Gamerecensent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gamerecensent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gamerecensent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gamerecensent wordt.

 

Wat is een Gamerecensent?

Een gamerecensent schrijft recensies over videogames.

De gamerecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een tijdschrift, internetsite, krant of televisieprogramma. Voorbeelden van gamestijdschriften zijn de Power Unlimited en de Ngamer. De gamerecensent speelt videogames op de verschillende speelsystemen en schrijft er vervolgens een recensie over. Een gamerecensent wordt over het algemeen op sites en tijdschriften die zich op games richten een reviewer genoemd (Engelse woord voor recensent).

De gamerecensent krijgt voorproefjes van games (demo's of trials) of volwaardige games (reviewdiscs) toegestuurd die hij vervolgens gaat spelen. Ook kan de gamerecensent worden uitgenodigd om bij de gameontwikkelaar de game te komen spelen. De gamerecensent speelt proefversies van games en schrijft na aanleiding van deze proefversies een vooruitblik. Daarnaast beoordeelt de gamerecensent de game door te kijken naar de beelden (de graphics), de speelwaarde (gameplay) en de originaliteit. De gamerecensent kijkt of deze factoren in orde zijn en of de game leuk is om te spelen en maakt vervolgens een beoordeling en geeft de game (eventueel) een cijfer. De gamerecensent beargumenteert op een interessante en objectieve wijze de game en doet dit in een leuk en vlot geschreven artikel.

Naast het schrijven van reviews en previews kan de gamerecensent ook columns, nieuwsberichten en gamegerelateerde artikelen schrijven. Ook bezoekt de gamerecensent regelmatig gamesbeurzen om daar de nieuwste games te proberen en presentaties bij te wonen.

Belangrijk is dat de gamerecensent objectief en kritisch naar games kan kijken, verstand heeft van videogames en daarnaast, afhankelijk van de doelgroep, leuke, interessante en vlotte artikels kan schrijven.Wil je werken als Gamerecensent?

Werk je al als Gamerecensent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gamerecensent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Gamerecensent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gamerecensent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Gamesontwikkelaars
 • Eindredacteur
 • Lezers
 • Collega's
 • Mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gamerecensent

Wat verdient een Gamerecensent?

De gamerecensent verdient, afhankelijk van het aantal artikelen dat hij schrijft en voor welke tijdschriften en sites hij allemaal werkzaam is, tussen de €1500,- en €3000,- per maand. Wel kan de freelance gamerecensent die minder artikelen schrijft minder verdienen.

Salarisschaal Gamerecensent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Gamerecensent

Er zijn geen vacatures Gamerecensent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Gamerecensent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Gamerecensent in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gamerecensent

Wat is de toekomst van Gamerecensent?

Het arbeidsmarktperspectief voor de gamerecensent is gemiddeld. Er zijn veel websites op zoek naar gamerecensenten maar het is moeilijker om aan het werk te komen bij tijdschriften of kranten omdat er heel veel mensen games willen recenseren. Om rond te kunnen komen van het werk als gamerecensent is het daarom belangrijk dat de gamerecensent voor zoveel mogelijk verschillende opdrachtgevers schrijft.

Baankans Gamerecensent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Gamerecensent worden: Opleidingen tot Gamerecensent

Wil je Gamerecensent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Gamerecensent.

Hoe word je een Gamerecensent? 

Voor het beroep van gamerecensent kan één van de journalistieke opleidingen worden gevolgd. Deze zijn MBO of HBO opleidingen en over het algemeen vierjarig. Daarnaast vraagt niet elke tijdschrift of website om een diploma.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Gamerecensent

Er zijn geen opleidingen Gamerecensent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Gamerecensent in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Gamerecensent

Als je Gamerecensent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Gamerecensent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Gamerecensent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Gamerecensent?

Competenties en Vaardigheden Gamerecensent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Gamerecensent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Gamerecensent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Gamerecensent

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Persoonlijkheid van een Gamerecensent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Gamerecensent. Als Gamerecensent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Gamerecensent:


zie volledige beschrijving persoonstype Gamerecensent

Vakkennis voor een Gamerecensent

Het is voor een Gamerecensent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Gamerecensent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Gamerecensent


Werkervaring Gamerecensent

Het is voor een startend Gamerecensent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Gamerecensent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Columnist, Filmrecensent, Theaterrecensent .

Iets anders leren?

Is Gamerecensent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Gamerecensent

Met wie werkt een Gamerecensent samen? 

Het netwerk van de gamerecensent bestaat uit de mensen die werkzaam zijn als gamesontwikkelaar, de eindredacteur van het tijdschrift of site waar hij werkzaam is (en die zijn artikelen op fouten controleert), zijn collega's en de mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt.


 • Gamesontwikkelaars
 • Eindredacteur
 • Lezers
 • Collega's
 • Mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt
Gamerecensent


Organisaties waar een Gamerecensent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Gamerecensent meestal werkt.

Waar werkt een Gamerecensent?

De gamerecensent werkt zowel profit als non-profit in vaste dienst of als freelancer voor een tijdschrift, krant, televisieprogramma of website.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Gamerecensent

Waar kun je het beste werken als Gamerecensent? Hieronder vind je de best door de Gamerecensent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gamerecensent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gamerecensent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Gamerecensent.

Welke competenties heeft een Gamerecensent nodig?

Een Gamerecensent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Gamerecensent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Gamerecensent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Gamerecensent nodig? 

De gamerecensent is een echte waarnemer. Hij speelt de game en let op de verschillende onderdelen die hij moet gaan beoordelen. Hij speelt games op verschillende manieren en kijkt naar de minieme verschillen. Daarnaast kijkt hij ook naar de verschillen in de proefversie en de uiteindelijke volwaardige game.

Daarnaast is de gamerecensent een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en verdient zijn geld met het spelen van games, het reizen naar ontwikkelaars en gamesbeurzen en het schrijven van leuke artikelen.

 

Bekijk de persoonstypen voor Gamerecensent


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gamerecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gamerecensent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gamerecensent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gamerecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gamerecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gamerecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gamerecensent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gamerecensent iets voor je?

Zou je graag Gamerecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gamerecensent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gamerecensent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar