Opleidingen Geestelijk Verzorger

Zou je graag Geestelijk Verzorger willen worden? Of ben je al Geestelijk Verzorger en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Geestelijk Verzorger, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Geestelijk Verzorger kan meerdere driejarige Bachelors (WO)volgen; Godsdienstwetenschappen, Theologie of Godgeleerdheid, Humanistiek, Islamologie/Islamkunde. Er kan ook gekozen worden voor de HBO opleiding Godsdienst- Pastoraal werk, welke vier jaar duurt. Een Master Geestelijke Verzorging (WO) leidt uiteindelijk op tot Geestelijk Verzorger. Een rabbinale opleiding maakt het mogelijk om Joods Geestelijk Verzorger te worden. 

De 1 beste opleidingen voor een Geestelijk Verzorger:

Moreel Beraad

| Open inschrijving |€ 650.00 | Max. deelnemers: 16 | Totale lesduur: 12

Uitgebreid Doel In deze cursus maak je kennis met het denkgereedschap van de normatieve professional om moreel relevantie situatie/dilemma te herkennen, in kaart te brengen en te wegen in een moreel beraad. Trainers Docenten Morele dilemma’s in de zorg en Ethiek van de Hanzehogeschool Sociale studies. Drs. Marijke de Stoppelaar is gespreksleider Moreel beraad, psycholoog. …