechniek.

De docent theatertechniek geeft les op een MBO opleiding die gericht is op muziek en theater (bijvoorbeeld de opleiding tot theatertechniek of een opleiding rond de vormgeving van theater). De docent theatertechniek geeft les in de verschillende aspecten van de theatertechniek. Zo leert hij zijn leerlingen een lichtplan te maken, omgaan met theaterlicht en leert hij ze de lichten in te hangen maar leert hij de leerlingen ook hoe ze microfoons aan moeten sluiten en ervoor kunnen zorgen dat er perfect geluid is tijdens een theatervoorstelling. De docent theatertechniek geeft de leerlingen ook les over het gebruik van techniek in de verschillende vormen van theater en muziek (waaronder bijvoorbeeld het verschil van licht en geluid in een concertzaal bij een heavy metal concert en een kleine kleinkunstvoorstelling) en leert ze hoe ze bij al deze vormen moeten werken. Ook leert de docent theatertechniek de leerlingen omgaan met de verschillende technische apparatuur en geeft hij ze zowel theorie als praktijkles.

De docent theatertechniek ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal en opdrachten en geeft deze aan de leerlingen en becijfert deze. Hij houdt de ontwikkeling van zijn leerlingen nauwkeurig in de gaten, geeft desgevraagd individuele begeleiding en helpt ze bij het zoeken naar een stageopdracht.

De docent theatertechniek weet zijn kennis en enthousiasme over theatertechniek op een interessante manier over te brengen aan de leerlingen. Daarnaast is hij verantwoordelijk en let hij op de veiligheid van de leerlingen wanneer zij werken met gevaarlijke apparatuur.

Wil je werken als Docent theatertechniek?

Werk je al als Docent theatertechniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent theatertechniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent theatertechniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent theatertechniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leerlingen
 • Stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1300 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent theatertechniek

Wat verdient een Docent theatertechniek?

Het salaris van de docent theatertechniek ligt tussen de €1300,- en 2100,- bruto per maand en is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Salarisschaal Docent theatertechniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent theatertechniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent theatertechniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent theatertechniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent theatertechniek is laag. Er is maar één HBO opleiding voor theatertechniek en daarnaast zijn er ook maar weinig MBO opleidingen die zich op theatertechniek richten. Wel kan de docent theatertechniek doorgroeien binnen andere technische opleidingen of opleidingen die zich richten op theater en theatervormgeving.

Baankans Docent theatertechniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent theatertechniek worden: Opleidingen tot Docent theatertechniek

Hoe word je een Docent theatertechniek? 

Voor het beroep van docent theatertechniek is geen specifieke opleiding. Over het algemeen heeft de docent theatertechniek een andere technische of muzikale opleiding (of workshops) gevolgd (mbo of hbo) of heeft hij op de opleiding techniek en theater (hbo, vierjarig) een diploma behaald. Meestal is hij enkele jaren als theatertechnicus aan de slag geweest en is hij uit de praktijk gestapt om les te gaan geven en zijn kennis over te geven aan leerlingen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent theatertechniek

Meer opleidingen Docent theatertechniek

Weet je nog niet of je Docent theatertechniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent theatertechniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent theatertechniek

Met wie werkt een Docent theatertechniek samen? 

Het netwerk van de docent theatertechniek bestaat uit zijn leerlingen, stagebegeleiders, de ouders van leerlingen, collega's en de directeur van de school.


 • Leerlingen
 • Stagebegeleiders
 • Ouders van leerlingen
 • Collega's
 • Directeur van de school
Docent theatertechniek


Organisaties waar een Docent theatertechniek werkzaam is

Waar werkt een Docent theatertechniek meestal? 

De docent theatertechniek werkt op een MBO of op een HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent theatertechniek

Waar kun je het beste werken als Docent theatertechniek? Hieronder vindt je de best door de Docent theatertechniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent theatertechniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent theatertechniek:

Welke competenties heeft een een Docent theatertechniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent theatertechniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent theatertechniek nodig? 

De docent theatertechniek is een gever; hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van theatertechniek over aan zijn leerlingen. Daarnaast is de docent theatertechniek ook een waarnemer; hij let goed op de ontwikkeling van zijn leerlingen en op hun veiligheid als zij met gevaarlijke technische apparatuur werken.

Bekijk de persoonstypen voor Docent theatertechniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent theatertechniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent theatertechniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent theatertechniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent theatertechniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent theatertechniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent theatertechniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent theatertechniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent theatertechniek iets voor je?

Zou je graag Docent theatertechniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent theatertechniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent theatertechniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar