Franchisenemer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Franchisenemer? Lees de functieomschrijving.

Een franchisenemer is een zelfstandig ondernemer die een contract heeft met de franchisegever en vanuit dat contract een eigen branche van de franchise op kan zetten, waarbij alle verantwoordelijkheid op de shouders van de franchisenemer valt en de franchisegever enkel in de winst deelt. Zodanig is het een beroep met enkele risico's, maar ook mogelijk hoge winsten.

Vergeleken met een zelfstandig ondernemer zonder franchise heeft een franchisenemer een veel stevigere positie. Zo maakt men gebruik van een bekend merk, met een overeenkoepelende marketing-strategie, en een van tevoren vastgesteld assortiment. Ook is de franchisenemer vaak de enige in een bepaald gebied die de franchise mag representeren, en is er dus alleen competitie met andere merknamen. Hoewel de bestaande formule van verkoop niet veel vrijheid geeft in de onderneming, ruilt men dit in voor een zekere mate van steun en kennis die vooral een startende ondernemer anders nooit zo snel op kan bouwen.

In het contract met de franchisegever staan vele verplichtingen, die erop gericht zijn om de franchise volgens centrale voorschriften te blijven runnen. Dit garandeert nog niet het succes van de franchise, wat staat op de schouders van de franchisenemer, die een goede locatie uit moet kiezen, geschikt personeel moet vinden, en steeds mensen de winkel in moet zien te lokken.

Het aansluiten bij een franchise betekent dus niet dat men het rustig aan kan doen, maar dat men extra hard moet werken om de locatie een uniek, aantrekkelijk karakter te geven en daarbij steeds de richtlijnen van de franchise aan te houden.

Wil je werken als Franchisenemer?

Werk je al als Franchisenemer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Franchisenemer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Franchisenemer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Franchisenemer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Franchisegever
  • Personeel
  • Investeerders

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

21


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Franchisenemer

Wat verdient een Franchisenemer?

Een franchisenemer bepaald zelf hoeveel van de winst in diens salaris overgezet wordt. Zo kan het zijn dat, als het slecht met het bedrijf gaat, men zelf geen enkel salaris overhoudt. In productieve tijden kan men wel meer dan 4000 euro per maand verdienen. Omdat de franchisenemer de eigenaar is, zal die voor zichzelf een pensioenfonds op moeten zetten en alle andere mogelijke voordelen regelen, waarbij maar weinig vrije dagen ingepland kunnen worden. Niemand kan het hem/haar kwalijk nemen als die de winst omzet in een auto voor zichzelf, maar daar kunnen zekere risico's aan zitten wat betreft toekomstige investeringen in het bedrijf.

Salarisschaal Franchisenemer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Franchisenemer

Op zoek naar een nieuwe baan als Franchisenemer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Franchisenemer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Franchisenemer vacatures

Backoffice Flexpert arbeidsbemiddeling Breda
Flexibility
De Flexibility Groep zoekt versterking voor haar servicekantoor in Breda. Door de groei die wij doormaken zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met bewezen kennis, ervaring, ambitie en …
Assistent Controller
High Quality
Wat ga je doen? Managen van de factuurstromenMonitoren van de banken alsmede het boeken van bankmutatiesHet bewaken van de tussenrekeningenOpstellen van de maandcijfersOpstellen van management rapportagesInrichten van administratiesOnderhouden van contacten …
Communicatieadviseur
Olympia Uitzendbureau
In jouw rol als Communicatieadviseur heb je direct invloed op de beleving van onze merkbelofte (Olympia geeft werk betekenis) en ons merk door onze medewerkers, franchisenemers, leveranciers, flexkrachten, klanten en …
HYPOTHEEKADVISEUR ZELFSTANDIG/ FRANCHISENEMER
PP personeelsdiensten
Wil jij starten als zelfstandig Hypotheekadviseur of Schade Adviseur? Ben jij vooral heel goed in klantcontact en het geven van goed advies? Stap dan snel op een rijdende trein waar
Sales & Management Trainer
Sales Improvement Group
Wij zoeken Sales Improvement Professionals. Bent u de commerciële topper die interesse heeft om Sales & Management Trainer of Sales Improver te worden?Sales Improvement Group zorgt voor aantoonbaar hogere prestaties …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Franchisenemer

Hoe goed is de toekomst voor de Franchisenemer? 

Een franchisenemer moet zelf achter een franchise aangaan, en zichzelf kandidaat maken, met een doordacht plan en een visie voor de toekomst. De arbeidsmarkt mag dus niet aanmoedigend zijn, toch kan men met voldoende doorzettingsvermogen en/of ervaring als franchisenemer aan het werk gaan.

Vanuit het runnen van een succesvolle franchise kan men overstappen op een eigen zaak, zonder contract en zonder steun, en daarbij alle winst zelf houden. Als men hierin succesvol is, is dat een grote stap omhoog, en kan men zelf meerdere locaties op gaan zetten. Ervaring is hiervoor cruciaal.

Baankans Franchisenemer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

21


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Franchisenemer worden: Opleidingen tot Franchisenemer

Hoe word je een Franchisenemer? 

Om franchisenemer te worden kan men een opleiding op MBO-niveau tot Ondernemer volgen, of op HBO in Business. Ook bestaat er de Franchise University, waar men na diens vooropleiding heen kan om specifiek in het runnen van een franchise onderwezen te worden.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Franchisenemer

Prognoseproblematiek in franchiserelaties
Tijdens deze masterclass wordt uitvoering stilgestaan bij een van de heetste hangijzers in franchiserelaties; de prognoses. Het leeuwendeel van de procedures die er worden gevoerd tussen franchisegever en franchisenemer hebben …
Werving en selectie franchisenemers
Het slagen van de samenwerking tussen franchisegever en franchisenemer staat en valt voor een groot deel met de selectie aan de poort. In deze masterclass zullen onderwerpen aan de orde …
Actualiteiten Franchiseovereenkomsten en -conflicten
Belangrijke nieuwe ontwikkelingen bij franchise! Verhoudingen franchisenemer en -gever gaan wijzigen: 1. De minister komt voor het eind van het jaar met nieuwe franchise regelgeving. De 'pre-competitieve' verhouding wordt hiermee …
Meer opleidingen Franchisenemer

Weet je nog niet of je Franchisenemer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Franchisenemer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Franchisenemer

Met wie werkt een Franchisenemer samen? 

De belangrijkste relatie die de franchisenemer aangaat is die met de franchisegever. Een goede verstandhouding is hiermee cruciaal, en dit kan men veel hulp en lokale marketing opleveren. Daarnaast is het belangrijk om het personeel aan te nemen en indien nodig bij te sturen, en zal men dus veel tijd aan diens werknemers besteden.

Vaak werkt een franchisenemer met investeerders die het mogelijk maken om een pand voor diens franchise te hebben, en startkapitaal verzorgen. Deze investeerders dienen tevreden gehouden te worden.


  • Franchisegever
  • Personeel
  • Investeerders
Franchisenemer


Organisaties waar een Franchisenemer werkzaam is

Waar werkt een Franchisenemer meestal? 

Een franchise kan een horeca-gelegenheid zijn, een drogist, kledingwinkel of supermarkt. Elk soort franchise heeft weer diens eigen voor-en nadelen, maar aangezien men zelfstandig ondernemer is kan men er zelf voor kiezen met wie men een contract afsluit. De franchisenemer kiest dan ook de eigen werkomgeving, en vormt die naar eigen visie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Franchisenemer

Waar kun je het beste werken als Franchisenemer? Hieronder vindt je de best door de Franchisenemer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Franchisenemer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Franchisenemer:

Welke competenties heeft een een Franchisenemer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Franchisenemer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Franchisenemer nodig? 

Als zelfstandig ondernemer is men zelf verantwoordelijk voor het succes van de franchise, waardoor men stevig in de schoenen dient te staan en goed het personeel aan kan sturen. Ook al heeft men een contract met de franchise, de franchisenemer is de Baas van het bedrijf, en zal dus sterk over moeten komen, de welvaart van diens franchise voorop zetten, en overwicht nodig hebben in al diens handelingen.

Verder is het zaak voor de franchisenemer om zoveel mogelijk winst te maken, waardoor men resultaatgericht is en risico's moet durven nemen om een goed eindresultaat te kunnen krijgen. Ook het personeel is uiteindelijk ondergeschikt aan het hogere doel, om een succesvolle franchise op te zetten en dat zo te houden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Franchisenemer


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Franchisenemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Franchisenemer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Franchisenemer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Franchisenemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Franchisenemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Franchisenemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Franchisenemer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Franchisenemer iets voor je?

Zou je graag Franchisenemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Franchisenemer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Franchisenemer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar