Franchisenemer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Franchisenemer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep franchisenemer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je franchisenemer wordt.

 

Wat is een Franchisenemer?

Een franchisenemer is een zelfstandig ondernemer die een contract heeft met de franchisegever en vanuit dat contract een eigen branche van de franchise op kan zetten, waarbij alle verantwoordelijkheid op de shouders van de franchisenemer valt en de franchisegever enkel in de winst deelt. Zodanig is het een beroep met enkele risico's, maar ook mogelijk hoge winsten.

Vergeleken met een zelfstandig ondernemer zonder franchise heeft een franchisenemer een veel stevigere positie. Zo maakt men gebruik van een bekend merk, met een overeenkoepelende marketing-strategie, en een van tevoren vastgesteld assortiment. Ook is de franchisenemer vaak de enige in een bepaald gebied die de franchise mag representeren, en is er dus alleen competitie met andere merknamen. Hoewel de bestaande formule van verkoop niet veel vrijheid geeft in de onderneming, ruilt men dit in voor een zekere mate van steun en kennis die vooral een startende ondernemer anders nooit zo snel op kan bouwen.

In het contract met de franchisegever staan vele verplichtingen, die erop gericht zijn om de franchise volgens centrale voorschriften te blijven runnen. Dit garandeert nog niet het succes van de franchise, wat staat op de schouders van de franchisenemer, die een goede locatie uit moet kiezen, geschikt personeel moet vinden, en steeds mensen de winkel in moet zien te lokken.

Het aansluiten bij een franchise betekent dus niet dat men het rustig aan kan doen, maar dat men extra hard moet werken om de locatie een uniek, aantrekkelijk karakter te geven en daarbij steeds de richtlijnen van de franchise aan te houden.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Franchisenemer?

Werk je al als Franchisenemer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Franchisenemer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Franchisenemer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Franchisenemer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Franchisegever
  • Personeel
  • Investeerders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

25


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Franchisenemer

Wat verdient een Franchisenemer?

Een franchisenemer bepaald zelf hoeveel van de winst in diens salaris overgezet wordt. Zo kan het zijn dat, als het slecht met het bedrijf gaat, men zelf geen enkel salaris overhoudt. In productieve tijden kan men wel meer dan 4000 euro per maand verdienen. Omdat de franchisenemer de eigenaar is, zal die voor zichzelf een pensioenfonds op moeten zetten en alle andere mogelijke voordelen regelen, waarbij maar weinig vrije dagen ingepland kunnen worden. Niemand kan het hem/haar kwalijk nemen als die de winst omzet in een auto voor zichzelf, maar daar kunnen zekere risico's aan zitten wat betreft toekomstige investeringen in het bedrijf.

Salarisschaal Franchisenemer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Franchisenemer

Op zoek naar een nieuwe baan als Franchisenemer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Franchisenemer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Franchisenemer vacatures

Vacature Franchisenemer
Grando Keukens & Bad
Wat zoeken wijBent u ondernemend, gemotiveerd en ambitieus? Wij zijn op zoek naar commerciële talenten. Als franchisenemer adviseer je klanten op een inspirerende en klantvriendelijke wijze bij de aanschaf van …
Vacature Franchisenemer uitzendbureau (zelfstandig ondernemer)
Flexibility
Ben jij een gedreven persoon die de ambitie heeft een eigen onderneming te starten? Flexibility, de franchiseorganisatie binnen de arbeidsbemiddeling, is op zoek naar ondernemers Als ondernemer ben je verantwoordelijk …
Vacature Franchisenemer uitzendbureau (zelfstandig ondernemer)
Flexibility
Ben jij een gedreven persoon die de ambitie heeft een eigen onderneming te starten? Flexibility, de franchiseorganisatie binnen de arbeidsbemiddeling, is op zoek naar ondernemers! Als ondernemer ben je verantwoordelijk …
Vacature Franchisenemer Het Werkplein
Het Werkplein.
Bepaal je eigen uren, start vanuit je uitkering, profiteer van elke plaatsing en elk uur dat je verwerkt. Als Franchisenemer wordt er veel uit handen genomen voor je en is …
Vacature Franchisenemer uitzendbureau - zelfstandig ondernemer
Flexibility
Ben jij een gedreven persoon die de ambitie heeft een eigen onderneming te starten? Flexibility, de franchiseorganisatie binnen de arbeidsbemiddeling, is op zoek naar ondernemers! Als ondernemer ben je verantwoordelijk …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Franchisenemer

Wat zijn de baankansen voor een Franchisenemer?

Een franchisenemer moet zelf achter een franchise aangaan, en zichzelf kandidaat maken, met een doordacht plan en een visie voor de toekomst. De arbeidsmarkt mag dus niet aanmoedigend zijn, toch kan men met voldoende doorzettingsvermogen en/of ervaring als franchisenemer aan het werk gaan.

Vanuit het runnen van een succesvolle franchise kan men overstappen op een eigen zaak, zonder contract en zonder steun, en daarbij alle winst zelf houden. Als men hierin succesvol is, is dat een grote stap omhoog, en kan men zelf meerdere locaties op gaan zetten. Ervaring is hiervoor cruciaal.

De actuele kans op werk voor een Franchisenemer

De kans op werk voor het beroep Franchisenemer is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

25

Baankans Franchisenemer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Franchisenemer worden: Opleidingen tot Franchisenemer

Wil je Franchisenemer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Franchisenemer.

Hoe word je een Franchisenemer? 

Om franchisenemer te worden kan men een opleiding op MBO-niveau tot Ondernemer volgen, of op HBO in Business. Ook bestaat er de Franchise University, waar men na diens vooropleiding heen kan om specifiek in het runnen van een franchise onderwezen te worden.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Franchisenemer

Prognoseproblematiek in franchiserelaties
Tijdens deze masterclass wordt uitvoering stilgestaan bij een van de heetste hangijzers in franchiserelaties; de prognoses. Het leeuwendeel van de procedures die er worden gevoerd tussen franchisegever en franchisenemer hebben …
Prognoseproblematiek in franchiserelaties
Werving en selectie franchisenemers
Het slagen van de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer staat en valt voor een groot deel met de selectie aan de poort. In deze masterclass zullen onderwerpen aan de orde …
Werving en selectie franchisenemers

Omscholen tot Franchisenemer

Als je je wilt omscholen tot Franchisenemer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Franchisenemer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Franchisenemer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Franchisenemer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Franchisenemer

Als je Franchisenemer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Franchisenemer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Franchisenemer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Franchisenemer?

Competenties en Vaardigheden Franchisenemer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Franchisenemer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Franchisenemer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Franchisenemer

Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Visie
Visie

Persoonlijkheid van een Franchisenemer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Franchisenemer. Als Franchisenemer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Franchisenemer:


zie volledige beschrijving persoonstype Franchisenemer

Vakkennis voor een Franchisenemer

Het is voor een Franchisenemer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Franchisenemer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Franchisenemer


Werkervaring Franchisenemer

Het is voor een startend Franchisenemer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Franchisenemer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Filiaalmanager .

Iets anders leren?

Is Franchisenemer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Franchisenemer

Met wie werkt een Franchisenemer samen? 

De belangrijkste relatie die de franchisenemer aangaat is die met de franchisegever. Een goede verstandhouding is hiermee cruciaal, en dit kan men veel hulp en lokale marketing opleveren. Daarnaast is het belangrijk om het personeel aan te nemen en indien nodig bij te sturen, en zal men dus veel tijd aan diens werknemers besteden.

Vaak werkt een franchisenemer met investeerders die het mogelijk maken om een pand voor diens franchise te hebben, en startkapitaal verzorgen. Deze investeerders dienen tevreden gehouden te worden.


  • Franchisegever
  • Personeel
  • Investeerders
Franchisenemer


Organisaties waar een Franchisenemer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Franchisenemer meestal werkt.

Waar werkt een Franchisenemer?

Een franchise kan een horeca-gelegenheid zijn, een drogist, kledingwinkel of supermarkt. Elk soort franchise heeft weer diens eigen voor-en nadelen, maar aangezien men zelfstandig ondernemer is kan men er zelf voor kiezen met wie men een contract afsluit. De franchisenemer kiest dan ook de eigen werkomgeving, en vormt die naar eigen visie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Franchisenemer

Waar kun je het beste werken als Franchisenemer? Hieronder vind je de best door de Franchisenemer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Franchisenemer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Franchisenemer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Franchisenemer.

Welke competenties heeft een Franchisenemer nodig?

Een Franchisenemer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Franchisenemer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Franchisenemer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Franchisenemer nodig? 

Als zelfstandig ondernemer is men zelf verantwoordelijk voor het succes van de franchise, waardoor men stevig in de schoenen dient te staan en goed het personeel aan kan sturen. Ook al heeft men een contract met de franchise, de franchisenemer is de Baas van het bedrijf, en zal dus sterk over moeten komen, de welvaart van diens franchise voorop zetten, en overwicht nodig hebben in al diens handelingen.

Verder is het zaak voor de franchisenemer om zoveel mogelijk winst te maken, waardoor men resultaatgericht is en risico's moet durven nemen om een goed eindresultaat te kunnen krijgen. Ook het personeel is uiteindelijk ondergeschikt aan het hogere doel, om een succesvolle franchise op te zetten en dat zo te houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Franchisenemer


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Franchisenemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Franchisenemer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Franchisenemer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Franchisenemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Franchisenemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Franchisenemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Franchisenemer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Franchisenemer iets voor je?

Zou je graag Franchisenemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Franchisenemer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Franchisenemer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar