Relatiebeheerder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Relatiebeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep relatiebeheerder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je relatiebeheerder wordt.

 

Wat is een Relatiebeheerder?

 

Een Relatiebeheerder onderhoudt contacten met de klanten van het bedrijf waar hij voor werkt. De Relatiebeheerder is verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van relevante commerciële netwerken.  Hij is daarmee het gezicht van de organisatie.

De Relatiebeheerder inventariseert de behoeften van klanten en vertaalt deze wensen naar optimale oplossingen. Om goed in te kunnen springen op signalen van de klant, dient de Relatiebeheerder goed op de hoogte zijn van alle producten en diensten. Hij weet wat het bedrijf de cliënten te bieden heeft en adviseert de klanten. Tevens beantwoordt de Relatiebeheerder vragen van cliënten. Hij is hierdoor het aanspreekpunt van klanten.  Ook regelt hij vaak de facturatie en tijdige afronding ervan. Tevens verzorgt een Relatiebeheerder soms presentaties om het bedrijf in de markt te zetten.

Vaak houdt de Relatiebeheerder niet alleen telefonisch en per e-mail contact met klanten, maar gaat hij ook persoonlijk bij al bestaande of potentieel nieuwe klanten langs. Hij heeft een vriendelijke, overtuigende persoonlijkheid en kan zelfstandig aan de slag. Ook dient de Relatiebeheerder servicegericht te zijn, zonder het commerciële doel uit het oog te verliezen. Hij rapporteert zijn werkzaamheden en vorderingen aan de directie of een manager.Wil je werken als Relatiebeheerder?

Werk je al als Relatiebeheerder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Relatiebeheerder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Relatiebeheerder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Relatiebeheerder in één oogopslag

Netwerk:

  • Klanten
  • Manager
  • Directie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3750

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

53


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Relatiebeheerder

Wat verdient een Relatiebeheerder?

 

 

Een Relatiebeheerder kan rekenen op zo’n €2000,- tot €3750,- bruto per maand. Dit bedrag is vanzelfsprekend afhankelijk van het aantal jaren werkervaring, de leeftijd, de opleiding en het bedrijf waar de Relatiebeheerder werkzaam is.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de branche waar het bedrijf waar de Relatiebeheerder werkzaam is bij hoort. 

Salarisschaal Relatiebeheerder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Relatiebeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Relatiebeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Relatiebeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Relatiebeheerder vacatures

Vacature Relatiebeheerder / Account manager in de ICT | Ede
Xantion Ede
Vacature Accountmanager ICT - Hou jij ervan om klanten en bedrijven te ontmoeten? Weet jij het bedrijfsproces van de klant door te vertalen naar een ICT-advies passend bij de business …
Vacature Relatiebeheerder / Accountant Apeldoorn
Cooder X KRC van Elderen
Wat kan je? Accountants WO denkniveau Senior werkniveau 5-10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 3858 - € 7716 bruto per maand Flexibele werktijden Lease auto Tankpas …
Vacature Relatiebeheerder
Cooder X Van Pinxteren & Klomp
Wat kan je? Accountants, Administratief, Controllers HBO denkniveau Senior werkniveau 5-10 jaar werkervaring Nederlands, Engels sprekend Wat krijg je? Vast € 3500 - € 4500 bruto per maand Flexibele werktijden …
Vacature Ervaren Relatiebeheerder
Cooder X MRW adviseurs
Wat kan je? Accountants WO, HBO denkniveau Senior werkniveau 5-10, 2-5 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 2500 - € 4000 bruto per maand Flexibele werktijden Lunch …
Vacature Assistent Accountant/ Relatiebeheerder
Cooder X Lekx Kok & Geerlofs Accountants
Wat kan je? Accountants, Fiscalist HBO denkniveau Senior werkniveau 5-10 jaar werkervaring Nederlands, Engels sprekend Wat krijg je? Vast € 4000 - € 5000 bruto per maand Flexibele werktijden Lunch …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Relatiebeheerder

Wat is de toekomst van Relatiebeheerder?

 

Het aantal openstaande vacatures voor een Relatiebeheerder is redelijk. Bedrijven uit diverse branches bieden functies als Relatiebeheerder aan, dus de opleidingseisen kunnen verschillen.

Bij goed functioneren kan een Relatiebeheerder steeds meer verantwoordelijkheid krijgen. Hij mag dan vaker persoonlijk langs bij klanten en/of hij krijgt leiding over andere specialisten. De Relatiebeheerder kan bijvoorbeeld doorgroeien naar Supervisor.

Baankans Relatiebeheerder

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

53


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Relatiebeheerder worden: Opleidingen tot Relatiebeheerder

Wil je Relatiebeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Relatiebeheerder.

Hoe word je een Relatiebeheerder? 

 

Om aan de slag te kunnen als Relatiebeheerder moet je in het bezit zijn van een HBO- of WO-diploma. De opleidingsrichting hangt af van de branche waar het bedrijf onder valt. Er worden veel functies als Relatiebeheerder aangeboden in de Accountancy-branche. Hiervoor is een HBO-diploma Accountancy nodig.

De meeste werkgevers vragen om enkele jaren relevante werkervaring.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Relatiebeheerder

Gespreksvaardigheden en gesprekstechnieken (voor professionals)
Doel:  De training is gericht op hert verbeteren van kennis en vaardigheden van de bestaande adviseur, consultant, relatiebeheerder, verkoper, accountmanager. Inhoud De weg naar (verkoop)succes is soms uitdagend, soms vermoeiend …
Gespreksvaardigheden en gesprekstechnieken (voor professionals)
Workshop Relatiebeheer
Relatiebeheer is van groot belang voor veel organisaties. Een relatiebeheerder is verantwoordelijk voor een goede relatie met de klanten van jouw organisatie. Wil jij meer weten over relatiebeheer en hoe …
Workshop Relatiebeheer
Accountmanagement in-company
Bent/wordt u relatiebeheerder, verkoopleider, product- of accountmanager? En wilt u relaties steviger opbouwen en uitbreiden? Meer de intermediair tussen uw bedrijf en klant zijn, met als uiteindelijke resultaat meer verkoop? …
Accountmanagement in-company
Accountmanagement individueel
Bent/wordt u relatiebeheerder, verkoopleider, product- of accountmanager? En wilt u relaties steviger opbouwen en uitbreiden? Meer de intermediair tussen uw bedrijf en klant zijn, met als uiteindelijke resultaat meer verkoop? …
Accountmanagement individueel
Accountmanagement klassikaal
Bent/wordt u relatiebeheerder, verkoopleider, product- of accountmanager? En wilt u relaties steviger opbouwen en uitbreiden? Meer de intermediair tussen uw bedrijf en klant zijn, met als uiteindelijke resultaat meer verkoop? …
Accountmanagement klassikaal

Omscholen of doorgroeien tot Relatiebeheerder

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Relatiebeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Relatiebeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Relatiebeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Relatiebeheerder?

Competenties en Vaardigheden Relatiebeheerder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Relatiebeheerder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Relatiebeheerder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Relatiebeheerder

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Relatiebeheerder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Relatiebeheerder. Als Relatiebeheerder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Relatiebeheerder:


zie volledige beschrijving persoonstype Relatiebeheerder

Vakkennis voor een Relatiebeheerder

Het is voor een Relatiebeheerder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Relatiebeheerder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Relatiebeheerder


Werkervaring Relatiebeheerder

Het is voor een startend Relatiebeheerder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Relatiebeheerder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Regiomanager .

Iets anders leren?

Is Relatiebeheerder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Relatiebeheerder

Met wie werkt een Relatiebeheerder samen? 

 

De Relatiebeheerder heeft een groot relatienetwerk opgebouwd en probeert deze verder uit te breiden. Hij komt dus veel in aanraking met bestaande of mogelijk nieuwe klanten.
De Relatiebeheerder rapporteert zijn vorderingen aan een Manager of de Directie.


  • Klanten
  • Manager
  • Directie
Relatiebeheerder


Organisaties waar een Relatiebeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Relatiebeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Relatiebeheerder?

 

Een Relatiebeheerder kan bij verschillende bedrijven aan de slag. Deze bedrijven horen thuis in de profitsector. Er wordt namelijk gestreefd naar zoveel mogelijk klanten met als doel zoveel mogelijk winst te maken. Veel banen worden aangeboden in de financiële sector. 

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Relatiebeheerder

Waar kun je het beste werken als Relatiebeheerder? Hieronder vind je de best door de Relatiebeheerder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Relatiebeheerder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Relatiebeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Relatiebeheerder.

Welke competenties heeft een Relatiebeheerder nodig?

Een Relatiebeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Relatiebeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Relatiebeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Relatiebeheerder nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Relatiebeheerder zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Relatiebeheerder is energiek, optimistisch, zelfverzekerd en gaat doelgericht te werk. Hij is klantgericht, maar verliest het commerciële doel niet uit het oog. Hij is overtuigend en is communicatief sterk (Succesvolle Werker).

Tevens is een Relatiebeheerder  analytisch, onderzoekend, intellectueel en onafhankelijk. Hij luistert naar de wensen van klanten en kan deze vertalen naar oplossingen. Hij weet alles over de producten en diensten van het bedrijf waar hij voor werkt (Waarnemer). 

Bekijk de persoonstypen voor Relatiebeheerder


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Relatiebeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Relatiebeheerder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Relatiebeheerder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Relatiebeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Relatiebeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Relatiebeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Relatiebeheerder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Relatiebeheerder iets voor je?

Zou je graag Relatiebeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Relatiebeheerder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Relatiebeheerder?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Relatiebeheerder

Vacature Ambitieuze relatiebeheerder met teamspirit
Cooder X Gewoon Accountants
Wat kan je? Administratief HBO denkniveau Medior werkniveau 5-10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 2500 - € 4500 bruto per maand Lease auto Tankpas Mobiel Pensioen …
Vacature Relatiebeheerder
Cooder X IFAA Accountants
Wat kan je? Accountants HBO, WO denkniveau Senior werkniveau 5-10, 10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 3000 - € 5000 bruto per maand Flexibele werktijden Lunch …
Vacature Relatiebeheerder Accountancy
Cooder X Marshoek
Wat kan je? Accountants, Administratief HBO denkniveau Senior, Medior werkniveau 2-5, 5-10, 10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 2500 - € 4200 bruto per maand 13e …
Vacature Relatiebeheerder / Accountant AA
Cooder X De Jong Accountants en adviseurs
Wat kan je? Accountants HBO, WO denkniveau Medior, Senior werkniveau 2-5, 5-10, 10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 3000 - € 6000 bruto per maand Lease …
Vacature Relatiebeheerder
Cooder X Contaxus Belastingadviseurs & Accountants
Wat kan je? Accountants HBO, WO denkniveau Medior, Senior werkniveau 5-10 jaar werkervaring Nederlands sprekend Wat krijg je? Vast € 3639 - € 5937 bruto per maand Lease auto Tankpas …

Actuele blogposts


reacties op Relatiebeheerder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar