Eindredacteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Eindredacteur? Lees de functieomschrijving.

De Eindredacteur coördineert de totstandkoming van een mediaproduct. Hierbij kan men denken aan een tijdschrift, tv-programma, dagblad of website. De Eindredacteur voert de eindredactie over en is verantwoordelijk voor de vorm en inhoud van het product. Zo bepaalt de Eindredacteur, in overleg met de overige redactieleden, welke onderwerpen er in het programma of de tekst aan bod komen. Dit gebeurt tijdens redactievergaderingen. De Eindredacteur is verantwoordelijk voor het uiteindelijke product.

Bij geschreven media is de Eindredacteur bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de foutloosheid van een uitgave en redigeert hiertoe de aangeleverde teksten, herschrijft passages en controleert of de tekst aansluit bij de doelgroep. Ook kan een Eindredacteur artikelen inkopen bij grote persbureaus of zelf artikelen schrijven. Zo vervult de Eindredacteur dus ook de rol van redacteur. Hij is vaak ook belast met budgetbeheer, begeleidt redacteuren en stuurt hen aan en bewaakt voortgang en deadlines.

Wanneer alles in orde is geeft de Eindredacteur in geval van geschreven media de opdracht om te drukken. Voor de druk wordt de uitgave eerst gecontroleerd door middel van een drukproef.

Wil je werken als Eindredacteur?

Werk je al als Eindredacteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Eindredacteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Eindredacteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Eindredacteur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Redacteur
  • Hoofdredacteur
  • Redactiechef

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3060 tot €4953

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Eindredacteur

Wat verdient een Eindredacteur?

Het salaris van een Eindredacteur verschilt per medium en ligt tussen de €3060 en €4953.

Salarisschaal Eindredacteur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Eindredacteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Eindredacteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Eindredacteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Eindredacteur vacatures

Senior Eindredacteur
Kamer van Koophandel
Als first supplier van de Kamer van Koophandel zoeken we voor het hoofdkantoor in Utrecht een: Senior (meeschrijvend) eindredacteur, 36-40 uur per week About the Job Als senior webredacteur ga …
ervaren eindredacteur/ bladcoördinator
Wageningen University and Research
Wij zoeken Resource, het onafhankelijke platform voor medewerkers en studenten van Wageningen University & Research, zoekt een ervaren eindredacteur/bladcoördinator. Wat ga je doen? Het hoofdaccent van je functie ligt op …
Corrector
AGF Nederland BV
Bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal zit jij aan de radio gekluisterd. Het verschil tussen kennen en kunnen is voor jou een peulenschil en je kunt je niet meer …
Senior Eindredacteur Kamer van Koophandel
HAPPY Professionals
Als first supplier van de Kamer van Koophandel zoeken we voor het hoofdkantoor in Utrecht een:Senior (meeschrijvend) eindredacteur, 36-40 uur per weekAbout the JobAls senior webredacteur ga …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Eindredacteur

Hoe goed is de toekomst voor de Eindredacteur? 

Het arbeidsperspectief voor communicatie en journalistiek is over het algemeen slecht. Het aantal beschikbare vacatures staat vaak niet in verhouding tot het aanbod en sollicitanten moeten veel moeite doen om opgemerkt te worden. De belangrijkste trends zijn dat belangstelling voor traditionele printmedia afneemt, terwijl online mediagebruik toeneemt. Multimediale vaardigheden zijn dus een goede aanvulling op een cv.

Als men echter eenmaal als redacteur aan het werk is, zijn er doorstroommogelijkheden tot hoofdredacteur of redactiechef.

Baankans Eindredacteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Eindredacteur worden: Opleidingen tot Eindredacteur

Hoe word je een Eindredacteur? 

De opleiding voor Eindredacteur is afhankelijk van het medium waarbij de redacteur werkzaam is. Meestal heeft een Eindredacteur een journalistieke opleiding. HBO opleidingen leiden over het algemeen op tot redacteur. Om als Eindredacteur aan de slag te gaan is werkervaring als redacteur nodig. Tevens zijn aantoonbare leidinggevende capaciteiten belangrijk.

De volgende HBO opleidingen leiden op tot redacteur:

- Journalistiek: binnen deze opleiding kan gekozen worden voor een specifiek medium. Zo kan men zich bijvoorbeeld specialiseren in tijdschrift of televisie.

- Communicatie

- Media, Informatie en Communicatie

Ook de Universitaire studies Nederlandse Taal & Cultuur, Communicatiewetenschap of Media en Cultuur kunnen uiteindelijk leiden tot een baan als Eindredacteur.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Eindredacteur

Eindredactie van teksten
Let op! Dinsdagavond 11 juni gratis Orientatieworkshop schrijven bij Hogeschool Utrecht - zie bij Orientatieworkshop schrijven op deze site! Als eindredacteur heb je altijd haast. Logisch. Terwijl de deadline in je
Online communicatie video's: van idee naar script
De media wereld verandert razendsnel. Nieuwe technieken stellen bedrijven en particulieren in staat om tegenwoordig zelf online video’s te maken voor o.a. Social Media. Professionele programmamakers weten dat kwalitatief goede …
E-training Eindredactie en tekstcorrectie
Wie eindredacteur is en een tekst redigeert, heeft die tekst niet zelf geschreven maar krijgt hem van een ander. Aan de eindredacteur de taak om die tekst zo optimaal mogelijk …
E-training Basis Journalistieke Eindredactie
Journalistiek schrijven is een vak apart en eindredactie bij een krant is meer dan fouten verbeteren. Deze training is bedoeld voor de nog niet zo ervaren eindredacteur die bij een …
Incompany Eindredactie en tekstcorrectie
Heeft u binnen uw organisatie een bedrijfsblad of iets dergelijks, dan kan het zeer zinvol zijn om een training als deze te organiseren. Niet alleen krijgen de eindredacteuren/schrijvers meer lol …
Meer opleidingen Eindredacteur

Weet je nog niet of je Eindredacteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Eindredacteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Eindredacteur

Met wie werkt een Eindredacteur samen? 

De Eindredacteur stuurt andere redacteuren op de redactie aan, begeleid hen in hun werk en geeft feedback. Hier wordt dus nauw samen gewerkt, waarbij de Eindredacteur een leidinggevende functie heeft. Hij staat zelf onder  direct toezicht van de hoofdredacteur en de redactiechef. In overleg hiermee wordt, tijdens redactievergaderingen, de inhoud en vorm van het medium bepaald.


  • Redacteur
  • Hoofdredacteur
  • Redactiechef
Eindredacteur


Organisaties waar een Eindredacteur werkzaam is

Waar werkt een Eindredacteur meestal? 

Eindredacteuren kunnen werkzaam zijn in zeer uitlopende organisaties, varierend van een klein specialistisch tijdschrift tot een grote tv-redactie. Ook dit is afhankelijk van het medium waar de Eindredacteur voor werkt. In de tijdschriftenbranche zal men veelal in een profit organisatie werken. Het is echter ook mogelijk om Eindredacteur te zijn bij een non-profit organisatie, wanneer men bijvoorbeeld werkt voor een televisieprogramma van de publieke omroep.

Meer weten over werken in de Media, Redactie & Journalistiek?

Bekijk werken in Media, Redactie & Journalistiek

Best beoordeelde werkgevers Eindredacteur

Waar kun je het beste werken als Eindredacteur? Hieronder vindt je de best door de Eindredacteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Eindredacteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Eindredacteur:

Welke competenties heeft een een Eindredacteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Eindredacteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Eindredacteur nodig? 

Een Eindredacteur moet over een leidinggevend vermogen beschikken. Het is belangrijk dat een Eindredacteur toezicht houdt op de redactie en redacteuren aanspoort en ondersteunt. Hijvoorziet andere redacteuren van commentaar en begeleidt in het publicabel maken van bijvoorbeeld een artikel (Baas).

Omdat de Eindredacteur verantwoordelijk is voor de eindredactie van het uiteindelijke mediaproduct, is het belangrijk dat hij accuraat te werk gaat.  De Eindredacteur 'perfectioneert' aangeleverde artikelen van een product en zet de puntjes op de i vbij het samenstellen ervan. De nauwkeurigheid is hierbij een belangrijke eigenschap (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Eindredacteur


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Eindredacteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Eindredacteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Eindredacteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Eindredacteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Eindredacteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Eindredacteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Eindredacteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Eindredacteur iets voor je?

Zou je graag Eindredacteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Eindredacteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar