Gamerecensent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gamerecensent? Lees de functieomschrijving.

Een gamerecensent schrijft recensies over videogames.

De gamerecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een tijdschrift, internetsite, krant of televisieprogramma. Voorbeelden van gamestijdschriften zijn de Power Unlimited en de Ngamer. De gamerecensent speelt videogames op de verschillende speelsystemen en schrijft er vervolgens een recensie over. Een gamerecensent wordt over het algemeen op sites en tijdschriften die zich op games richten een reviewer genoemd (Engelse woord voor recensent).

De gamerecensent krijgt voorproefjes van games (demo's of trials) of volwaardige games (reviewdiscs) toegestuurd die hij vervolgens gaat spelen. Ook kan de gamerecensent worden uitgenodigd om bij de gameontwikkelaar de game te komen spelen. De gamerecensent speelt proefversies van games en schrijft na aanleiding van deze proefversies een vooruitblik. Daarnaast beoordeelt de gamerecensent de game door te kijken naar de beelden (de graphics), de speelwaarde (gameplay) en de originaliteit. De gamerecensent kijkt of deze factoren in orde zijn en of de game leuk is om te spelen en maakt vervolgens een beoordeling en geeft de game (eventueel) een cijfer. De gamerecensent beargumenteert op een interessante en objectieve wijze de game en doet dit in een leuk en vlot geschreven artikel.

Naast het schrijven van reviews en previews kan de gamerecensent ook columns, nieuwsberichten en gamegerelateerde artikelen schrijven. Ook bezoekt de gamerecensent regelmatig gamesbeurzen om daar de nieuwste games te proberen en presentaties bij te wonen.

Belangrijk is dat de gamerecensent objectief en kritisch naar games kan kijken, verstand heeft van videogames en daarnaast, afhankelijk van de doelgroep, leuke, interessante en vlotte artikels kan schrijven.

Wil je werken als Gamerecensent?

Werk je al als Gamerecensent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gamerecensent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gamerecensent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gamerecensent in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Gamesontwikkelaars
 • Eindredacteur
 • Lezers
 • Collega's
 • Mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gamerecensent

Wat verdient een Gamerecensent?

De gamerecensent verdient, afhankelijk van het aantal artikelen dat hij schrijft en voor welke tijdschriften en sites hij allemaal werkzaam is, tussen de €1500,- en €3000,- per maand. Wel kan de freelance gamerecensent die minder artikelen schrijft minder verdienen.

Salarisschaal Gamerecensent

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gamerecensent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gamerecensent

Hoe goed is de toekomst voor de Gamerecensent? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de gamerecensent is gemiddeld. Er zijn veel websites op zoek naar gamerecensenten maar het is moeilijker om aan het werk te komen bij tijdschriften of kranten omdat er heel veel mensen games willen recenseren. Om rond te kunnen komen van het werk als gamerecensent is het daarom belangrijk dat de gamerecensent voor zoveel mogelijk verschillende opdrachtgevers schrijft.

Baankans Gamerecensent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gamerecensent worden: Opleidingen tot Gamerecensent

Hoe word je een Gamerecensent? 

Voor het beroep van gamerecensent kan één van de journalistieke opleidingen worden gevolgd. Deze zijn MBO of HBO opleidingen en over het algemeen vierjarig. Daarnaast vraagt niet elke tijdschrift of website om een diploma.

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gamerecensent

Meer opleidingen Gamerecensent

Weet je nog niet of je Gamerecensent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gamerecensent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gamerecensent

Met wie werkt een Gamerecensent samen? 

Het netwerk van de gamerecensent bestaat uit de mensen die werkzaam zijn als gamesontwikkelaar, de eindredacteur van het tijdschrift of site waar hij werkzaam is (en die zijn artikelen op fouten controleert), zijn collega's en de mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt.


 • Gamesontwikkelaars
 • Eindredacteur
 • Lezers
 • Collega's
 • Mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt
Gamerecensent


Organisaties waar een Gamerecensent werkzaam is

Waar werkt een Gamerecensent meestal? 

De gamerecensent werkt zowel profit als non-profit in vaste dienst of als freelancer voor een tijdschrift, krant, televisieprogramma of website.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Gamerecensent

Waar kun je het beste werken als Gamerecensent? Hieronder vindt je de best door de Gamerecensent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gamerecensent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gamerecensent:

Welke competenties heeft een een Gamerecensent nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gamerecensent

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gamerecensent nodig? 

De gamerecensent is een echte waarnemer. Hij speelt de game en let op de verschillende onderdelen die hij moet gaan beoordelen. Hij speelt games op verschillende manieren en kijkt naar de minieme verschillen. Daarnaast kijkt hij ook naar de verschillen in de proefversie en de uiteindelijke volwaardige game.

Daarnaast is de gamerecensent een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en verdient zijn geld met het spelen van games, het reizen naar ontwikkelaars en gamesbeurzen en het schrijven van leuke artikelen.

 

Bekijk de persoonstypen voor Gamerecensent


Levensgenieter


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Gamerecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gamerecensent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gamerecensent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gamerecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gamerecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gamerecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gamerecensent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gamerecensent iets voor je?

Zou je graag Gamerecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gamerecensent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gamerecensent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar